må. januar 28 02:45 2019 i kategorier Produkt pressemeldinger, Selskapsnyheter

Ro i sjela under alle forhold

Nokian Hakkapeliitta LT3 – nytt premium vinterdekk for lette lastebiler

Nokian Tyres’ nye vinterdekk, Nokian Hakkapeliitta LT3, tilbyr eksepsjonelt vintergrep og stabilitet kombinert med en sterk struktur og god drivstofføkonomi. Nokian Hakkapeliitta LT3 er laget for krevende vinterbruk og er pålitelig og trygt på både isete veier og snødekte arbeidsplasser. For å maksimere holdbarheten på dette vinterdekket, introduserer Nokian Tyres verdens første rustfrie stålpigger skreddersydd for tungt arbeid. Nye Nokian Hakkapeliitta LT3 er siste tilskudd til den moderniserte Nokian Hakkapeliitta vinterdekkfamilien. Den allsidige familien inkluderer nyheter for både personbiler, SUV-er og varebiler.

Nokian Hakkapeliitta LT3 – nytt premium vinterdekk for lette lastebiler

Nye Nokian Hakkapeliitta LT3 er spesialutviklet for krevende bruk på vinteren og tilbyr sikkerhet, stabilitet og slitestyrke for profesjonell og daglig kjøring. I tillegg til svært gode vinteregenskaper, sin sterke konstruksjon og gode drivstofføkonomi, skiller Nokian Hakkapeliitta LT3 seg ut fra sine forgjengere takket være de unike pigginnovasjonene og den økte mønsterdybden. Nokian Tyres utviklet de første vinterdekkene og har over hundre patenter knyttet til vintersikkerhet. Nå er piggene på Nokian Hakkapeliitta LT3 re-designet for å kunne skreddersy dekket for tungt arbeid og tøffe vinterforhold.

Det omfattende og moderne utvalget av dimensjoner inkluderer 16 produkter fra 16 til 20 tommer, i hastighetskategori Q (160 km/t). Dekket vil bli tilgjengelig for forbrukere høsten 2019. Hovedmarkedene for dekket er de nordiske landene, Nord-Amerika, Sentral-Europa og Russland. Dekket vil være tilgengelig både med og uten pigger. Det piggfrie Nokian Hakkapeliitta LT3 er utviklet og testet for å tilby maksimal trygghet i områder der pigger ikke er tillatt.

Førsteklasses sikkerhet på vinterføre

Under de mest krevende kjøreforholdene er det dekkene som er den første forsvarsrekken. De største utfordringene i vintervær og på ekstreme forhold er bremsing, grep i svinger og ved feltskifte på snødekte veier. For tunge kjøretøy er trekkraft spesielt avgjørende. Nokian Tyres’ Hakkapeliitta vinterdekk er utviklet for trygt og pålitelig å takle selv de mest ekstreme vinterforholdene.

Å kjøre på snø- og isdekte veier med tung last kan være stressende, spesielt med dekk som ikke er laget for å håndtere oppgaven. Nokian Hakkapeliitta LT3 er laget for tunge pick-up kjøretøy og lette lastebiler, og er perfekt for å brøyte veier eller trekke en tilhenger under de kalde vintermånedene.

Motstand mot rust for bedre holdbarhet

Den viktigste egenskapen på nye Nokian Hakkapeliitta LT3 er den fornyede piggteknologien. Nokian Tyres’ nye Arctic pigg konsept består av helt nye typer pigger og materiale, som forbedrer holdbarheten ved tungt arbeid og tøffe vinterforhold. Piggene er laget av rustfri stål, som tilfører både stil og funksjonalitet. De rustfrie piggene er motstandsdyktige mot korrosjon slik at dekket tåler saltede veiforhold enda bedre. I tillegg til å optimere det gode grepet og kjøreegenskapene, ser det også bra ut.

– Med et nytt, funksjonelt design, gir det nye piggkonseptet ekstremt godt grep under glatte forhold og enda flere trygge kilometer. Ankerpiggen har en ny form på bunnflensen og en stjerneformet stift i hardmetall. Piggene er laget av rustfritt stål, noe som forlenger holdbarheten under krevende bruk. Piggene er orientert i riktig retning ved hjelp av bunnflensen. De nye piggene er 12,7 mm lange, som gjør de 2 mm lengre sammenlignet med den forrige modellen. Det vil ta lenger tid før piggene slites ut, forklarer Tommi Ajoviita, Development Manager i Nokian Tyres.

Nye Nokian Hakkapeliitta LT3 kommer med økt mønsterdybde på 13,5 mm og på modellene med en høyere lasteindeks (>121) med en mønsterdybde på 14,5 mm. Takket være slitebanen og mer slitesterke pigger holder dekket lengre og gir bedre drivstofføkonomi.

Holdbar stamme med forbedret drivstofføkonomi

Kraftige og tunge kjøretøy krever mye av dekkene. De må være sterke og solide for å kunne holde det høye og tunge kjøretøyet stabilt under krevende forhold. Nye Nokian Hakkapeliitta LT3 kommer med en sterk LT-stamme, som aktivt håndterer tung last presist og trygt. Den sterke stammen brukes også for å optimere slitestyrken som kreves for varierende veiforhold.

