on. september 4 07:00 2019 i kategori Selskapsnyheter

Det beste av to verdener – På Agritechnica 2019 presenterer Nokian Tyres det nye universaldekket Nokian Ground King for mer allsidig maskinbruk

Dagens universalmaskiner har størst sannsynlighet for å gi god økonomi hvis de kan brukes til mange ulike oppgaver igjennom året. Det nye Nokian Ground King-dekket, som har urpremiere på årets Agritechnica-messe i Hannover, åpner opp nye muligheter for traktor- og maskinentreprenørarbeid gjennom en kombinasjon av høy slitestyrke ved kjøring på vei, solid trekkraft og grep i terrenget samt høy bæreevne.

Forflyttning og veitransport står sentralt ved traktor- og maskinentreprenørarbeid, mens fremkommelighet i alle typer terreng er alfa og omega på byggeplasser og jorder. Hybrilug™-teknologien gjør det mulig for det splitter nye Nokian Ground King å tilby begge deler, slik at entreprenørene kan få optimalt utbytte av de moderne universalkjøretøyene sine.

«På Agritechnica 2017 presenterte vi det banebrytende konseptdekket som skulle innlede en ny æra når det gjelder allsidighet», forteller Toni Silfverberg, salgs- og markedsføringsansvarlig hos Nokian Tyres. «Dette konseptet har blitt nå utviklet videre til Nokian Ground King, som innfrir konseptdekkets løfte om større allsidighet og kostnadseffektivitet innenfor jordbruk og entreprenørarbeid».

Bryter mønsteret

Det kanskje mest iøynefallende med det nye Nokian Ground King, er dekkmønsteret. Det kombinerer fordelene med knast- og blokkmønster i en tradisjonell knastmønsterform inndelt i blokker. Det er imidlertid ikke bare utseendet som er annerledes. Nytt er også at man slipper å måtte velge mellom terrenggående egenskaper eller komfort og slitestyrke ved kjøring på vei.

«Vi kaller denne teknologien Hybrilug™», forklarer Tero Saari, produktsjef hos Nokian Tyres. «Dekket har en helt annen kontakt med underlaget, og dette gir gode kjøreegenskaper på vei, samtidig som grepet på løst underlag forbedres».

Fremkommeligheten på alle underlag gjør Nokian Ground King perfekt egnet som OEM-dekk. «Med Nokian Ground King får maskinprodusentene et dekk som gjør universalmaskinene deres enda mer fleksible og anvendelige», forklarer Saari.

Klarer vekten

I tillegg til gode egenskaper på ulike underlag, må moderne dekk for entreprenørarbeid kunne tåle tung last.

«Den aktuelle arbeidsoppgaven krever kanskje bruk av tyngre redskaper som øker den samlede maskinvekten», påpeker Tero Saari. «Nokian Ground King har en svært sterk konstruksjon som forblir stabil under høy belastning, slik at man har én bekymring mindre.»

Langvarig grep

For å gi god økonomi må et godt entreprenørdekk slites sakte og bevare egenskapene sine selv når det er slitt.

«Raske transporter på vei utgjør en vesentlig del av dagens entreprenørarbeid», betoner Tero Saari. «Måten Nokian Ground King er designet på, gjør at det tåler dette bedre enn de fleste terrengdekk.»

Mengden av høy kvalitet og slitesterk slitbanegummiblanding i HybrilugTM-teknologien, kombinert med en større kontaktflate mot bakken, tar dekkets effektive levetid til et helt nytt nivå.

Tilbakemelding fra en testbruker

Benjamin Dufour fra Saint Lô i Frankrike har testet Nokian Ground King på en Fendt 714 traktor. «Dekket gir suveren komfort overalt – på veier, jorder og anleggsplasser», forteller han. «Det støyer ikke ved kjøring på vei.»

Benjamin Dufour driver til daglig med entreprenørarbeid innenfor jordbruk og offentlig sektor. I tillegg til komforten, skryter han av dekkets gode selvrensingsegenskaper. «Når jeg kjører av jordet, renser dekket seg godt av seg selv», påpeker han. Dette er en viktig egenskap for å minimere mengden av jord som havner på veien.

I de innledende testene har Nokian Ground King fremvist god holdbarhet. «De slites saktere enn dekkene jeg hadde før», bemerker Dufour.

Benjamin Dufour er tydelig på hva han mener om den nye dekkdesignen. «Jeg var litt skeptisk helt i starten», innrømmer han. «Men nå liker jeg den aggressive looken!»

 Allsidig ytelse

Nokian Ground King er et formidabelt universaldekk for effektiv bruk av maskiner.

«Det er en ekte allrounder som kan brukes til mange ulike typer sesongarbeid», oppsummerer Toni Silfverberg. «Hvis ingen arbeidsdager er like, er Nokian Ground King et svært fornuftig valg. Besøk standen vår på Agritechnica 2019 og se selv!»

Dimensjoner og tilgjengelighet

Nokian Ground King, som presenteres på Agritechnica-messen i Hannover i november 2019, vil fra og med 2020 være tilgjengelig for salg i dimensjoner for jordbruks- og multifunksjonstraktorer hos Nokian Tyres leverandører.

 

Arrangement:

Agritechnica 10.–16. november 2019: www.agritechnica.com/en

Nokian Tyres i hall 19/20, stand B52

 

Mer informasjon og bilder:

Bilder og pressemateriale: www.nokiantyres.com/groundkingPR

Produktside: www.nokiantyres.com/groundking

Konseptdekkmaterialer: www.nokiantyres.com/nhtconcepttyre_materials

Selskapets nettsted: www.nokiantyres.com/heavy

 

Toni Silfverberg, salgs- og markedsføringsdirektør, Nokian Heavy Tyres Ltd.

[email protected], tlf. +358 10 401 7854

 

Tero Saari, produktsjef, Nokian Heavy Tyres Ltd.

[email protected], tlf. +358 10 401 7226