FacebookInstagrammenu-iconicon-playscroll-downsearchTwitterYouTube

Fire håndflater avgjør grepet

I trafikken må man kunne samarbeide. Ofte flyter det bra. I blant går det rykkete og køer oppstår. Det hender også at man tar albuene til hjelp. Man tar i bruk tvilsomme metoder, konkurrerer og herjer med hverandre. Det er travelt. Man er trett. Mellom rattet og setet finnes den mest risikable faktoren ved bilkjøring. Den menneskelige faktoren. Bilens sikkerhetsutrustning beskytter, men kan ikke korrigere alle feil. Dekkene er en del av bilens aktive sikkerhetsutstyr. Bilen hviler på fire håndflater. Våger du å overlate livet ditt i hvilke som helst hender?Risiko i trafikken

I trafikken forflytter mennesker og gods seg fra et sted til et annet. Dette skjer under åpen himmel. Det er et puslespill som hele tiden  forandres. Et miljø der du aldri er alene.

Hvordan påvirker dekk trafikksikkerheten?

Alle styre-, bremse- og akselerasjonskrefter mellom kjøretøy og vei overføres via dekkene. Dekkene er bilens mest aktive sikkerhetsutstyr. Det er en samlet flate på størrelse med fire håndflater som holder bilen din på veien og som sørger for at du kan ha kontroll over den.

Piggdekk eller piggfrie dekk?

Uansett hva du velger, husk at vinterkjøring er en egen kunst. Kjør pent og rolig, tilpass hastigheten etter føreforhold og trafikk, og ha god tid når du skal noe sted.

Hakkapeliitta vinterkjøreskole

Nokian dekk har gjennom hele sin historie gjort bilkjøring på vinteren sikrere og mer behagelig. Gode dekk alene er likevel ikke nok på vinterveiene, men kunnskapen og ferdighetene må også være i orden. På disse sidene har vi samlet en omfattende kunnskapspakke om vinterkjøring.

Slaps og vannplaning

Fra et trafikksikkerhetssynspunkt er det viktig at bilen har dekk som passer til underlaget og som har tilstrekkelig mønsterdybde. Når det er mye vann på veien, og farten er for høy, orker ikke dekkmønsteret å lense unna vannet.

Flat Run teknikk

Nokian Tyres FRT (Flat Run Technology) er en spesialkonstruksjon som gjør det mulig å kjøre med dekkene også uten lufttrykk. Enkelte bilprodusenter bruker utelukkende FRT-dekk på sine biler for å garantere at bilen kan kjøres til nærmeste verksted selv etter en punktering.