Testsuksess i motorfagbladenes dekktester

Testsuksess i motorfagbladenes dekktester

Nokian Tyres sommer- og vinterdekk har et stort utvalg produkter, skreddersydd for mange ulike forhold. Våre dekk er blant de mest prisvinnende i bilbladenes årlige dekktester. Under har vi samlet en oversikt over testresultatene til våre sommer- og vinterprodukter!

Dekktester under ekstreme forhold

Siste testresultaterDagbladet 6.4.2024
Norge

2. plass

Hakka Blue 3 er et utmerket dekk for kjøring på tørre og våte veier. Dekket får de høyeste poengene på bremsing på vått og tørt underlag. Dekket er også et av testens mest stillegående.

Elbil24 8.3./2024
Norge

2. plass

Hakka Blue 3 oppfører seg svært godt i de aller fleste situasjoner. På våt vei er sidegrepet godt, evnen til å motstå vannplaning god og sytreresponsen presis. Den samme følelsen har vi på tørr asfalt.


Motor 4.3/2024
Norge

2. plass

Dekket har veldig god motstandskraft mot vannplaning, kort bremsestrekning og svinggrepet på våt vei er blant de aller beste. Komfort og våtgrep sikrer andreplassen.


Elbil24 10/2023
Norge

3. plass

Nokian er lettkjørt på isete veier. På snø er styreresponsen god, og grensen for når grepet slipper er lett å kjenne. Nokian er et stillegående dekk med svært lav rullemotstand. På dårlige veier er retningsstabiliteten god.


Motor 9/2023
Norge

Testvinner

Dekket er også best til å håndtere glatte svinger på både snø og is – uten å miste sporet. Nokian passer den som er ute etter best mulig vinterfeste på snø og is – og som setter pris på å oppleve kjøreglede på svingete veier. Best vinterfeste, bra svinggrep på alle underlag.


Motor 9/2023
Norge

3. plass

Dekket har pigge reaksjoner og styrer fint inn i svingene. Til å være et mykt friksjonsdekk byr det på kjøreglede, med et medstyrende bakparti som passer godt for aktive sjåfører. Nokian passer for dem som prioriterer vintervei-kvaliteter høyest av alle. Klasseledende vintergrep, lav rullemotstand.


Motor 3/2023
Norge

3. plass

Nokian Tyres Hakka Black 3 oppnådde full pott i bremsetestene med de aller korteste stoppstrekningene – på både våt og tørr vei. Dessuten har Hakka Black 3 det laveste støynivået, spesielt på litt grovere vei. Korte bremsestrekninger og høy komfort gjør Hakka Black til et utmerket hverdagsdekk som passer de aller fleste.


Motor 9/2022
Norge

1. plass

Nokian Tyrestar full pott i både snø- og isdisiplinene. Mest imponerende er svinggrepet på is, der dette som eneste piggfrie dekk beholder god kontrollbarhet også på feil side av grepsgrensen. Det store løftet vis-a-vis forgjengeren er på tørr vei, ikke minst det faktum at støynivået ikke lengre kryper opp mot slitsomme frekvenser. Styringen er noe vassere, og i unnamanøvertest er Hakkapelitta R5 SUV reaksjonsrask og fortsatt stabil. Rullemotstanden er den laveste hos samtlige.


Motor 9/022
Norge

Delt 1. plass

Som vanlig fra Nokian Tyres får dekket plenty med toppkarakterer på is og snø, ikke minst takket være testens beste svinggrep. På asfalt klarer Nokian Tyres unnamanøverprøven galant med kjapp styrerespons, og det klarer dessuten å nulle ut lastveksel-effekten meget godt. Nokian TYres er valget for den som er ute etter best mulig vintergrep og setter pris på svingegenskapene hvor det har kvikke reaksjoner på sjåførens input.


