Nye dimensjoner for tilhengerdekk – mer grep utenfor veien og økonomiske kilometere betyr økt sinnsro

Nye dimensjoner for tilhengerdekk – mer grep utenfor veien og økonomiske kilometere betyr økt sinnsro

2.5.2019 6:01 i kategori Selskapsnyheter

Tilhengerdekket er en svært viktig faktor når det gjelder sikker, kontrollert lastebilkjøring. Nokian Tyres har utvidet de tilgjengelige dimensjonene for både Nokian R-Truck og Nokian E-Truck, og gjort dem tilgjengelige for et større utvalg tilhengere.

Nokian R-Truck – Veien slutter, grepet forblir

Nokian R-Truck-serien, som ble lansert i 2018, ble laget med tanke på kravene til kjøring både på og utenfor veien. Med et dekk for enhver akselposisjon passer dekkene i Nokian R-Truck-serien like godt på motorveier som på sølete skogsbilveier og steinete anleggsområder.

«Nokian R-Truck-serien utgjør et førsteklasses kompromiss mellom de to ulike verdenene», sier Teppo Siltanen, produktsjef hos Nokian Tyres. «De har et åpent mønster og brede spor som gir gode selvrensende egenskaper på mykt underlag som gjørme, sand og snø, noe som gir godt grep og pålitelighet hele året.»

De nye Nokian R-Truck Trailer-dimensjonene 265/70R19.5 og 275/70R22.5 er tilgjengelige fra sommeren 2019 og passer perfekt til krevende tømmertilhengerbruk både på og utenfor veien. De passer også til alt tilhengerbruk som krever gode selvrensende egenskaper og godt grep.

«Et viktig pålitelighetsfaktor er steinfjernerne i hovedsporene, som reduserer risikoen for dekkskader», understreker Teppo Siltanen. «I tillegg har alle dekkene 3PMSF-godkjenning, som legger til rette for god ytelse både på vinterføre og på varm asfalt.»

Nokian E-Truck – Økonomiske kilometere hele året

Nokian E-Truck-serien er laget for europeiske yrkessjåfører som kjører mye i løpet av året. Nokian E-Truck-serien har et dekk for enhver akselposisjon – inkludert Nokian E-Truck Trailer for tilhengerbruk. De er stillegående, trygge og behagelige å kjøre med.

«Disse helårsdekkene for tilhenger er optimalisert for regionale og middels lange transporter under vanlige kjøreforhold», forklarer Teppo Siltanen. «De er perfekt balansert for å fungere godt i Sentral-Europa, samt på nordiske hovedveier, ettersom de har 3PMSF-merking.»

Nokian E-Truck-dekk, som er laget for økonomiske kilometere, har en lav rullemotstand samt en solid innkapsling som gjør at de kan regummieres. De fire, nye Nokian E-Truck Trailer-dekkdimensjonene inkluderer 265/70R19.5 og 385/55R22.5 (tilgjengelig sommeren 2019) og 235/75R17.5 og 245/70R17.5 (tilgjengelig høsten 2019)

«Nokian E-Truck Trailer-dekk har robuste skulderkanter, selv slitemønster, og de er mindre utsatt for fastkilte steiner», sier Siltanen. «Det garanterer lang kjørelengde, mens det sikksakkformede mønsteret gir bedre stabilitet.»

Ro i sjela under alle forhold

Nokian Tyres utvikler alltid produktene sine med sluttbrukeren i tankene – sjåføren. Nokian R-Truck- og Nokian E-Truck-serien er laget for forskjellige behov, men de har den samme grunnleggende ideen: å svare på behovet til transportører og hjelpe dem i det daglige arbeidet. 

«Med dekk du kan stole på, kan du fokusere på jobben som skal gjøres», oppsummerer Siltanen. «Det gir deg sinnsro – hver dag.»

 

Mer informasjon og bilder:

Nokian R-Truck: www.nokiantyres.com/r-truck

Nokian E-Truck: www.nokiantyres.com/e-truck

Selskapets nettsted: www.nokiantyres.com/heavy

Toni Silfverberg, leder av Sales and Marketing, Nokian Heavy Tyres Ltd.
toni.silfverberg(at)nokiantyres.com, tlf. +358 10 401 7854
 
Teppo Siltanen, produktsjef, Nokian Heavy Tyres Ltd. 
teppo.siltanen(at)nokiantyres.com, tlf. +358 10 401 7709