Nokian Tyres Ground Kare-produktfamilien har fått et nytt medlem – 600/40-22,5 anbefales for hjulgravere fra 9 til 15 tonn

Nokian Tyres Ground Kare-produktfamilien har fått et nytt medlem   – 600/40-22,5 anbefales for hjulgravere fra 9 til 15 tonn

1.3.2023 12:00 i kategori Produkt pressemeldinger

Nokian Tyres Ground Kare er det nye stjerneskuddet blant gravemaskindekk og er nå tilgjengelig i en størrelse som passer til mindre hjulgravere fra 9 til 15 tonn. Med den nye størrelsen fortsetter Nokian Tyres å forenkle gravemaskinarbeid – spesielt i trange områder i byer, for eksempel anleggsplasser i nærheten av husholdninger, hager og lignende.

Dekkserien Nokian Tyres Ground Kare tok gravemaskinbransjen med storm for noen år siden, med de utmerkede allsidige egenskapene. Siden den gang har serien bare blitt bedre og bedre, med nye størrelser som gjør at dekkene kan benyttes på nye anleggssteder. Det nyeste tilskuddet i serien er størrelsen 600/40-22,5 – som passer til mange mindre hjulgravere. 

«Kompakte og smidige hjulgravere fra 9 til 15 tonn er populære til entreprenørarbeid i byområder», sier Kimmo Kekki, produktsjef hos Nokian Tyres. «Mange moderne gravemaskiner har firehjulsstyring, noe som ytterligere forbedrer allsidigheten i trange områder. Ved å gjøre Nokian Tyres Ground Kare tilgjengelig for disse maskinene hjelper vi entreprenører med å minimere skade på jorden, og samtidig tilbyr vi dem et mykt og behagelig dekk som er drivstoffeffektivt under transport på vei.» 

Et alternativ til doble hjul 

Nokian Tyres Ground Kare har ofte blitt brukt som et alternativ til et oppsett med tvilling hjul, der steiner kan sette seg fast, noe som kan forårsake nedetid. «Nyheten 600/40-22,5 er et egnet alternativ for maskiner som bruker 9,00-20 i et oppsett med tvilling hjul», sier Kimmo Kekki. «Dette er et praktisk alternativ for mange moderne hjulgravere.» 

Effektivitet og komfort 

Stålforsterkningene på Ground Kare gjør dekket svært motstandsdyktig mot punkteringsskader, samtidig som enkelthjuloppsettet er nær sagt immunt mot at steiner setter seg fast. Det brede blokkmønsteret med den store kontaktflaten gir godt grep på myk jord, noe som gjør det til et perfekt valg for anleggsplasser der allsidighet er viktig.

I tillegg har det optimaliserte retningsnøytrale dekkmønsteret god og tydelig blokkforskyvning, som sørger for myk kjøring.

Med den nye størrelsen er Ground Kare tire kompatibelt med selv de mest allsidige moderne gravemaskinene. Denne kombinasjonen av stabile dekk og avanserte kjøretøyer sørger for fleksibel styring, noe som er helt avgjørende når det er en potensiell fare for å skade omgivelsene. 

Nokian Ground Kare gjør liten til ingen skade på jorden, takket være det store fotavtrykket. Det ruller også mykt, slik at det er stille og behagelig på veien.

Veigrep for entreprenørarbeid i den virkelige verden 

Sami Isomäki, som jobber med gravemaskin i og rundt Helsinki i Finland, har brukt Nokian Tyres Ground Kare en stund nå. Han arbeider i hovedsak på bygg- og anleggsplasser. Han brukte tvilling hjul på sine tidligere gravemaskiner, men har opplevd at Ground Kare er bedre egnet til arbeidet.

«Før var jeg nødt til å bruke beltegravemaskin når jeg jobbet i krevende terreng», forteller Sami Isomäki. «Ground Kare har virkelig gjort jobben min enklere, siden det fungerer bra på steder der tvillinghjul ville ha kjørt seg fast. Jeg har også merket at bæreevnen er langt bedre enn ved bruk av tvillinghjul», tilføyer Isomäki.

Dimensjoner og tilgjengelighet 

Nokian Tyres Ground Kare har vært tilgjengelig i størrelsene 600/50-22,5, 650/45-22,5 og 710/40-22,5. Nokian Tyres Ground Kare er også tilgjengelig for traktorgravere med størrelsen 620/60B30 og 620/60B34, inkludert den spesielle semi-profilløse versjonen for bruk på jernbane i størrelsen 620/60B34.  

En perfekt match – komplette hjul fra Nokian Tyres 

Nokian Heavy Tyres produserer hjul av høy kvalitet som er spesialdesignet for produktutvalget til Nokian Tyres. Hjulene for gravemaskiner er forsterket for å gi tilstrekkelig stabilitet. Hjulet har også ventilbeskyttelse, inkludert en plastplugg, for å unngå skader på ventilen. Vi tilbyr hjul i ulike farger som passer til maskinen din! 

Den nye størrelsen 600/40-22,5 er tilgjengelig fra mars 2023, både som dekk og som komplett hjul. 

 

Mer informasjon:

Kimmo Kekki, Product Manager, Nokian Heavy Tyres Ltd 
[email protected], tlf. +358 10 401 7254  

Marketing, Nokian Heavy Tyres
[email protected]   

 

For media:  

Bilder og pressemateriale: www.nokiantyres.com/heavyPR  

Produktside: www.nokiantyres.com/groundkare 

Firma-nettsted: www.nokiantyres.com/heavy