Åpenhetsloven

Åpenhetsloven

Åpenhetsloven sikrer tilgang til informasjon om hvordan virksomheter og leverandører jobber når det kommer til anstendig arbeidsforhold og menneskerettigheter. Det er viktig for oss i Nokian Dekk AS at våre leverandører og samarbeidspartnere møter våre krav om aktsomhet.

Nokian Dekk AS er en av Norges ledende dekkimportører, og verdens nordligste dekkprodusent. Vi utvikler og produserer dekk av høy kvalitet til personbiler, varebiler, lastebiler, traktor og landbruksmaskiner. Bærekraft og sikkerhet i hele livssyklusen er målet for vår virksomhet. Hovedkontoret til Nokian Dekk AS er på Lillestrøm.

Nokian Dekk AS og åpenhetsloven

Åpenhetsloven trådte i kraft 1 Juli 2022.

Loven innebærer å vise respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold. Dette gjelder for egen virksomhet, leverandører og verdikjeden til leverandørene. Loven pålegger Nokian Dekk AS å gjennomføre aktsomhetsvurderinger for å forstå risikoen for eventuelle brudd -og sette inn tiltak der det er nødvendig.

Nokian Dekk AS har begynt sitt arbeid med denne loven med kartlegging av våre leverandører og samarbeidspartnere. Vi vil vektlegge bærekraft og sikkerhet ved valg av nye leverandører, og vurdere risiko i allerede inngåtte avtaler og ved forlengelse av gjeldende avtaler.

Slik arbeider vi med Åpenhetsloven

Vi krever at leverandører forplikter seg til å følge Åpenhetsloven. Kartlegging av våre leverandører er en kontinuerlig prosess. Vi følger Forbrukertilsynets 6 trinn for kartlegging og innføring av tiltak ved negative konsekvenser.

Spørsmål

Har du eventuelle spørsmål knyttet til hvordan vi arbeider med Åpenhetsloven, eller vil varsle oss om forhold knyttet til våre leverandører, kan du kontakte oss på telefon 64 84 77 00 eller epost [email protected]

Link til aktsomhetsvurdering 2023