Nokian Hakka Blue til topps i sommerdekktest

må. mars 26 06:02 2012 i kategori Produkt pressemeldinger

Nokian Hakka Blue til topps i sommerdekktestNye Nokian Hakka Blue gikk helt til topps med 9,2 poeng i NAF/Motors store sommerdekktest. Nokian Hakka Blue delte førsteplassen med to andre dekkmerker, men var alene om å hente topp score med 10 poeng i fire av testens 8 kategorier.

”Nokian Hakka Blue gir den aller beste kjørefølelsen på våt vei. Bremser godt både på vått og tørt underlag,” skriver bl.a. VG i sin kommentar om dekket fra NAF/Motors test. Det blir også nevnt spesielt at støynivået er lavt.

I en kommentar sier kommunikasjonsrådgiver i NAF, Jan Ivar Engebretsen, bl.a. at ”vinnerne skiller seg ut ved at de klarer å ha gode egenskaper i alle kategoriene.”

I testen er hvert dekk bitt testet på våt og tørr asfalt med bremsing, vannplaning og grep i kritiske manøvre, i tillegg til rullemotstand, komfort og støy. Testen har lagt mest vekt på egenskapene på våt vei – en kritisk kategori for sikkerheten på veien.

Nokian Hakka Blue fikk topp score med 10 poeng i hele fire kategorier: Bremsing, grep i kritiske manøvre og subjektiv kjørefølelse på våt vei, i tillegg til subjektiv kjørefølelse på tørr vei.

Topp også i FinlandOgså i Finland hentet Nokian Hakka Blue delt 1. plass i Tekniikan Maailmas test, der dekket fikk spesielt god karakter for våtgrep, bremsing, kjørefølelse og kjøreegenskaper på vått underlag.
”Styrefølelsen er samtidig rask, følsom og robust, men likevel harmonisk. Dekket overrasker aldri føreren,” skriver bladet.

Tetplassering i SverigeI Vi Bilägares sommerdekktest kom Nokian Hakka Blue på delt 2. plass med 3,9 av 4,0 mulige poeng. Dekket scoret spesielt høyt på bremsing, grep i kurver og kjøring på våt vei.

”Det er en fryd å presse Nokian. Det svikter ikke. Styrer perfekt og holder sporet i svinger. Dekket er fremfor alt meget godt på vått føre, og vi vurderer det som et sikkert og stabilt sommerdekk,” skriver Vi Bilägare.

De positive testresultatene for det nye Nokian Hakka Blue er enda en bekreftelse på viktigheten av å utvikle også sommerdekk spesielt for nordiske vær- og føreforhold. Nokian Hakka sommerdekk gir sikre kjøreegenskaper uten overraskelser over et bredt temperaturspekter og har svært gode våtegenskaper. Dekkene er meget slitesterke, og egner seg spesielt godt på grove nordiske asfaltveier og grusveier.

Suksess på KontinentetNokian Tyres skreddersyr sine produkter for ulike forbrukerbehov på ulike markeder. Mens Nokian Hakka-produktene er overlegne for nordiske vær- og føreforhold, er det også utviklet egne produkter tilpasset sentraleuropeiske kjøreforhold, som er helt forskjellig fra forholdene i Norden.

Nokian Z G2, som er et høyhastighetsdekk for Sentral Europa, vant sommerdekktesten i Auto Bild, Europas største bilmagasin, og Nokian sommerdekk for kontinentale kjøreforhold gikk dessuten til topps i tester i Auto Zeitung og Gute Fahrt.

Auto Zeitung har testet 8 dekk i dimensjon 185/60 R15H, og på første plass for mindre personbiler kom Nokian H. Også Nokian V har oppnådd gode resultater i tester i tyske motorblader.

Bilder:
www.nokiantyres.com/HakkaBlue
www.nokiantyres.com/nokianzg2
www.nokiantyres.com/testingsummer

Video - Nokian Z G2 in action:
http://youtu.be/ft97peOlVJk

Video - Nokian Hakka Blue in action:
http://youtu.be/aX4PH5YD-0U

Video - Nokian Tyres sommerdekk kampanje 2012 “Enjoy the water”:
http://youtu.be/ZIw-3SGarUU

Mer informasjon om sommerdekk:
https://www.nokiantyres.no/produktgruppe?group=1.02

Mer informasjon: www.nokiantyres.no

Salgssjef Tron Gulbrandsen
Nokian Dekk AS
tlf. 64 84 77 00
tron.gulbrandsen(at)nokiantyres.com

Produktutviklingssjef
Juha Pirhonen
tlf. +358 10 401 7708
juha.pirhonen(at)nokiantyres.com

Sjef for teknisk kundeservice
Matti Morri
tlf. +358 10 401 7621
matti.morri(at)nokiantyres.com