FacebookInstagramLinkedInmenu-iconPinicon-playscroll-downsearchTwitterShapeYouTube
Menu

Fabrikk i Dayton

Nokian Tyres sin nye amerikanske fabrikk støtter selskapets vekststrategi

Nokian Tyres vil bygge en dekkfabrikk i USA. Den nye fabrikken vil være selskapets tredje i Nord-Amerika. Den bygges i Dayton (Rhea County), Tennessee. Den vil ha en årlig kapasitet på 4 millioner dekk i året og ytterligere muligheter for utvidelser i fremtiden. Området vil også inneholde et distribusjonsanlegg med en lagerkapasitet på 600.000 dekk. Byggingen er planlagt å starte tidlig i 2018, og de første dekkene skal produseres i 2020.

Last ned illustrasjoner

Bygningsarbeidet for Nokian Tyres sin tredje fabrikk er i gang i Nord-Amerika

Nokian Tyres har lagt mye tid og ressurser i sitt omfattende produksjonsanlegg i Dayton, Tennessee. Den nye fabrikken vil betjene kunder over hele Nord-Amerika, og fokusere på produksjon av bil -og lette lastebildekk spesifikt for det nordamerikanske markedet. Beliggenheten i Tennessee øker produksjons -og lagerkapasitet, noe som tillater Nokian Tyres å møte den økende etterspørselen i hele Nord-Amerika. Den nye fabrikken vil ha en total produksjonskapasitet på fire millioner dekk, med ytterligere muligheter for utvidelser. Området vil også inneholde et distribusjonsanlegg med en lagerkapasitet på 600.000 dekk.

Nokian Tyres ekspanderer med ny fabrikk - Ny fabrikk kort fortalt


Nokian Tyres sin investering i Tennessee støtter vår vekstambisjon og vår forpliktelse til å betjene våre kunder i det nord-amerikanske markedet, sier Hille Korhonen, President and CEO i Nokian Tyres plc. Med økt kapasitet vil vi også få muligheten til å tilføye nye produkter spesifikke for Nord-Amerika, redusere leveringstiden og styrke vår generelle kundeservice over hele Nord-Amerika.

"Med økt kapasitet vil vi også få muligheten til å tilføye nye produkter spesifikke for Nord-Amerika, redusere leveringstiden og styrke vår generelle kundeservice over hele Nord-Amerika."
Hille Korhonen, President and CEO i Nokian Tyres plc

Første dekk vil bli produsert i den nye fabrikken i 2020. Total produksjonskapasitet på fire millioner dekk vil bli tatt i bruk innen 2022.

Mens Dayton-fabrikken vil betjene nordamerikanske kunder mer effektivt, vil den også frigjøre kapasitet fra andre fabrikker for å betjene andre vekstmarkeder. "Vi investerer i fremtidig vekst. Totalt salg er anslått å øke, og ytterligere produksjonskapasitet vil være nødvendig. Alle tre fabrikkene vil ha viktige roller i Nokian Tyres sin vekstplan, ved å betjene ulike markedsområder, sier Pontus Stenberg, salgsdirektør i Nokian Tyres.

- Vi vil kunne styrke vår globale konkurranseposisjon ved å installere ledende teknologi. Med økt produksjonskapasitet kan vi redusere leveringstidene, øke produktporteføljen og styrke vår generelle evne til å betjene våre kunder globalt, oppsummerer Stenberg.

State of the art produksjon
Nokian Tyres sine fabrikker ligger i Finland og Russland. På hovedkvarteret i Nokia, Finland, drives sentralisert produktutvikling, utvikling av prototyper og testkjøring. Fabrikken i Nokia produserer bildekk, dekk for tyngre kjøretyø og regummieringsmaterialer for lastebildekk. Den samlede produksjonskapasiteten for Nokia og Russland Vsevolozhsk er på mer enn 20 millioner dekk. Les mer om produksjon