Motor 1/2022
Norge

2. plass

Godt grep på våt vei, lettkjørt på grepsgrensen, stille på grov asfalt.Dagbladet 28.09.2021
Norge

Testvinner

Lett å kjøre og sikkert. Utmerkede egenskaper på is. God styringsfølelse på is. Kortest bremselengde på is. Grep og oppførsel på is er trygg og god. Utmerket styringsfølelse også på snø. God på våt og tørr asfalt. Relativt stabil på sporete veier.Motor 9/2021
Norge

3. plass

Presterer godt i alle vinterdisiplinene. Godt grep på vått underlag. Eneste degg som får full score i kategorien drivstoffeffektivitet. Deler også topplasseringen i kategorien akselerasjon på is.Motor 10/2018
Norge

Testvinner

Definitivt det beste nordiske vinterdekket. Nøyaktig og sikkert på snø og is. Svært høyt sikkerhetsnivå. Utmerket bremsing og styring på både våt og tør asfalt.Dagbladet 9/25/2018
Norge

3.plass

På våt asfalt er bremsestrekningen kort og styringen presis. Nokian har klart å lage et dekk som et godt kompromiss mellom egenskaper på snø, is og våt asfalt. Stabiliteten, støynivået og rullemotstanden er på et godt  gjennomsnitt.Motor 3/2017
Norge

3. plass

Som alltid har Nokian gode egenskaper på snø og is med korte bremsestrekninger og stabil og sikker kjørefølelse.Auto Motor og Sport 10/2017
Norge

Testvinner

Et friksjonsdekk som viser sin styrke på snø og is. Det oppnår høye poengsummer i alle deltestene – enten det dreier seg om bremsing, grep eller manøvreringsevne. Bilen er lett å kontrollere under krevende vinterforhold og dette dekket inngir tillit.Moottori 4/2024
Finland

Testvinner

Hakka Van er klart det beste varebildekket i testen. Dekkets kjøreegenskaper er logiske og sikre på både våte og tørre veier. Dekket har de korteste bremsestrekningene på vått og tørt. Under plutselige situasjoner er kjøreegenskapene utmerkede.


Vi Bilägare 5/2024
Sverige

2. plass

Hakka Blue 3 har veldig god motstand mot vannplaning, kort bremselengde. Grep i sving er blant de beste på vått underlag. Testens beste komfort. Lav støy på grov vei.


Tekniikan Maailma 6/2024
Finland

2. plass

Hakka Blue 3 er et utmerket dekk for kjøring på tørre og våte veier. Dekket får de høyeste poengene på bremsing på vått og tørt underlag. Dekket er også et av testens mest stillegående.


Moottori 3/2024
Finland

Testvinner

Hakka Green 3 beholder grep og sikkerhet selv i krevende kjøresituasjoner. Dekkets prestasjoner i ekstreme kjøresituasjoner er overbevisende og klart bedre enn de fleste miljødekk. Det er lettkjørt og sikkert selv på grensen av akselrasjonsgrep.


Tuulilasi 03/2024
Finland

2. plass

Hakka Blue 3 utmerker seg på våte værforhold. Det får høyeste mulige poengsum i bremsetester på vått underlag og i tester for vannplaning. Dekket er lett å håndtere og tillater feil gjort av sjåføren. Dekket presterer også best i testen for støy og komfort.


Aftonbladet 6.3.2024
Sverige

2. plass

Hakka Blue 3 styrer presist på våt vei og har godt grep sidelengs. Lettkjørt i alle situasjoner. Ikke engang på sliten asfalt behøver man å være redd for vannplaning. Dekket er stille.


Tuulilasi 11/2023
Finland

1. plass

Piggdekket Nokian Tyres Hakkapelitta 10 utmerker seg spesielt på is og gir enestående ytelse. Det spiller ingen rolle om det er snø eller is, dekket er det beste for kjøring i svinger. Dekket har også en god kjørefølelse i sving på tørr asfalt. Hakkapeliitta 10 anbefales sterkt for sjåfører som verdsetter best mulig grep på snø og is.


Moottori 10-11/2023
Finland

2. plass

Piggdekket Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV er det nest beste i dekktesten. Dekkets vinteregenskaper er på et høyt nivå, og det skiller seg ut under krevende vinterkjøreforhold. Bremsing på is fikk de beste poengene i testen.


