EU-dekkmerking for lastebil- og bussdekk

EU-dekkmerking for lastebil- og bussdekk

EUs dekkmerkingssystem hjelper deg å velge tryggere og mer drivstofføkonomiske dekk

EUs nye dekkmerkingssystem vil fra og med 1. mai 2021 omfatte også lastebil- og bussdekk.

 

 

Med den nye dekkmerkingen skal det bli enda enklere å velge sikre, miljøvennlige og drivstoffeffektive dekk.

Den nye merkingen innbefatter klassifisering av rullemotstand, våtgrep og ekstern rullestøy. Våtgreps- og drivstofføkonomiklassene har blitt gjort mer like klassene for husholdningsapparater. Merkingen vil inkludere en skala fra A til E. I tillegg merkes støyklassen nå med bokstavene A til C, og også desibelnivået må angis.


Dekk som er godkjent for tøffe snøforhold (3PMSF), kan inkludere informasjon om snøgrep. Merkingen av isgrep som brukes på dekk til personbiler, vil imidlertid ikke gjelde lastebil- og bussdekk. Den nye merkingen har en QR-kode som kan skannes for å få mer informasjon om dekket i den europeiske databasen for energimerkede produkter (EPREL).

 

Les mer

Hvor finner jeg merkeinformasjonen?

Du finner produktspesifikk merkeinformasjon på hver produktside i delen "Tekniske spesifikasjoner" ved å klikke på "Vis mer" under størrelsesinformasjonen.

Hva er EUs dekkmerkingssystem og hvordan hjelper det deg?

EUs dekkmerkingssystem, som ble innført i 2012, har gjort det enklere å kjøpe nye dekk i EU. Etiketten fungerer omtrent på samme måte som energimerkingen på hvitevarer.

Klassifiseringskriteriene for våtgrep, dekkstøy, drivstofføkonomi og snø- og isgrep forenkler og veileder kjøpsbeslutningen. Målet er å vurdere dekk i henhold til sikkerhet, økonomi og komfort.

Fornyelse av EUs dekkmerkingssystem – hva betyr det for deg som dekkforhandler?

De nye reglene sier at merkeinformasjonen må være lett synlig på utsalgsstedet. Hvis dekkene ikke er fysisk tilgjengelige i butikken, må informasjonen være tilgjengelig digitalt.

Nokian Tyres vil holde deg oppdatert på obligatoriske tiltak knyttet til merking og synlighet.

Finn din nærmeste forhandler av Nokian Heavy Tyres

I din lokale dekkbutikk finner du erfarne eksperter som hjelper deg!

Finn dekk