FacebookInstagrammenu-iconicon-playscroll-downsearchTwitterYouTube

Informasjon til media

Ekspert på ekstreme forhold; pionér på sikkerhet

Informasjon og beskrivelser av hvordan verdens nordligste dekkprodusent arbeider.

Media kit

Foretaks- og investorinformasjon

 

Som eneste dekkprodusent i verden fokuserer Nokian Tyres spesielt på produkter og tjenester som gjør kjøring sikrere under nordiske forhold.

Sommerdekk

Sommerdekk

Dekk er bilens viktigste sikkerhetsutstyr og utgjør bilens eneste kontakt med veien. En klok forbruker velger kvalitetsprodukter, noe som er både sikkert og økonomisk.

Fremgang med dekktester

Nokian dekk har et stort utvalg produkter, skreddersydd for mange ulike forhold. Våre dekk er blant de mest prisvinnende i bilbladenes årlige dekktester. Under har vi samlet en oversikt over testresultatene til våre sommer- og vinterprodukter!

Historikk

Nokian Tyres plc er et selskap som ble grunnlagt i 1988. Selskapets røtter strekker seg tilbake til 1898, da Finlands Gummifabrik Ab ble grunnlagt. Produksjon av personbildekk startet i 1932, og verdens første vinterdekk ble produsert i 1934.Innovasjon

Vår produktutvikling vil forenkle hverdagen og forbedre sikkerheten for deg og alle andre bilførere.Bærekraft

Ansvarlighet innebærer at vi skal utvikle sikre og miljøvennlige produkter, og at våre produksjonsprosesser skal være effektive og bransjeledende.

Våre verdensrekorder

I slutten av august balanserte stuntsjåfør Vesa Kivimäki sin BMW 330 på to hjul i 186.269 km/t. Den ville verdensrekorden ble satt med hjelp av «skuddsikre» dekk fra Nokian Tyres og pitmannskap fra Vianor. For at rekordforsøket skulle bli en suksess måtte dekkene være så slitesterke som mulig. Nokian Tyres løste utfordringen ved å forsterke sideveggene med Aramid Sidewall-teknologi. 

Verdens første piggdekket som også er piggfritt

I forbindelse med 80-års jubileet for vinterdekket presenterer nå Nokian Tyres sitt konseptdekk som viser hvordan fremtidens piggteknikk kan se ut. Ved å trykke på en knapp på dashbordet kan bilføreren få piggene i dekket til å stikke ut for å forbedre grepet når dette trengs. Når friksjonen igjen blir bedre, er det bare å trykke på knappen igjen – og piggene trekkes tilbake inn i dekket.

Press material bank

I materialbanken finnes blant annet foretakets viktigste logooriginal, de nyeste produktfotos og brosjyrer, ferdige annonseoriginaler, videoinnspillinger og tekniske håndbøker. Produktfotos kan eksempelvis brukes i avisartikler forutsatt at kilde angis. Dersom du ønsker å bruke produktbilder i markedsføring eller i en annonse, så kontakt først Nokian Tyres informasjonsavdeling. 

Pressemateriell
Til materiellbank
Be om en innlogging for pressemateriell bank