Den gode holdbarheten forsterkes av en gummiblanding som er svært motstandsdyktig mot rifter og kutt. Arctic Grip Compound er spesielt utviklet for tungt arbeid og gir svært god drivstofføkonomi, slitestyrke og motstand mot kutt.

Dekket har et nytt, aggressivt mønster som effektivt fjerner snø og slaps mellom dekket og veien. Mønsterets design i senter av dekket forbedrer stabiliteten og styreresponsen, mens seipene gir utmerket trekkraft og grep i svinger. Det nye pil-formede mønsteret har dypere spor for ekstra motstand mot planing på slaps, og en selvrensende evne når du kjører i dyp snø.

Sammenlignet med den forrige modellen, Nokian Hakkapeliitta LT2, har nye Hakkapeliitta LT3 vesentlig forbedret grep på is, snø og slaps.

Ekstra beskyttelse for et forlenget serviceliv

Som i alle andre produkter for SUV-er og lette lastebiler, har Nokian Tyres implementert sin revolusjonerende Aramid Sidewall-teknologi i dekket. En eventuell skade i dekkets sidevegg krever som oftest at dekket byttes ut. Aramid Sidewall-teknologien gir ekstra slitestyrke og beskyttelse for krevende kjøreforhold, ved at gummiblandingen i dekkets sidevegg er forsterket med Aramid fibre. Fibrene gjør dekket mer motstandsdyktig mot støt og kutt som ellers kunne ødelagt det. Et ødelagt dekk kan bety store kostnader, men sidevegger forsterket av Aramid-fibre kan forhindre skaden.

– Vintervær gir sjåfører mange utfordringer. Fra snø- og isdekte veier til store sprekker og hull laget av kulden. Den ekstra slitestyrken og tryggheten man får ved hjelp av Aramid-forsterkede sidevegger gjør at sjåførene kan nyte flere bekymringsløse øyeblikk bak rattet. Potensielt farlig og kostbar dekkskade kan unngås, sier Ajoviita.

Patentert sikkerhet

For ekstra sikkerhet, finnes det en Winter Safety Indicator (WSI) på dekket. Kombinert med et snøfnugg-symbol viser indikatoren den gjenstående mønsterdybden i prosent. Snøfnuggsymbolet er synlig til mønsterdybde er 40% (4 millimeter). Når snøfnugget har blitt slitt ut, anbefaler Nokian Tyres at du kjøper nye vinterdekk for å sikre tilstrekkelig sikkerhet.

Indikatorene for plassering og anbefalt lufttrykk i informasjonsområdet på dekket øker også sikkerheten og gir ro i sjelen. Området lar sjåføren sjekke riktig lufttrykk og hvor på bilen dekket skal settes på når de byttes. Komforten og sikkerheten er ytterligere forbedret med et ekstra felt som kan brukes til å registrere anbefalt kraft ved stramming av hjulboltene.

Nokian Hakkapeliitta LT3 – Ro i sjela under alle forhold

  • Sikkerhet og pålitelighet for ekstreme vinterforhold
  • Verdens første rustfrie stålpigger gir ekstra holdbarhet ved å hindre korrosjon på grunn av saltede vinterveier
  • Sterkt og stabilt ved tung last

Hovedinnovasjoner:

Arctic pigg konsept: Ingen korrosjon, flere trygge kilometere. Det nye piggkonseptet forbedrer grep og slitestyrke ved tung bruk og tøffe vinterforhold. De rustfrie piggene er motstandsdyktige mot korrosjon, slik at dekket tåler saltede veier samtidig som det også ser bra ut.

Aggressivt dekkmønster med dype spor: Effektiv fjerning av snø og slaps. Mønsterets design i senter av dekket forbedrer stabiliteten og styreresponsen, mens skreddersydde seiper gir utmerket trekkraft og godt grep i svinger. Dypere seiper gir motstand mot slapsplaning og har en selvrensende effekt.

Sipe aktivatorer: Sikrer trygg kjøring under forhold som endrer seg raskt. Bredere seiper aktiverer de smalere seipene. Denne funksjonaliteten gir grep i ekstreme situasjoner selv på de glatteste veiene.

Bremseforsterkere: For bedre grep ved bremsing. Bremseforsterkerne på frem og baksiden av mønsterblokkene på dekkets skulder forbedrer grepet på snø. Sikk-sakk-mønsteret på bremseforsterkerne forbedrer grepet, spesielt på snø.

Arctic Grip Compound: Utmerket drivstofføkonomi og mostand mot kuttskader. Gummiblandingen er ekstremt motstandsdyktig mot rifter og kutt, og er spesialutviklet for tungt arbeid.

Aramid Sidewall teknologi: Ekstremt slitesterkt. De ekstremt sterke Aramid-fibrene styrker sideveggene på dekket, samtidig som det gir beskyttelse i krevende kjøresituasjoner. Fibrene gjør dekket mer motstandsdyktig mot støt og kutt som ellers enkelt kunne skadet det.

Last ned produktbilder og videoer

Mer informasjon

Nokian Tyres plc, Technical Customer Service Manager Matti Morri, tel. +358 10 401 7621 
matti.morri @nokiantyres.com

Global Product Manager Marko Saari, tel. +358 10 401 7339, [email protected]