Et dekk som gir nye forretningsmuligheter – det nye gravemaskindekket Nokian Ground Kare med dimensjoner som gjør hjulgravere mer allsidige

Et dekk som gir nye forretningsmuligheter – det nye gravemaskindekket Nokian Ground Kare med dimensjoner som gjør hjulgravere mer allsidige

29.3.2022 10:00 i kategori Produkt pressemeldinger

Å kunne gjøre mange slags jobber er vanligvis bra i anleggsbransjen – og graving er ikke noe unntak. Entreprenører overalt har merket at med Nokian Ground Kare-dekk øker kapasiteten til hjulgravere og ytelsen til dekkene sammenlignet med dobbelthjul vesentlig. Også traktorgravere yter sitt beste med allsidige dekk. Nå utvides Nokian Ground Kare-dekkutvalget med tre nye dimensjoner for å gi grep og stabilitet til flere entreprenører.

Hjulgravere med etthjulskonfigurasjon har visse fordeler sammenlignet med tohjulskonfigurasjon, de er mer skånsomme mot jorden og får ikke steiner som sitter fast mellom dekkene. Dekkserien Nokian Ground Kare har vist sin verdi på myk jord, der ytelsen er overlegen i forhold til smalere dobbelthjul. Noen entreprenører forteller at de nå kan arbeide på underlag som tidligere krevde en beltegraver.

«En høy utnyttelsesgrad gjør at entreprenørene får maksimalt utbytte av maskininvesteringen», forteller Kimmo Kekki, produktsjef hos Nokian Tyres. «Nokian Ground Kare er et utmerket allsidig dekk for mange slags jobber, slik at de kan gjøre mer med gravemaskinen.»

 

Det rette settet med egenskaper

I gravearbeid er stabiliteten til dekket viktig for å kunne jobbe raskt og sikkert. Nokian Ground Kare har utmerket stabilitet som gir et solid fotfeste for arbeidet.

«En annen viktig egenskap er det store fotavtrykket som minimerer skade på jorden», sier Kimmo Kekki. «Og den spesielle gummiblandingen sikrer utmerket grep også på vinterføre – enda en fordel med brede enkelthjul.»

 

Lang levetid

Et gravemaskindekk må tåle mange ulike overflater, inkludert transport på vei. Med sitt store fotavtrykk og sin robuste gummi slites Nokian Ground Kare-dekket svært langsomt og jevnt.

«En annen faktor som påvirker dekkets levetid, er faren for dekkskade på steinete byggeplasser med knivskarpe steiner og biter av armeringsjern», minner Kimmo Kekki om. «Nokian Ground Kare er stålforsterket mot kutt og sprekker, og i motsetning til dobbelthjul kan ikke stein sette seg fast mellom dem.»

 

Også for traktorgravere

Brukt riktig er traktorgravere virkelig allsidige verktøy. De har mange bruksområder, fra byggeplasser til vedlikehold av kraftledninger eller jernbaner. Med Nokian Ground Kare-dekkene kan traktorgravere også dra nytte av bedre arbeidsstabilitet, utmerket grep året rundt samt myk og støysvak kjøring ved veitransport.

«Ved bruk på traktorgravere har Nokian Ground Kare virkelig imponerende levetid», påpeker Kimmo Kekki. «Dessuten finnes det en spesiell semi-profilløs modell som er utviklet for bruk på jernbane!»

 

Komplett hjulekspertise

Hjulene fungerer hånd i hånd med dekkene og spiller også en viktig rolle i smidig gravearbeid. Nokian Tyres produserer også hjul av høy kvalitet, og forsyner mange maskinprodusenter med perfekt matchede komplette hjulsett.

«Når både hjulet og dekket er optimert for det tiltenkte bruksområdet, garanterer det sømløst arbeid», sier Kimmo Kekki. «For eksempel har rørkanthjulene våre en unik forsterket struktur som støtter dekkene på best mulig måte!»

 

Dimensjoner og tilgjengelighet

I tillegg til de eksisterende dimensjonene av Nokian Ground Kare, kommer det tre nye dimensjoner i februar. Det største dekket er 710/40-22,5, som har ekstra stort fotavtrykk for arbeid på myk jord. Mens den eksisterende dimensjonen 650/45-22,5 fortsatt tilbyr den beste lastekapasiteten i utvalget for tunge maskiner – 6900 kg @ 40 km/t med et trykk på 6 bar – er den nye dekkdimensjonen 600/50-22,5 et utmerket valg for mindre maskiner.

For traktorgravere med tunge redskaper gir den nye dimensjonen 620/60B30 fremragende lastekapasitet. Det utfyller den eksisterende dimensjonen 620/60B34, som også er tilgjengelig i en spesiell semi-profilløs modell for bruk på jernbane.

 

600/50-22,5 173A8 GROUND KARE SF TL

650/45-22,5 175A8 GROUND KARE SF TL

710/40-22,5 173A8 GROUND KARE SF TL

 

620/60B30 176A8 GROUND KARE SB TL

620/60B34 178A8 GROUND KARE SB TL

620/60B34 178A8 GROUND KARE SEMI-SLICK SB TL

 

 

 

Mer informasjon:

Kimmo Kekki, Product Manager, Nokian Heavy Tyres Ltd
[email protected] , tlf. +358 10 401 7254

Marketing, Nokian Heavy Tyres 
[email protected]  

 

 

Mer informasjon og bilder:

Bilder og pressemateriale: www.nokiantyres.com/groundkarepr 

Produktside: www.nokiantyres.com/groundkare

Firma-nettsted: www.nokiantyres.com/heavy