Montering av dekk

Montering av dekk

MONTERING AV DEKK PÅ TRAKTORER MED FIREHJULSTREKK

Montering av dekk på en firehjulsdrevet traktor må gjøres med stor forsiktighet for å gi de beste kjøreresultatene og opprettholde dekkenes levetid. Vanligvis bør den faktiske rulleomkretsen (R.C.) til et fordekk være 1 – 3 % høyere enn rulleomkretsen beregnet ved å bruke gearforholdet. For mye positivt forspinn på framaksel kan gi rask slitasje og redusere kjørelengde, samtidig vil negativt forspinn resultere i at traktoren kan bli vanskelig å manøvrere .

Sjekk manualen til traktoren for detaljerte instruksjoner om beregning av rulleomkretser (girutveksling). Når du endrer dekkstørrelse eller type, husk at du alltid bør sjekke forholdet mellom rulleomkretsene og sørge for at kombinasjonen er innenfor grensene spesifisert av produsenten. Ta gjerne kontakt med din traktorleverandør for å få bekreftet riktig gearutveksling på din traktor.

Teknisk håndbok

Last ned teknisk håndbok

EKSEMPEL PÅ BEREGNING:

Grunnlaget for beregningen er utvekslingsforholdet mellom den fremre og bakre aksel, med dette kan du beregne den nødvendige rulleomkretsen til forhjulet.

 

BEREGNING AV FRONTDEKKETS RULLEOMKRETS