to. januar 12 07:28 2023 i kategori Selskapsnyheter

Nokian Heavy Tyres er tildelt nøkkelflagget og Design from Finland-merket

Foreningen for finsk arbeid har tildelt nøkkelflagget til dekkene, hjulene og materialene for regummiering til tunge kjøretøy fra Nokian Heavy Tyres. Merket tildeles produkter og tjenester fra Finland der innholdet som er produsert innenlands, utgjør minst 50 prosent av kostprisen. Design from Finland-merket viser at produktene er designet i Finland, og at det er dokumentert at selskapet har investert i finsk design.

I en verden i rask endring stiger stadig etterspørselen etter arbeid og produkter som er produsert innenlands. Derfor faller det seg naturlig for Nokian Heavy Tyres å fortelle om selskapets røtter og vise at produktene er produsert i Finland. Det er dette det anerkjente nøkkelflagget står for.

Alle dekkene, hjulene og materialene for regummiering til tunge kjøretøy fra Nokian Heavy Tyres er designet og produsert i Finland, der selskapet har sine røtter. Bare lastebil- og bussdekkene er fremstilt i andre EU-land.

«Vi har alltid vært opptatt av at kundene og andre interessenter skal vite hvor dekkene våre er designet og produsert», sier Manu Salmi, administrerende direktør i Nokian Heavy Tyres.

«Vi er stolte av selskapets lange historie og solide kompetanse. Vi er bransjeledende på verdensbasis, og et godt eksempel er dekkene våre for skogsmaskiner.» 

Et flagg vi bærer med stolthet

Det anerkjente nøkkelflagget har vært i bruk helt siden 1965. Reetta Mentu, markedssjef i Foreningen for finsk arbeid, beskriver merkets betydning:

 

«Nøkkelflagget gir forbrukerne positive assosiasjoner til finsk kvalitet, pålitelighet, sikkerhet, ansvar og sysselsetting», sier hun og legger til: «Med nøkkelflagget kan bedrifter kommunisere viktige verdier til kundene og andre interessenter. 92 prosent av bedriftene som er tildelt nøkkelflagget, oppgir at det fremmer salget av produktene og tjenestene.»

Eksport av finsk design

Design from Finland-merket dokumenterer ansvarlig og profesjonell finsk design. 

«Når vi velger materialer for produktene våre – som for eksempel dekkene og hjulene til tunge maskiner – tar vi hensyn til bærekraft og sikkerhet», sier administrerende direktør Salmi.

«Det er viktig for oss at produktene holder høy kvalitet og fungerer godt. Et konkret eksempel er det nye forsknings- og utviklingssenteret i Nokia, som har vært i drift siden 2020.»

De siste årene har selskapet gjort store investeringer og lagt ned betydelig innsats i produktutviklingen. Dette har resultert i nye produkter med kompromissløs design, som allerede har fått mye oppmerksomhet rundt i verden.

«Vi er et globalt selskap. Vi hadde ikke kunnet oppnå gode resultater uten medarbeiderne og partnernettverket vårt utenfor Finland», uttrykker Manu Salmi takknemlig. «Samtidig er vi veldig stolte av de finske røttene våre. Det er en ære å kunne vise eksempler på god design og godt håndverk fra Finland til resten av verden. Jeg er veldig glad for anerkjennelsen av denne innsatsen.»

Mer informasjon: 

Olli Nuutila, ansvarlig for markedsføring og bedriftsutvikling i Nokian Heavy Tyres Ltd. [email protected], tel. +358 400 757 533

Pressemateriell:

nokiantyres.com/heavyPR