Dekktester under ekstreme forhold

Nokian Tyres ligger et godt skritt i forkant av utviklingen. Kontinuerlig utvikling av testvirksomheten og nye kunnskaper har ført til unike innovasjoner, til glede og nytte for vanlige bilister. Intensive tester og den grunnleggende forståelsen av vinteren og produktene bidrar til den viktigste oppgaven for utviklingsarbeidet: Sikkerheten.

I tillegg til testprogrammer for virkelige daglig-forhold krever utviklingen av dekk utallige laboratorietester, datasimuleringer og tester i testmaskin. Ved hjelp av tester kan man skille gode dekk fra de beste. For å få omfattende testresultater testes dekkene ikke bare på egne testbaner, men også på testbaner utenlands.

"Products which have been carefully tailored for different applications and which have passed strict tests impress their users and open the door to success."
Matti Morri, Sjef for tekniske kundeservice, Nokian Tyres plc

I Lappland i Finland, nord for Polarsirkelen, har Nokian Tyres et over 700 hektar stort testsenter der produktutviklings- og testteam tester dekk. Nokian Tyres er verdensledende spesialist på nordiske forhold, mye takket være den omfattende og grundige testvirksomheten i Lappland.

Testapparater av nyeste utgave, allsidige tester og kunnskapsrike og erfarne mennesker bidrar til at alle vinterkjøringens mest utfordrende sider testes. Gjennom å utfordre og overtre grensene for grep får man frem testresultater som har til siktemål å utvikle sikre dekk.

Det andre testsenteret til Nokian Tyres ligger i Nokia. Der testes først og fremst sommerdekk. På den ca 30 hektar store banen kan man simulere nesten alle de kjøreforhold som kan oppstå i Norden.

Dekk for høye hastigheter testes også utenlands

Det skal være mulig å kjøre med dekk som er utviklet for høye hastigheter, og for biler med meget høye ytelser, i de hastighetsområdene som dekkenes hastighetsklasse angir. UHP-dekk (Ultra High Performance) kan ikke testes tilstrekkelig bare ved testsenteret i Nokia. Årstidsvariasjonene i Finland gjør at tiden som er tilgjengelig for testing av sommerdekk er veldig kort, og derfor testes dekk også på baner i utlandet.

For å samle godt dekkende testresultater om våtgrep, vannplaningsegenskaper og kjøreegenskapene, utføres tester blant annet i Idiada i Spania og i Papenburg i Tyskland. Om vinteren gjennomføres sommerdekktestene i Sør-Afrika.

Finn rett Nokian Tyres dekk til din bil: 
https://www.nokiantyres.no/dekk/personbiler/vinterdekk/
https://www.nokiantyres.no/dekk/personbiler/sommerdekk/