Ny stabilitet ved håndtering av tomme containere – Nokian Tyres lanserer nye dimensjoner i Nokian HTS G2-serien

Ny stabilitet ved håndtering av tomme containere – Nokian Tyres lanserer nye dimensjoner i Nokian HTS G2-serien

11.6.2019 7:00 i kategori Selskapsnyheter

Den kontinuerlige flyten av varer og materialer er en viktig bærebjelke i dagens moderne samfunn. Med en stadig mer effektiv datastyrt logistikk er det viktigere enn noensinne å sørge for rask, sikker og nøyaktig håndtering av containere i havner og ved terminaler. Nokian Tyres lanserer nå to nye dimensjoner i Nokian HTS G2 E-4,14.00-24 og 16.00-25, for å forbedre stabiliteten til gaffeltrucker og utstyr som brukes til håndtering av tomme containere.

For containertrucker, gaffeltrucker og tømmertrucker er stabilitet en viktig faktor som gjør arbeidet sikkert og effektivt. Det travle terminalarbeidet har ikke rom for mange dekk, så det er viktig at dekkene som brukes på maskiner under håndtering av containere, raskt demper vibrasjoner og støt.

"Jo høyere over bakken du strekker deg, desto mer stabilt må fundamentet være", sier Tuomas Färlin, Business Line Director (OTR) i Nokian Tyres. "Dekkstabiliteten virker direkte inn på arbeidets sikkerhet og effektivitet."

Nokian HTS G2-serien av havne- og terminaldekk er utviklet fra grunnen av med høy stabilitet og bæreevne i tankene. Det er lagt ekstra vekt på dekkets fleksibilitetsområde, som er utstyrt med en spesiell støtabsorberende gummiblanding i dekkstammen. Alle Nokian HTS G2 er diagonaldekk, et anerkjent og stabilt dekkprinsipp som er ytterligere forbedret av Nokian Tyres' ingeniører.

Slick eller mønstret

Nokian HTS G2 finnes i to versjoner – det glatte Nokian HTS G2 L-4S og Nokian HTS G2 E-4, som har en avrundet mønsterblokk som gjør det lett å svinge. "Slick-dekket slites naturligvis veldig langsomt", forteller Tuomas Färlin. "Men også Nokian HTS G2 E-4 har et svært slitesterkt mønster med massiv gummi i midten for å hindre punktering."

Nye dimensjoner for nye bruksområder

Nokian HTS G2 E-4 kommer i handelen fra juni 2019 i dimensjonene 14.00-24 og 16.00-25. "De nye dekkdimensjonene er valgt for å komplettere produktserien og utvide den til å omfatte gaffeltrucker og maskiner for håndtering av tomme containere", fortsetter Färlin. "De samme egenskapene som har vist seg å fungere godt på containertrucker, fungerer også utmerket innenfor disse bruksområdene."

Lave skuldre under håndtering av containere

Med de nye dimensjonene tilbyr Nokian Tyres nå et komplett utvalg av spesialutviklede dekk for krevende bruk i havneområder. "Her må produktiviteten være høy uten at det går ut over sikkerheten," slik beskriver Färlin utfordringene sluttbrukerne står overfor. "Med Nokian Tyres kan de senke skuldrene selv på de travleste dagene."

 

Mer informasjon og bilder:

Bilder og pressemateriale: www.nokiantyres.com/htsg2PR

Produktnettside: www.nokiantyres.com/htsg2-e4 og www.nokiantyres.com/htsg2-l4s

Selskapets nettsted: www.nokiantyres.com/heavy

 

Toni Silfverberg, leder av Sales and Marketing, Nokian Heavy Tyres Ltd.

toni.silfverberg(at)nokiantyres.com, tlf. +358 10 401 7854

Tuomas Färlin, Business Line Director OTR, Nokian Heavy Tyres Ltd

tuomas.farlin(at)nokiantyres.com, tlf. +358 50 317 4095