FacebookInstagrammenu-iconicon-playscroll-downsearchTwitterYouTube

Dekkfakta

Et kvalitetsdekk er mye mer enn bare en bit gummi. Det er et høyteknologisk produkt produsert etter metodisk testing og årelang erfaring. Et pålitelig dekk krever håndarbeide, kjemisk og teknisk kompetanse, presis produksjon og råvarer av høy kvalitet. Derfor kan produktutvikling ta så mye som 2 - 4 år før et ferdig produkt kan lanseres.

Tips for dekkvedlikehold

Dekkene er det viktigste sikkerhetsutstyret på bilen din: Det er dekkene alt står og faller med når du kjører bil. Dekkene er meget viktige for både sikkerhet og komfort. Pass på at dekkene dine er i god stand og ta godt vare på dem.

De mest populære artiklene

Spør om dekk

Spør om dekken: merking av dekk, vedlikehold av dekk, produksjonsvirksomheten og miljøet.

Dekkreglene

De viktigste dekkreglene i Norge.

De mest populære artiklene

Dekksidemerking

Dekkstørrelsen er den viktigste informasjon som finnes på dekket. Størrelsen angis som en serie med tall og bokstaver, for eksempel 205/55 R 16 94 V XL.

Luftrykk

Temperaturen påvirker vesentlig trykksettingen av dekkene. I en varm hall kan det være opp til 30 ˚C varmere enn ute. Dersom dekkenes lufttrykk blir kontrollert inne, vil dekkenes trykk i utetemperatur være for lav.

EU-dekkmerking

EUs nye dekkmerking, som trer i kraft fra og med november 2012, vil forenkle valget av dekk. Dekkmerkingen vil fungere omtrent på samme måte som energieffektivitetsmerking på hvitevarer. Hensikten med dekkmerkingen er at man skal velge dekk av bedre kvalitet, og dermed også sikrere dekk.

De mest populære artiklene

Produksjonsprosess

Dekkets hovedråvarer er naturgummi, syntetisk gummi, kimrök og olje. Gummiblandingen utgjør mer enn 80 prosent av dekkets totale vekt. Resten er forskjellige forsterkningsmaterialer.