Nye dekk til allsidig gravearbeid – Nokian Tyres utvider Ground Kare-dekkserien for både større og mindre gravemaskiner

Nye dekk til allsidig gravearbeid – Nokian Tyres utvider Ground Kare-dekkserien for både større og mindre gravemaskiner

13.12.2021 10:00 i kategori Produkt pressemeldinger

Det er mye som har endret seg innenfor gravemaskinsektoren siden Nokian Tyres lanserte Nokian Ground Kare-dekket for hjul- og traktorgravere for to og et halvt år siden. Dette enkeltdekket med brede mønsterblokker har vist seg anvendelig ved mange ulike typer gravearbeider, og Nokian Tyres utvider nå det populære Ground Kare-sortimentet med to nye modeller: dimensjonen 600/50-22.5 for kompakte gravemaskiner og 710/40-22.5 for de største maskinene.

I 2019 presenterte Nokian Tyres sitt nye og brede traktormønstrede enkeltdekk Nokian Ground Kare – et «godt kompromiss» med samme ekstreme stabilitet som dobbeltdekk og samme ekstreme trekkraft på myke underlag som enkeltdekk med bredt mønster. De anvendelige egenskapene – og senere den imponerende driftstiden – gjorde den straks til en favoritt blant graveentreprenørene.

«Med Ground Kare var vi i forkant av markedet», påpeker Kimmo Kekki, Product Manager hos Nokian Tyres. «Vi følte oss trygge allerede med de formidable dekkspesifikasjonene, men den virkelige verdien har vist seg i den daglige bruken ute i felten.»

 

Funksjonene som avgjør

Når så mange entreprenører går over fra dobbeltdekk til Nokian Ground Kare, er det først og fremst på grunn av disse tre fordelene: topp stabilitet som gjør arbeidet raskere og sikrere, stort fotavtrykk som minimerer skadene på underlaget under og etter arbeidet samt enkeltdekkonfigurasjon som, i motsetning til dobbeltdekk, ikke så lett får fastkilte steiner.

«Dekket møter mange utfordringer på anleggsplassen. Stålforsterkninger sørger for at Ground Kare har svært høy motstand mot rifter og sprekker», forklarer Kimmo Kekki. «Den store kontaktflaten gjør dekket dessuten ekstremt slitesterkt både med hensyn til arbeidstimer og kjørelengde.»

Dagens entreprenørarbeid involverer også transport på vei i høy hastighet. Med Ground Kare blir disse kjøreturene mer komfortable.

«Ground Kare har et dekkmønster som gjør at det ruller smidig på veien og dermed skaper mindre støy», påpeker Kimmo Kekki. «Den store kontaktflaten bidrar på sin side til en jevn og sakte dekkslitasje ved at overflatetrykket vil være lavt og fordeles jevnt.»

 

Hva brukerne selv mener

Nokian Ground Kare-bruker Sami Isomäki jobber med gravemaskin i hovedsak på bygg- og anleggsplasser i og rundt Helsinki (Finland). Han brukte dobbelthjul på de tidligere gravemaskinene sine, men Ground Kare har vist seg bedre egnet for arbeidet på myke underlag – ikke minst på løse materialer som grus.

«Før var jeg nødt til å bruke beltegravemaskin når jeg jobbet i krevende terreng», forteller Sami Isomäki. «Ground Kare fungerer imidlertid bra også på steder der dobbelthjul ville ha kjørt seg fast.» Han bemerker i tillegg at bæreevnen er langt bedre enn ved bruk av dobbelthjul.

 

Nye dimensjoner, nye muligheter

Med de to ny dimensjonene kan enda flere gravemaskiner dra fordel av Ground Kare.

«Dimensjonen 600/50-22.5 er egnet for mindre og kompakte maskiner, som dermed vil kunne jobbe mer stabilt og skånsomt mot underlaget», forteller Kimmo Kekki. «Dimensjonen 710/40-22.5 er beregnet på de største hjulgraverne, som trenger ekstra stort fotavtrykk for å kunne benyttes også på arbeidsplasser med mykt underlag.»

Kekki er overbevist om at Ground Kare vil slå godt an hos brukere av både kompakte og tunge gravemaskiner.

«Entreprenørene har oppdaget enkelthjulet», smiler han. «Og produktene våre har vist hva de er god for på ulike arbeidsområder!»

 

Mer informasjon:

 

Kimmo Kekki, Product Manager, Nokian Heavy Tyres Ltd
[email protected]
+358 10 401 7254

Marketing, Nokian Heavy Tyres 
[email protected]  

 

 

Mer informasjon og bilder:

Bilder og pressemateriale: www.nokiantyres.com/groundkarepr 

Produktside: www.nokiantyres.com/groundkare

Firma-nettsted: www.nokiantyres.com/heavy