FacebookInstagramLinkedInmenu-iconPinicon-playscroll-downsearchTwitterWhatsappYouTube
Menu
on. mars 6 07:00 2019 i kategori Selskapsnyheter

Nytt vintergrep også for veihøvler – vinterdekkfamilien Nokian Hakkapeliitta Loader vokser

Nokian Heavy Tyres, Nokia, Finland, 6. mars 2019 – Hjullastere og veihøvler er først ute når veier, parkeringsplasser og industriområder må ryddes for snø for å holde samfunnet i gang i all slags vær. Nokian Hakkapeliitta Loader gir enestående grep året rundt – nå i den nye dimensjonen 14.00R24.

Da dekkfamilien Nokian Hakkapeliitta Loader ble lansert i 2016, ble den tatt godt imot av fagfolk som jobber i snørike områder. Det ekstra gode grepet og bedre kjøreegenskaper gav større trygghet ved rydding av parkeringsplasser, rullebaner og industriområder, steder som må fungere i alle typer vær. Forholdene krever også at hjullasteren jobber raskt og nøyaktig. Nokian Hakkapeliitta Loader-familien omfattet fra starten av dimensjonene 17.5R25, 20.5R25 og 23.5R25, og fra mars vil den nye dimensjonen 14.00R24 også være tilgjengelig.

"Den nye dekkdimensjonen sørger for at både hjullastere og veihøvler kan dra nytte av bedre vintergrep", forklarer Eva-Leena Varpe, produktsjef hos Nokian Tyres. "Når vinteren kommer med snørike og isete forhold, trenger lastere og veihøvler all trekkraften de kan få."

Fungerer året rundt

Bruk av Nokian Hakkapeliitta Loader er ikke forbeholdt de kaldeste månedene i året. "En viktig faktor i utviklingen av dekket var å opprettholde slitestyrken på asfalterte underlag på sommertid", sier Varpe. "Nokian Hakkapeliitta Loader fungerer året rundt."

Hemmeligheten bak grepet og slitestyrken ligger i kombinasjonen av det aggressive, asymmetrisk åpne dekkmønsteret og den optimaliserte gummiblandingen. "Vi har gitt dekkene rikelig med overflategummi", påpeker Varpe. "Det tar mange arbeidstimer å slite dette ned."

Når dekkgrepet er viktig

Under ekstreme vinterforhold kan Nokian Hakkapeliitta Loader-dekkene pigges. "Dekket har forhåndsmerkede piggplasseringer for enkel montering", forteller Eva-Leena Varpe. "Men også uten pigger sørger de skråstilte lamellene for godt grep i underlaget."

"Én av våre testbrukere nord i Finland jobbet 12-timers snøryddingsskift nesten daglig i seks av årets måneder", forteller Tuomas Färlin, Business Line Director hos Nokian Tyres. "Han var imponert over grepet til Nokian Hakkapeliitta Loader-dekket. Når jobben din er å rydde veier, parkeringsplasser og togstasjonsområder for andre, gir det deg trygghet å ha den beste teknologien på din side."

Flere kilometre med reprofilering

Med Noktop Loader-reprofileringsmaterialet forlenges levetiden til veihøvel- eller hjullasterdekkene dine. Med sin modulære struktur passer slitebanen ulike dekkbredder og har tilsvarende egenskaper som Hakkapeliitta Loader-dekkets mønster.

 

Mer informasjon:

Nokian Hakkapeliitta Loader: www.nokiantyres.com/hakkapeliittaloader

Bilder: www.nokiantyres.com/hakkapeliittaloaderPR

Reprofileringsmaterialer: www.noktop.com

Selskapets nettsted: www.nokiantyres.com/heavy

 

Toni Silfverberg, leder av Sales and Marketing, Nokian Heavy Tyres Ltd.

toni.silfverberg(at)nokiantyres.com, tlf. +358 10 401 7854

Tuomas Färlin, Business Line Director OTR, Nokian Heavy Tyres Lt

tuomas.farlin(at)nokiantyres.com, tlf. +358 10 401 7819

 

 

Twitter I YouTube I Facebook I LinkedIn I Instagram

 

Nokian Tyres er verdens nordligste dekkprodusent og en av de mest bærekraftige virksomhetene i bransjen. Våre miljøvennlige dekk av høy kvalitet til personbiler, lastebiler og tunge maskiner gir trygghet uansett vær- og kjøreforhold. Vi er spesielt kjent for våre innovative vinterdekk. Konsernet omfatter også Vianor kjeden, som er spesialisert på vedlikehold av dekk og kjøretøy. I 2018 omsatte konsernet for omtrent 1,6 milliarder euro, og besto av 4800 ansatte. Nokian Tyres er notert på NASDAQ Helsinki. For ytterligere informasjon: www.nokiantyres.no