Nokian Ground Kare – nytt gravemaskin- og traktorgraverdekk for bæresvak mark, veier og jernbane

Nokian Ground Kare – nytt gravemaskin- og traktorgraverdekk for bæresvak mark, veier og jernbane

22.5.2019 6:00 i kategori Selskapsnyheter

De nye trendene innen masseforflytning inkluderer store flerfunksjonsmaskiner med tungt tilbehør som krever et dekk med høyere bæreevne. Vi ser også en endring i retning av raskere og lengre veitransporter, og dette betyr at dekkene må ha gode kjøreegenskaper og kunne tåle slitasjen som oppstår på veier med asfaltdekke. Den tredje trenden er behovet for å skåne underlaget og jobbe nøyaktig – viktige egenskaper under graving i parker og private hager. Nokian Ground Kare ble utviklet med disse kravene i tankene allerede fra starten av.

 

"Det handler selvsagt om mer enn dette", sier Eva-Leena Varpe, produktsjef i Nokian Tyres. "Grep og stabilitet er også to avgjørende dekkegenskaper."

Riktig dekk for hver enkelt anleggsplass

Anleggsområdene er ulike. For arbeid som krever den høyeste stabiliteten, kan det blokkmønstrede Nokian Armor Gard 2-dekket brukes i tvillingkonfigurasjon. For svært myke overflater foretrekkes ofte det brede Nokian gravemaskindekket med knastmønster på grunn av grepsegenskapene. Det helt nye blokkmønstrede Nokian Ground Kare-dekket fremstår som et oppsiktsvekkende godt kompromiss med sitt gode grep på myke overflater, lave overflatetrykk som skåner jorden samt sin enestående stabilitet på veien.

“Nokian Ground Kare-dekkene har en spesialutviklet mønsterdesign med god slitestyrke og lavt overflatetrykk", oppsummerer Varpe. "For å sikre en stabilitet som gir trygg og nøyaktig graving, har dekkene en spesialgummiblanding som absorberer gynging og støt, samt en robust innkapsling som gir mulighet for høyt driftstrykk."

Brukererfaringene bekrefter at den høyere stabiliteten har en positiv effekt på arbeidseffektiviteten. "Både dekkets stabilitet og dempingen av innkapslingen er bedre", forteller Nokian Ground Kare-bruker Mark Geurts fra Nederland. "Dette sparer tid, siden hver avveiing av slag blir riktig fra starten av."

I tillegg er Mark Geurts imponert over hvor skånsom Nokian Ground Kare-dekkene er mot jorden. "Dette mønsteret flytter ikke sanden sideveis", understreker han. "Jeg sparer dermed mye tid med utjevning av spor".

Generell god robusthet er også viktig ved graving på steder med mye stein. Nokian Ground Kare-dekket har et stålbelte som beskytter mot kutt og sprekker. Bæreevnen på hele 7500 kg per dekk er dessuten i toppklasse.

"Tungt tilbehør på multifunksjonsmaskiner setter virkelig dekkene på prøve", sier Eva-Leena Varpe. "Nokian Ground Kare-dekkene gir deg større kapasitet, og dekkmønsteret slites langsomt og jevnt, noe som sørger for god økonomi."

Mark Geurts har også merket seg den langsomme dekkslitasjen. "Dekket utmerker seg også med høy slitestyrke under arbeid", sier han. "Dekket selvrensingsegenskaper er bedre enn forventet, og komforten og lydnivået på veien er en sann fornøyelse".

Nokian Ground Kare semi-profilløs modell for jernbane

Nokian Ground Kare-dekkdimensjonene er valgt ut med hensyn til både hjulgravere og traktorgravere. Sistnevnte har i tillegg et spesialbruksområde som er verdt en egen dekkmodell – den første i sitt slag i verden.

"Ved bruk på jernbane kjører en spesialtraktorgraver på skinner", understreker Eva-Leena Varpe. "Den andre halvdelen av dekket kjører på stål, og dette gir ujevn dekkslitasje. Nokian Ground Kare-dekket finnes i en semi-profilløs versjon som motvirker dette og gir dekket lengre levetid"

Dimensjoner og tilgjengelighet

Nokian Ground Kare-dekkene kommer i handelen fra juni 2019 i dimensjonene 650/45-22,5 for gravemaskiner og 620/60B34 for traktorgravere. Nokian Ground Kare semi-profilløst dekk 620/60B34 for bruk på jernbane kommer i desember 2019.               

 

Mer informasjon og bilder:

Bilder og pressemateriale: www.nokiantyres.com/groundkarePR

Produktnettside: www.nokiantyres.com/groundkare

Toni Silfverberg, leder av Sales and Marketing, Nokian Heavy Tyres Ltd.
toni.silfverberg(at)nokiantyres.com, tlf. +358 10 401 7854
 
Tuomas Färlin, Business Line Director OTR, Nokian Heavy Tyres Ltd
tuomas.farlin(at)nokiantyres.com, tlf. +358 50 317 4095