on. februar 1 07:34 2017 i kategorier Produkt pressemeldinger, Selskapsnyheter

Nokian Nordman 7 og Nokian Nordman 7 SUV – helt enkelt pålitelig på varierende vintervær

Nokian Tyres fornyer sin Nordman-produktserie. De nye, pålitelige og slitesterke piggdekkene Nokian Nordman 7 og Nokian Nordman 7 SUV har en unik pigg-teknologi som gjør vinterkjøringen trygg og komfortabel. Nokian Nordman-dekkene er grundig testet noe som gjør de til et trygt valg for varierte nordiske forhold med tanke på både sikkerhet og økonomi.

Nokian Nordman 7

Nokian Nordman-serien utfyller Nokian Tyres sitt allerede brede utvalg av dekk for ulike kjøreforhold. Hovedmålgruppen for Nokian Nordman piggdekk er de nordiske landene, Russland og Nord-Amerika.

Serien vil være tilgjengelig høsten 2017 og kommer i flere dimensjoner.

Nokian Nordman 7 – fornøyelig vinterkjøring

Nokian Nordman 7 er pålitelig under varierende og krevende nordiske forhold. Mønsteret og strukturen er hentet fra Nokian Hakkapeliitta 7, og gir godt grep og stabil kjøring. Nokian Nordman 7 er en kompromissløs kombinasjon av vintergrep og slitestyrke.

Nokian Tyres sin Air Claw teknologi gir et sikkert vintergrep og god veikontakt. Dråpeformede luftputer foran på mønsterklossene demper kontakten mellom piggene og underlaget. Teknologien kan minne om hælen av løpesko. Luftputene gir en forbedret kjøreopplevelse og redusert vibrasjon under kjøring. Teknologien med luftdemping reduserer også veislitasje og dekkstøy.

Nokian Nordman 7 finnes i totalt 34 dimensjoner, fra 13 tommer og opp til 17 tommer.

  • Stabile og robuste kjøreegenskaper
  • Ekstremt godt grep på isete, snødekte og våte veier
  • Førsteklasses kjørekomfort

Nokian Nordman 7 SUV – Sikkert grep for deg som kjører SUV

Dekket har en fast struktur som gjør det i stand til å takle selv de mest utfordrende kjøreforhold på vinteren. Kombinasjonen av overlegen slitestyrke og rask styrerespons gjør dekket perfekt for SUV-sjåfører som trenger ekstra godt feste. Nokian Nordman 7 er bygget på de tekniske løsningen fra Nokian Hakkapeliitta-familien.

Dekkets brede og solide ankerpigger gir godt side- og lengdegrep på glatt underlag. Under bremsing sørger Bear Claw-teknologien for at mønsterklossene spenner seg ekstra, slik at piggene holder seg rett mot underlaget. Denne teknologien brukes allerede på Hakkapeliitta-dekkene, Eco Stud systemet gir en fleksibel og trygg kjøreopplevelse gjennom å dempe kontakten mellom piggene og underlaget.

Det nye SUV-dekket bruker også Air Claw-teknologien. Dette reduserer dekkstøy og veislitasje uten at det går på bekostning av grepet.

Nokian Nordman 7 SUV kommer i totalt 37 dimensjoner, fra 15 tommer til 20 tommer. 

    • Balansert og robust
    • Optimert konstruksjon for krevende SUV-bruk
    • Førsteklasses grep på varierende vinterføre

Nokian Nordman 7-serien – pålitelig, helt enkelt

Viktige innovasjoner:

Air Claw Technology består av robuste stålpigger og dråpeformete luftdempere foran på mønsterklossene. Teknologien gir ekstra god gripeevne og sørger for at piggene holder lenge. I tillegg reduseres både dekkstøy og veislitasjen.

Eco Stud Systemet er en piggpute som gjør piggene mer effektive. Puten sikrer at piggene alltid er rettet mot underlaget, noe som demper kontakten mellom piggene og underlaget.

Nokian Tyres – verdens nordligste dekkprodusent

Bilder: www.nokiantyres.com/nordman7photos

Finn rett vinterdekk til din bil: 
https://www.nokiantyres.no/dekk/personbiler/vinterdekk/

For spørsmål og andre henvendelser:

Nokian Tyres Norge
Fredrik Hauge, Produktsjef
[email protected], +4764847700

Nokian Tyres plc
Vice President, Forskning og utvikling Juha Pirhonen, tel. +358 10 401 7708 [email protected]

Ansvarlig for teknisk kundestøtte Matti Morri, tel. +358 10 401 7621 [email protected]