Nye lastebildekk, nye regummieringsmaterialer – Nokian Tyres holder tritt med endringene i bransjen

19.3.2019 9:00 i kategori Selskapsnyheter

I transportbransjen er produktutvikling en konstant prosess. Tyngre lastebiler krever dekk som passer og nye dekkserier krever regummieringsmaterialer som passer. Nokian Tyres lanserer fire nye produkter som gir yrkessjåfører ro i sjelen.

I transportbransjen er produktutvikling en konstant prosess. Tyngre lastebiler krever dekk som passer og nye dekkserier krever regummieringsmaterialer som passer. Nokian Tyres lanserer fire nye produkter som gir yrkessjåfører ro i sjelen.

Nytt styredekk med ekstra lastekapasitet for vintertransport

Dekkserien Nokian Hakkapeliitta Truck - serien er Nokian Tyres' sortiment av vinterdekk til lastebiler. Med dekk for alle akselposisjoner fungerer Nokian Hakkapeliitta Truck-serien selv under de tøffeste vinterforhold. Nyheten Nokian Hakkapeliitta Truck F2 XL har en Li på 164, som tåler fremakseltrykk på opptil ti tonn.

Akkurat som med Nokian Hakkapeliitta Truck F2, er det nye dekket resultatet av verdens nordligste dekkprodusents 100 års lange erfaring med å utvikle verdens beste lastebildekk for vinterbruk.

«Dekket sørger for gode og stabile kjøreegenskaper og førsteklasses grep, selv under ekstreme vinterforhold,» sier Teppo Siltanen, produktsjef hos Nokian Tyres, «og med bæreevnen som kreves for den mest krevende tømmerbilen, kranbilen og brøytebilen, for å nevne noen.» Nyheten Nokian Hakkapeliitta Truck F2 XL blir tilgjengelig våren 2019.

Ny dimensjon i Nokian Hakka Truck Steer-serien

Nokian Hakka Truck Steer er et frontakseldekk som gir førsteklasses kjøreegenskaper på ulike underlag. Nokian Hakka Truck Steer, som er laget for lange og middels lange transporter, har 3PMSF-merket og ble først lansert i 2017.

Den nye dimensjonen 385/55R22,5, som blir tilgjengelig våren 2019, utvider bruksområdene til Nokian Hakka Truck Steer. «Dekket har fått et godt fotfeste i markedet, så dette er et ønsket tilskudd,» sier Teppo Siltanen. «Det gjør at flere lastebiler kan dra nytte av stabile, forutsigbare kjøreegenskaper og god dekkøkonomi.»

Etter nylanseringen vil Nokian Hakka Truck-serien utvide til dimensjoner i 60-serien innen utgangen av 2019, både for frontaksel- og drivakselbruk.

Nytt regummieringsmateriale for kjøring på veien og i terrenget

Regummiering kan sammenlignes med å lage et nytt dekk, og en dekkstamme fra et dekk av høy kvalitet kan regummieres 1–2 ganger. Prosessen er strengt regulert av lovgivning og myndigheter og sparer penger, råmaterialer og miljøet. Det nyeste tilskuddet i Nokian Noktop-regummieringsserien er Nokian Noktop 75 Super, som har en mønsterdesign som ligner på dekket Nokian R-Truck Trailer, som kan brukes på veien og i terrenget.

«Nokian Noktop 75 Super er laget for regummiering av brede Super Single-dekk som brukes til tung masseforflytning, tømmertransport og annet på og utenfor veien,» forklarer Teppo Siltanen. «Dekkmønsteret er optimalisert for lokale og middels lange transporter på ujevnt underlag.»

Den nye regummieringen passer perfekt for dekkstammer med dimensjonene 385/65R22,5 og 385/55R22,5. De har 3PMSF-merking og førsteklasses selvrensingsegenskaper på mykt underlag. Det nye regummieringsmaterialet, som erstatter Nokian Noktop 63 Super, blir tilgjengelig tidlig i 2019. Senere i år lanseres også regummieringsmønster for dekkstammene 265/70R19,5 og 275/70R22,5 for bruk på to dekk.

Mer informasjon: 

Bilder og pressemateriale

Reprofileringsmaterialer: www.noktop.com

Selskapets nettsted: www.nokiantyres.com/heavy

Toni Silfverberg, leder av Sales and Marketing, Nokian Heavy Tyres Ltd.
[email protected], tlf. +358 10 401 7854

Teppo Siltanen, produktsjef for TBR, Nokian Heavy Tyres Ltd. 
[email protected], tlf. +358 10 401 7709