Innovativt

Innovativt

SKREDDERSYDD SPESIALEKSPERTISE FRA NORD

 

DET BESTE FOR FØREREN OG MILJØET

Nokian Heavy Tyres' produktutvikling bygger på 80 års erfaring med vinterdekk og en helhetlig forståelse av ekstreme forhold. Erfaring med ulike årstider, et tøft nordisk klima og langsiktig produktutvikling med fokus på nøye utvelgelse av produktsegmenter, har gjort Nokian Heavy Tyres til en av verdens ledende produsenter av spesialdekk.

GOD KUNNSKAP OM REELLE DRIFTSFORHOLD

En dyp forståelse av ditt maskineri og utstyrsbase, daglige arbeidsoppgaver og kravene som stilles til arbeidsmiljø er essensielt i utviklingen av nye innovasjoner. Derfor utføres vår produktutvikling i tett samarbeid med kundene. I tillegg tilfører vårt omfattende oppfølgingsarbeid ute i felten verdifull input. Alle dekkene i markedet er testet i felten, og dekkenes egenskaper forbedres kontinuerlig basert på testresultatene.

Utviklingen av Heavy Tyres har spesielt fokus på radiale spesialdekk og tradisjonelle bias dekk. Utviklingen av spesialdekk er som en skredders arbeid; endringene må komme fra kunden. Vi møter kundenes behov ved å stole på vår lange erfaring og ekspertise, kreative lidenskap og nyeste teknologi.

VEDVARENDE LANGSIKTIG UTVIKLING

Hjørnesteinene i dekkdesign og utvikling er funksjonalitet, effektivitet, pålitelighet og lang levetid. Nye innovasjoner utarbeides for å kontinuerlig forbedre materialene, mønsteret og kvaliteten til dekkene, i tillegg til våre testprosedyrer, kundeservice og produksjon. Miljøhensyn har blitt mer og mer sentralt, og er med på å drive designprosessen.

Nære relasjoner med andre Nokian Tyres-produktserier, passasjerbil- og lastebildekk og dekkmaterialer gir viktige synergier i utviklingsprosessen av Heavy Tyres. Tilbakemeldinger fra kunder samles umiddelbart for analyse av vår tekniske kundeservice, og deretter av produktutvikling-avdelingen. For å kunne gi brukerne de beste verktøyene nå og i fremtiden, har vi utviklet et tett samarbeid med maskinprodusenter og andre partnere innen produktutvikling.

HELÅRSTESTING, VERDEN OVER

Testing er en essensiell del av produktutviklingsprosessen. Nokian Heavy Tyres må gjennom grundig testing i reelle arbeidsforhold, uten at det tas noen snarveier eller går på bekostning av nøyaktighet. I tillegg til dette er innendørstesting benyttet for å få mer data og kunnskap. Vi tester produktene våre gjennom hele året, verden over.

Innendørstestingen fokuserer på strukturell slitestyrke, rullemostand og støynivå, i tillegg til kontaktflate og overflatetrykk. Testene som utføres utendørs i felten, i skogsområder, gruver og havner, gir oss informasjon om grep, slitebestandighet og håndteringsegenskaper for ulike temperaturer og på ulike overflater.

DET BESTE FOR FØREREN OG MILJØET

Sømløs fremdrift

Sømløs fremdrift

Lav rullemotstand betyr at Nokian Heavy Tyres ruller uanstrengt, noe som reduserer drivstofforbruk og CO2-utslipp. En sepsiell testmaskin brukes for å måle rullemotstanden til dekkene våre.

 

Lavt underlagstrykk

Lavt underlagstrykk

Belastningen på bakken som følge av maskinenes tyngde og dekkspor fører til reduserte avlinger og økt miljøpåvirkning. I skogsområder kan dette føre til skader på røtter. Når vi har som mål å minimere trykket på overflaten, må dekket ha en større kontaktflate. Flytedekk har for eksempel et større kontaktareal, men også en lavere rullemotstand. Disse dekkene sparer omtrent 20 % drivstoff sammenlignet med bias dekk. Dekkene bidrar dermed til å gi større avlinger og samtidig spare drivstoff og skåne miljøet.

Bevist økt komfort

Bevist økt komfort

Alle har rett på ergonomiske arbeidsforhold. Ved siden av kjøreegenskaper er det essensielt å eliminere støy og vibrasjoner. Det siste er spesielt viktig for skogsmaskiner i skogen på veien. Nokian Heavy Tyres har vunnet flere tester utført av anerkjente institusjoner.

MARKEDSLEDER OG FOREGANGSPRODUSENT AV SKOGSDEKK

Nokian Heavy Tyres er den globale markedslederen innen dekk til skogbruk. Selskapet har designet spesialdekk til skogsmaskiner som bruker CTL (cut-to-length)-metoden, en utviklingsprosess som har foregått i de nordiske landene siden 1960-årene. Produktserien omfatter dekk til CTL og full-tree (FT) maskiner, som Skidders. Serien har også spesialdekk for traktorer som primært eller delvis brukes til skogbruk. Nokian Tyres er kjent for sin høye kvalitet som garanterer et langt service-liv og pålitelig funksjonalitet for en rekke ulike forhold og bruksområder.

KONTAKT OSS