on. mai 6 05:39 2015 i kategori Produkt pressemeldinger

Nokian Hakka Blue SUV til topps i ny sommerdekktest

Nokian Hakka Blue har allerede gjort det skarpt i flere av vårens dekktester. Nå er også SUV-versjonen av det innovative dekket kåret til testvinner av bilmagasinet Auto Motor og Sport, med testens desidert beste gjennomsnittscore på hele 9 av 10 mulige poeng.

Nokian Hakka Blue SUV

Auto Motor og Sport har parallel testet seks ”premium dekk” for mellomklasse-SUV. Dimensjonen på dekkene som ble testet var 235/65 R17. Nokian Hakka Blue SUV oppnådde blant annet testens beste score i deltestene for oppbremsing og handling på både tørt og vått underlag. Testførerne forteller at Hakka Blue SUV gir kjapp og presis styrerespons og er stivt nok til å forbli stabilt selv om man må foreta en unnamanøver.

– Vi er veldig fornøyde med at Hakka Blue SUV er kåret til testvinner i Auto Motor og Sport sin test av SUV-dekk. Vi jobber knallhardt med å kontinuerlig forbedre våre produkter slik at de alltid yter maksimalt, uansett underlag. Det er derfor veldig tilfredsstillende å se at vi markerer oss så tydelig i den tøffe ”premium”-kategorien, sier Fredrik Hauge, produktsjef i Nokian Dekk Norge.

Auto Motor og Sport sin test ble gjennomført på den anerkjente Idiada-testbanen i Spania, under forhold som ligger tett opptil norske kjøreforhold i sommerdekk-sesongen. Alle deltestene ble gjennomført flere ganger, slik at testene skulle bli så konsekvente og resultatene så nøyaktige som mulig.

Mer informasjon:

http://automotorsport.no/
https://www.nokiantyres.no/sommerdekk/nokian-hakka-blue-suv/ 

Kontaktperson:

Fredrik Hauge, produktsjef, Nokian Dekk AS, tlf. 64847700, fredrik.hauge(at)nokiantyres.com