FacebookInstagramLinkedInmenu-iconPinicon-playscroll-downsearchTwitterWhatsappYouTube
Menu

Testsenteret i Spania

Vi styrker vår kompetanse på sommerdekk, og åpner et nytt, teknologisk testsenter for både sommer- og vinterdekk i Spania. På det allsidige testsenteret kan vi drive med produktutvikling og testing spesielt av høyhastighetsdekk. Testsenteret forventes å være i full sving i 2020.

Last ned bilder

Testteknologi av ypperste klasse

Det nye testsenteret på omtrent 300 hektar vil bygges sør for Madrid i Santa Cruz de la Zarza. Allsidige testbaner og moderne testutstyr gjør det nye senteret perfekt utrustet for krevende dekktester.

Last ned infographic

Senteret vil inneholde en syv kilometer lang oval bane som går rundt området. De skrå kurvene gjør det mulig å testkjøre i høye hastigheter helt opp til 300 km/t.


Senteret vil inneholde en syv kilometer lang oval bane som går rundt området. De skrå kurvene gjør det mulig å testkjøre i høye hastigheter helt opp til 300 km/t.

Innenfor den ovale banen vil det være flere kortere baner der man kan teste blant annet vannplaning, bremsing og kjøreegenskaper på vått underlag. Disse banene skal også benyttes til godkjenningstester, som testing av dekkstøy.

I tillegg til testsenteret vil Nokian Tyres også bygge et utdanningssenter i området der lanseringer for nye produkter, samt intern og ekstern opplæring, kan arrangeres i fremtiden. Der vil også besøkende og samarbeidspartnere ønskes velkommen.

Øker kompetansen på sommerdekk

Det varme klimaet i Sør-Europa passer utmerket for testing av sommerdekk. Det nye testsenteret i Santa Crus de la Zarza vil styrke vår kompetanse særlig på sommerdekk.

"Det er stor etterspørsel etter høyhastighetsdekk i Sentral-Europa og Nord-Amerika, to områder der vi ekspanderer hurtig."
Antti-Jussi Tähtinen, Visepresident for markeds i Nokian Tyres

Nokian Tyres bruker rundt 50 prosent av sitt årlige produktutviklingsbudsjett på testing. Kontinuerlig produktutvikling og grundige tester, både i laboratorium og under reelle forhold, sikrer at våre produkter fungerer optimalt. Les mer om dekktester

Nye miljøvennlige råmaterialer skal testes

Utover dekktester vil testsenteret bli en utmerket plattform for utvikling av nye innovasjoner. Ett av utviklingsområdene handler om vekstplanten, guayule. For tiden planter vi veksten i våre testplantasjer, og sammen med det lokale universitetet studerer vi vekstens muligheter for å bli en kilde til høykvalitets naturgummi. Lokale bønder tar hånd om avlingen.

"Vårt mål for fremtiden er å kunne benytte dette miljøvennlige råmaterialet i en enda mer miljøvennlig dekkproduksjon."
Ett av utviklingsområdene handler om vekstplanten, guayule. For tiden planter vi veksten i våre testplantasjer, og sammen med det lokale universitetet studerer vi vekstens muligheter for å bli en kilde til høykvalitets naturgummi. Lokale bønder tar hånd om avlingen.