Flere dekkalternativer for busser – Nokian Tyres lanserer et nytt helårsdekk for alle akselposisjoner til bruk på hovedveinettet

Flere dekkalternativer for busser – Nokian Tyres lanserer et nytt helårsdekk for alle akselposisjoner til bruk på hovedveinettet

19.5.2022 10:00 i kategori Produkt pressemeldinger

For å tilby bussflåtene et mer omfattende dekksortiment, har Nokian Tyres lansert et helårsbussdekk for alle akselposisjoner – styreaksel, drivaksel og boggiaksler – til bruk på hovedveinettet. Nye Nokian Tyres Hakka Truck Coach har alle de typiske kjennetegnene for Nokian Tyres Hakka Truck-dekkfamilien: trygt grep, jevn og stillegående kjøring samt lave totale eierkostnader.

Nokian Tyres er kjent som pioner innen spesialdekk, og bussdekktilbudet har derfor i hovedsak vært fokusert på optimaliserte vinteregenskaper og ulike modeller for hver akselposisjon. I det siste har det imidlertid vært et tydelig skifte i retning bredere dekksortiment for å dekke behovene til ulike kundegrupper.

«Et omfattende utvalg er en del av den gode servicen vi tilbyr», understreker Teppo Siltanen, produktsjef hos Nokian Tyres. «I Sentral-Europa er det etterspørsel blant bussparkene etter bussdekk som egner seg for alle akselposisjoner, og derfor har vi laget Nokian Tyres Hakka Truck Coach – som er et svært godt dekk generelt.»

 

Sikkerhet, komfort og økonomi

Det nye bussdekket for langdistansekjøring er utviklet med tre mål for øyet: sikkerhet, komfort og økonomi.

«Klimaendringene fører til mer ekstremvær og gjør været vanskeligere å forutsi», påpeker Teppo Siltanen. «Nokian Tyres Hakka Truck Coach-dekket har avanserte lameller som sikrer trygt og godt grep både på tørt, vått og snødekt underlag.»

En annen sentral faktor er den lave dekkstøyen.

«Lav dekkstøy og jevn kjøring sørger for at passasjerene føler seg uthvilte etter reisen», forteller Siltanen. «Samtidig har det mye å si for sjåførens arbeidsforhold, for ikke å snakke om den strenge lovgivningen knyttet til dekkstøy.»

For bussflåter har økonomisk dekkhåndtering alt å si. Nokian Tyres Hakka Truck Coach har en rekke egenskaper som bidrar til å senke dekkostnadene.

«Hele Nokian Tyres Hakka Truck-dekkserien har et svært jevnt slitemønster som sørger for at de gode dekkegenskapene bevares gjennom hele levetiden», forklarer Teppo Siltanen. «Dekkene slites dessuten svært sakte, og de spesielle steinutvriderne i Nokian Tyres Hakka Truck Steer og Nokian Tyres Hakka Truck Coach reduserer faren for fastkilte steiner som forkorter dekkets levetid.»

Toni Österberg, Nokian Tyres Hakka Truck Coach

 

Klar for regummiering

Regummiering er en smart måte å senke dekkostnadene på og samtidig redusere karbonavtrykket. Det avanserte dekkmønsteret i Nokian Tyres Hakka Truck Coach er derfor også tilgjengelig som Noktop-regummiering, og den robuste dekkstammen lar seg utmerket fint bruke i en andre runde.

 

«Nokian Tyres Noktop Hakka Coach-regummieringen har i praksis de samme egenskapene som

Nokian Tyres Hakka Truck Coach-dekket», sier Siltanen. «Den kontrollerte Noktop-regummieringsprosessen produserer en svært jevn og høy kvalitet som gjør regummierte dekk trygge å bruke.»

 

Dimensjoner og tilgjengelighet

Nokian Tyres Hakka Truck Coach kommer i handelen fra juni 2022 i dimensjonene 295/80R22.5 og 315/80R22.5. Den kompatible Nokian Tyres Noktop Hakka Coach-regummieringen vil samtidig være tilgjengelig for bestilling.

 

Mer informasjon:

Teppo Siltanen, produktsjef TBR, Nokian Heavy Tyres Ltd
[email protected], tlf. +358 10 401 7709

Marketing, Nokian Heavy Tyres 
[email protected]  

 

Produktinformasjon, bilder og pressemateriale                                                                                                                 

Bilder og pressemateriale: www.nokiantyres.com/hakkatruckPR

Produktside: www.nokiantyres.com/hakkatruckcoach

Firma-nettsted: www.nokiantyres.com/heavy