to. september 8 02:48 2016 i kategorier Produkt pressemeldinger, Selskapsnyheter

Skreddersydd for varierende sommervær:

Nye Nokian Hakka Blue 2 er trygg og balansert, selv på regnvåte veier

Den nye generasjonen sommerdekk gir bedre kontroll på glatte veier. Nokian Hakka Blue 2 med det unike Dry Touch-konseptet forhindrer vannplaning, slik at du kan kjøre trygt i varierende norsk sommervær.

Nokian Hakka Blue 2

Nokian Hakka Blue 2 gir trygg og miljøvennlig kjøring fra første vårtegn til det kjøligere høstværet setter inn. Gummiblandingen i dekkene er skreddersydd for nordiske forhold, og dekkene har oppnådd klasse A for våtgrep i EUs dekkmerking for de fleste størrelser. Det omfattende utvalget av dimensjoner spenner fra 15 tommer til 17 tommer i hastighetsklasse V (240 km/t) og W (270 km/t). Dekkene er spesielt utviklet for mellomstore personbiler og sporty familiebiler.

Nokian Hakka Blue 2 vil være tilgjengelig hos forhandlere i løpet av våren 2017.

Best i klassen på regnvåte veier

I følge bilister i Norden oppstår de farligste situasjonene om sommeren ved farlige forbikjøringer, korte avstander til bilen foran og spesielt ved vannplaning. Muligheten for å miste kontroll over bilen øker også under skiftende værforhold.

– Varierende sommervær er utfordrende for sjåfører, selv om de bruker gode sommerdekk. Nokian Hakka Blue 2 gir optimalt grep og balanse gjennom en helt ny type slitemønster, strukturelle løsninger og det nye Dry Touch-konseptet. Dry Touch leder raskere bort vannet mellom veibanen og dekket, noe som gir deg bedre grep og reduserer sjansen for farlig vannplaning, sier produktsjef Fredrik Hauge i Nokian Tyres.  

Dry Touch hindrer vannplaning

Det unike konseptet består av fire nye løsninger som sikrer maksimal kontaktflate med veibanen, under alle forhold. Diagonale Dry Touch 2 seiper er lagt langs midtribben for å fjerne vannet mellom dekket og veibanen. Coanda-teknologi sikrer raskere drenering av vann på det indre skulderpartiet. Det kurvede, springbrett-aktige designet til mønsterklossene på den indre skuldreren, fører vannet bort fra de langsgående sporene over i de tverrgående sporene. Sporet på slitebanen er designet på en måte som dobler mengden vann som tas unna. Dekket har også separate Swoop Grooves på den indre skulderen langs de tverrgående hovedsporene.

Presis og logisk av natur

Gummiblandingen, dekkmønsteret og de strukturelle løsningene til Nokian Hakka Blue 2 er alle bevis på Nokian Tyres sin kompetanse på produktutvikling. Nokian Hakka Blues hybride gummiblanding forbedrer grepet på vått føre og sparer drivstoff. Kombinasjonen av den intelligente Green Silica-gummiblandingen, miljøvennlig furu- og rapsolje og små karbonpartikler, som blant annet brukes i gruvedriftsdekk, tilpasser seg forskjellige underlag, temperaturer og kjørestiler. Den nye gummiblandingen er stabil over et bredt temperaturspekter, og kan motstå påkjenningen fra kjøring på svært krevende underlag.

Slitasjevarsler og infoområde

Et dekk som er i god stand kan vesentlig redusere faren for vannplaning. Nokian Tyres har derfor utviklet en slitasjevarsler (DSI) langs den midterste ribben hvor du kan sjekke millimeterdybden på det gjenværende mønsteret. Dekket har også en vannplaningsindikator, der et vanndråpesymbol forsvinner etterhvert som dekket slites. Når mønsterdybden er på mindre enn 4 mm vil du se en rød stripe, dette indikerer at du bør gå til innkjøp av nye sommerdekk.

Posisjon- og lufttrykkindikatoren gir mulighet for å sjekke riktig lufttrykk og monteringsposisjon under dekkskifte. Info-området har også et felt hvor du kan notere riktig strammemomentet på boltene.

