Nokian Tyres ekspanderer med ny fabrikk

Ved sine produksjonsanlegg i Finland og Russland har Nokian Tyres en årlig produksjonskapasitet på mer enn 20 millioner dekk. Nå ekspanderer dekkfabrikanten ytterligere. For å styrke seg globalt, samt muliggjøre estimert vekst, investerer de nå i en tredje fabrikk i Dayton, Tennessee, USA.

Last ned illustrasjoner

Fabrikken vil ha en årlig produksjonskapasitet på 4 millioner dekk, med mulighet for å utvide. I tillegg til dekkproduksjon vil anlegget bestå av et distribusjonssenter med en lagerkapasitet på 600.000 dekk. Investeringskostnaden totalt er omtrent 360 millioner dollar.

Fabrikken vil driftes av rundt 400 ansatte, og produksjonen vil i hovedsak bestå av dekk til SUV-biler, personbiler og varebiler som hovedsakelig selges i Nord-Amerika.

- Denne fabrikken er strategisk viktig for oss. Vi forventer at salget vil fortsette å vokse, og med denne investeringen vil vi ha den nødvendige kapasiteten. Videre vil vi ikke bare kunne betjene våre amerikanske kunder på en bedre måte, som en global virksomhet vil også kundeservicen generelt forbedres, sier Petteri Walldèn, styreleder i Nokian Tyres.

Nokian Tyres ekspanderer med ny fabrikk - Ny fabrikk kort fortalt


Stock exchange release 3.5.2017

Nokian Tyres’ Board of Directors has made a principal decision to invest in a greenfield factory in the USA. Read more