to. november 4 12:00 2021 i kategori Produkt pressemeldinger

Nokian Tyres utvider dekktilbudet for lastebiler: nye dekkdimensjoner i Nokian E-Truck- og R-Truck-produktfamilien

For lastebiler i transportbransjen er det svært viktig å ha riktig dekk for oppgaven. Dekkfamilien Nokian E-Truck er laget for driftssikkerhet og økonomi innenfor mellomlang og regional transport. Nokian R-Truck derimot er en dekkfamilie som er beregnet på kjøring på vei og i terrenget. Nokian Tyres dekkporteføljen med nye dimensjoner for å gi et enda bedre utvalg til brukere av begge dekkseriene.

I Sentral-Europa, der byer og bygder ligger tett i tett, er det behov for pålitelige lastebildekk til mellomlang og regional transport. Og selv om vintrene ikke er like barske som i Skandinavia, er det betryggende å ha dekk som kan takle all slags vær, også snø og sørpe når det måtte komme. Nokian E-Truck-dekkserien med sin enestående kjørelengde og 3PMSF-merking er spesielt laget for disse forholdene.

«Mellomlang og regional transport under typiske europeiske forhold krever en egen type dekk», sier produktsjef hos Nokian Tyres Teppo Siltanen. «Nokian E-Truck-dekkfamilien er ment som et økonomisk allværsalternativ som oppfyller de kravene.»

 

Et økonomisk styreakseldekk

Det nye produktet utvider Nokian E-Truck-serien med styreakseldekk. Dekkdimensjonen 385/55R22.5 betyr at dekket er ideelt for mellomlang og regional transport.

«Det nye dekket har samme stabilitet og enestående kjørelengde som resten av E-Truck-familien er kjent for», sier Teppo Siltanen. «Drivstofføkonomien er også forbedret og varmeutviklingen redusert ytterligere takket være dekkets svært lave rullemotstand.»

 

Tilhengerdekk for to forskjellige verdener

Transportkjøring på vei og i terrenget er to vidt forskjellige verdener. Kjøring på veien omfatter ulike veidekker og -forhold, mens kjøring i terrenget normalt skjer på et massebrudd eller et avsidesliggende hogstfelt. Dekkfamilien Nokian R-Truck er laget for begge deler.

«I terrenget sikres godt grep med gode selvrensende egenskaper med det åpne dekkmønsteret», sier Teppo Siltanen. «Sikkerheten og økonomien er ytterligere forbedret med en kutt- og sprekkbestandig gummiblanding med lav varmeutvikling.»

Ved kjøring på veien er dekkets levetid også en viktig faktor. «Et velbalansert dekk fungerer godt i disse to svært forskjellige omgivelsene», sier Teppo Siltanen. «Nokian R-Truck-serien passer like godt på veien som på anleggsplassen, med egenskaper som gir lang og problemfri levetid.»

 

Laget for tung last

Det nye Nokian R-Truck Trailer-dekket i dimensjonen 285/70R19.5. er laget med tanke på tung last. «Tømmertransport er et perfekt bruksområde for det nye produktet», sier Teppo Siltanen. «Det kombinerer tunge tilhengere med kjørring på skogsveier og hogstfelt.»

 

Dimensjoner og tilgjengelighet

Både Nokian E-Truck Steer 385/55R22.5 og Nokian R-Truck Trailer 285/70R19.5 er tilgjengelig fra og med september 2021.

 

Mer informasjon:

Teppo Siltanen, produktsjef TBR, Nokian Heavy Tyres Ltd
[email protected], tlf. +358 10 401 7709

Marketing, Nokian Heavy Tyres
[email protected]

 

Mer informasjon og bilder:

Bilder og pressemateriale:

Produktside: www.nokiantyres.com/trucks-and-buses

Selskapets nettsted: www.nokiantyres.com/heavy