Nokian Hakka – et unikt nordisk konsept

Nokian Hakka sin sommerdekkfamilie er skreddersydd for nordiske forhold. Utviklingen av gummiblandingene og dekkstrukturene i Hakka sommerdekk har tatt hensyn til det krevende og varierende sommerværet vi har. Dekkene oppfører seg forutsigbart over et bredt temperaturspekter og tåler påkjenning, samt tidvis dårlige veiforhold.

Alle Nokian Hakka sommerdekk og Hakkapeliitta vinterdekk dekkes av Hakka-garantien. Hvis et dekk har blitt brukt på riktig måte, og ved et uhell blir ødelagt slik at det ikke kan repareres, vil Hakkagarantien gi forbrukeren et nytt, tilsvarende produkt gratis fra en av Nokian sine dekkforhandlere i Finland, Sverige eller Norge. 

Nokian Hakka Blue 2 – Dekk for våte veier 

  • Dry Touch-konsept tilbyr trygg kjøring på våte veier
  • Nøyaktig og balanserte styreegenskaper  
  • Komfortabel og støyredusert kjøring.

Hoved innovasjoner:

Dry Touch mot vannplaning. Seipene som kommer med Dry Touch fjerner vannet mellom dekket og bakken, og leder det inn i de brede hovedsporene gjennom hovedsporet i midtribben. Rillene sikrer at dekket har utmerket grep, selv når det er slitt.

Coanda-teknologien brukes for å akselerere fjerning av vann på dekkenes indre skulder. Det kurvede, springbrett-aktige designet til mønsterklossene fører vannstrømmen bort fra de langsgående sporene over i de tverrgående sporene.

Nokian Hakka Blue Hybrid gummiblanding. Mer holdbarhet, sikkerhet og drivstoffeffektivitet. Nokian Hakka Blue Hybrid gummiblanding forbedrer grepet og sparer drivstoff. Den tilpasser seg temperaturendringer, noe som gir utmerket grep både om våren og om høsten. Kombinasjonen av den intelligente Green Silica-gummiblandingen, miljøvennlig furu- og rapsolje og små karbonpartikler, som blant annet brukes i gruvedriftsdekk, tilpasser seg forskjellige underlag, temperaturer og kjørestiler. Den nye gummiblandingen er stabil over et bredt temperaturspekter, og kan motstå påkjenningen fra kjøring på svært krevende veidekke.

Ny struktur med stålbelte. Balansert og presis kjøreopplevelse gir morsommere kjøring. Den solide beltestrukturen av stål er laget av et enda tettere vev av stålvaiere. Det sterke og tøyelige stålbeltet gjør strukturen lett men hard. Dette resulterer i presis håndtering under krappe manøvrer, og ved høy hastighet. 

Silent Sidewall Teknologi. Komfortabel kjøring. Den spesialutviklede gummiblandingen mellom sideveggen og slitebanen filtrerer aktivt lyden og vibrasjonene fra underlaget. Dette hindrer lydbølger å gå gjennom sideveggen, ned i felgen og videre inn i kupeen, og reduserer støynivået inne i bilen.

Silent Groove Design. Mer komfortabel kjøring. De golfball-liknende fordypningene på de tverrgående ribbene reduserer støy både i og utenfor kjøretøyet. De reduserer også luftmotstand og kjøler ned dekkoverflaten, som i sin tur gir mindre slitasje og en mer komfortabel kjøretur.

Foto: www.nokiantyres.com/HakkaBlue2

Video: Nokian Hakka Blue 2:
https://youtu.be/_eFMz4FtE-w

Video: Nokian summer tyres – Testing at the extremes (Engelsk):
http://youtu.be/BydRpvWoZFw

For mer informasjon:

Nokian Tyres plc
Fredrik Hauge Produktsjef Tel. +47 915 49 405 Email [email protected]

Twitter: https://twitter.com/NokianTyresCom 
YouTube: www.youtube.com/NokianTyresCom 
Facebook: https://www.facebook.com/nokiantyresnorge 
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc