F1 Verdensmester Mika Häkkinen har testet Nokian Hakka Black 2 sommerdekk

F1 Verdensmester Mika Häkkinen har testet Nokian Hakka Black 2 sommerdekk

Nokian Hakka Black 2 sommerdekk er designet for sikker kjøring både på vanlige veier og under ekstreme forhold i høy hastighet. Dekkets egenskaper ble raffinert av Nokian Tyres sitt produktutviklingsteam, sammen med to ganger F1-mester Mika Häkkinen. Häkkinen testkjørte dekket på Papenburg høyhastighetsbane i Tyskland.

Nokian Tyres har jobbet med Häkkinen i flere år, et finsk ikon med internasjonalt anerkjennelse.

Utviklingen av Nokian Hakka Black 2 var i gode hender. Häkkinen forteller at han setter spesielt pris på dekkets veigrep og slitestyrke. Han påpeker også den forutsigbare og stabile styreevnen, særlig under ekstreme forhold.

"Min erfaring med dekket er veldig god. For meg er det viktig at dekket responderer til sjåføren. Dekket jeg kjørte var stabilt også i høy hastighet og responderte umiddelbart."
Mika Häkkinen, F1 Verdensmester

- Min erfaring med dekket er veldig god. For meg er det viktig at dekket responderer til sjåføren. Dekket jeg kjørte var stabilt også i høy hastighet og responderte umiddelbart, sier Mika på spørsmål om testkjøringen.

Under testkjøringen utfordret den tidligere F1-sjåføren veigrepets grenser i hastigheter opp mot 250 km/t. Da fikk dekket virkelig kjørt seg.

F1-maailmanmestari Mika Häkkinen testiajoi Nokian Hakka Black 2 -renkaat

- Da jeg var yngre var dekkets utseende det jeg så på først. Nå vet jeg at dekkets egenskaper er det viktigste, og at dekket beholder disse gjennom hele livssyklusen, forteller Häkkinen.

- Under min Formel 1-karriere har jeg jobbet med mange ulike dekkprodusenter, og Nokian Tyres sin styrke kommer av lagarbeid. Siden Nokian Tyres utvikler sine produkter for utfordrende forhold er sikkerhet overordnet på alle nivåer i utviklingen. Det er en helt egen stemning i selskapet. Du merker at de har et genuint ønske om å være aller best på det de gjør. Dette skiller Nokian Tyres fra andre dekkprodusenter.

Les mer 

Tilbake til forrige side