to. februar 13 09:41 2014 i kategorier Selskapsnyheter, Produkt pressemeldinger

Verdens første piggfriksjonsdekk:


Piggdekket som også er piggfritt! Nokian Tyres konseptdekk.I forbindelse med 80-års jubileet for vinterdekket presenterer nå Nokian Tyres sitt konseptdekk som viser hvordan fremtidens piggteknikk kan se ut. Ved å trykke på en knapp på dashbordet kan bilføreren få piggene i dekket til å stikke ut for å forbedre grepet når dette trengs. Når friksjonen igjen blir bedre, er det bare å trykke på knappen igjen – og piggene trekkes tilbake inn i dekket.

Idéen med et vinterdekk som både er piggfritt og piggdekk er at man da kan velge mellom pigger og piggfritt, avhengig av skiftninger i føreforholdene. På barmark og godt vinterføre kan man kjøre piggfritt, og så bruker man piggene igjen når underlaget blir isete.

Konseptdekket, som er utviklet av verdens ledende
vinterdekkprodusent, har både mønster og konstruksjonsløsninger fra det nye piggdekket Nokian Hakkapeliitta 8 SUV, som nylig ble lansert. Samtlige pigger i alle fire dekk på bilen heves eller senkes etter behov med et knappetrykk. Selve dekkstammen beveger seg ikke – det er bare piggstiften av hardmetall midt i piggen som går ut og inn.

- Vårt nye konseptdekk er en enorm teknisk oppvisning. Vårt unike piggkonsept kan en dag bli virkelighet. Som foregangsbedrift på vinterdekk vil vi på denne måten vise at det er mulig å lage et vinterdekk som fungerer både som fullverdig piggdekk og tilsvarende piggfritt vinterdekk, sier Matti Morri, sjef for teknisk kundeservice hos Nokian Tyres.

Nokian Tyres utviklet og produserte verdens første vinterdekk for krevende nordiske vinterforhold. Dekket ble lansert i 1934. To år senere utviklet dekkfabrikkens ingeniører Snø-Hakkapeliitta, en løsning for bilister som ville kjøre sikkert på glatte vinterveier. I dag er Nokian Hakkapeliitta et av verdens mest kjente vinterdekkmerker.

Se på video:
http://youtu.be/qNXL2EEscuE

Mer om emnet:

Bilder av konseptdekket:
www.nokiantyres.com/Hakkapeliitta_concept_tyre_2014

Verdens første vinterdekk ble oppfunnet for 80 år siden. Se video.
http://youtu.be/3pb8Oe-Ki5c

Mer informasjon:

Sjef for teknisk kunde service, Matti Morri, tlf. +358 10 401 7621
matti.morri(at)nokiantyres.com

Produktsjef Fredrik Hauge, Nokian Dekk AS – tlf. 64 84 77 00 – fredrik.hauge(at)nokiantyres.com
www.nokiantyres.no

www.facebook.com/nokiantyresnorge | www.youtube.com/NokianTyresCom