Tekniikan Maailma 18/2023
Finland

Testvinner

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 er det beste dekket i testen. Dekkets grep på is og snø er utmerket. Det er lett å håndtere selv i utfordrende situasjoner. Dekket er komfortabelt stillegående.

Tekniikan Maailma 18/2023
Finland

3. plass

Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 er lett å kjøre på isete veier. Takket være dekkets logiske styreegenskaper og sidegrep er det lett å kontrollere i utfordrende situasjoner. Dekket er stillegående og har meget lav rullemotstand.


Tuulilasi 10/2023
Finland

3. plass

Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 viser sin styrke spesielt på is og snø. Dekket reagerer bra på rattutslag, fungerer utmerket i svinger og gir sjåføren kjøreglede. Dekket passer for førere som vil ha vinterdekk som er komfortable å kjøre med. Lav rullemotstand.


Aftonbladet 9/2023
Sverige

Testvinner

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 er utmerket på is. Grepet er enestående og kjøreegenskapene er om mulig enda bedre. Det styrer raskt, men er enda rolig. På snø understyrer det litt, men slipper aldri bak. Lettkjørt! Stillegående for å være et piggdekk.


Vi Bilägare 13/2023
Sverige

3. plass

Nokian Tyres sitt nyeste friksjonsdekk, Hakkapeliitta R5, får flest poeng av alle på is og snøtestene. Det har rask reaksjon og styrer presist inn i svingene. For å være et mykt friksjonsdekk er det et lettkjørt dekk, og med en medstyrende bakaksel passer det den aktive føreren. På asfalt klarer det unnamanøveren på en god måte. Hakkapeliitta R5 passer de som prioriterer vinteregenskaper høyest av alt og liker de presise svingegenskapene. Lav rullemotstand.


Moottori 9/2023
Finland

2. plass

Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 har testens beste kjøreegenskaper. Dekket har utmerket grep og kjøreegenskaper på snø. På grensen av mulig grep på iisete underlag går kjøringen utmerket og tilgir at føreren kjører litt for fort eller gjør feil. Dekket fungerer også bra på barmark og på vått underlag.


Vi Bilägare 12/2023
Sverige

Testvinner

Den finske vinterspesialisten plukker med seg mange poeng med sitt høye grepsnivå på is,. De er også best på å håntere kjøring i sving på både snø og is uten å miste grepet. Det er lett å få bilen rundt svingene, og de er lett å kontrollere helt på grensen av veigrep.


Teknikens Värld 7/2023
Sverige

Delt 2. plass

Det nye Nokian Tyres Hakka Black 3 har godt grep og en sportslig kjørefølelse. Grep i alle situasjoner og utmerket våtgrep. Hakka Black 3 har den korteste bremsestrekningen på våt asfalt og lav rullemotstand.


Moottori 4/2023
Finland

2. plass

Styrken til Nokian Tyres Hakka Black 3 SUV er sikkerhet og forutsigbar håndtering på både tørre og våte veier i alle hastigheter. Dekket har testens beste våtegenskaper. Det er et pålitelig valg som gir sikkerhet i ekstreme situasjoner.


Tuulilasi 3/2023
Finland

3. plass

Nokian Tyres Hakka Black 3 har testens korteste bremselengde på tørt og vått underlag. Dekket er lettkjørt, og det mest stillegående blant dekkene som er testet.


Vi Bilägare 5/2023
Sverige

3. plass

Nokian Tyres Hakka Black 3 er det beste dekket i bremsetesten på tørr og våt asfalt. Den er lett å håndtere i ekstreme situasjoner og har testens laveste dekkstøy, spesielt på grov asfalt. Takket være korte bremselengder og høy kjørekomfort er Hakka Black 3 et dekk som passer behovene til de fleste sjåfører.


Tuulilasi 11/2022
Finland

Delt 1. plass

Med utmerket ytelse på snø- og is utmerker Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV seg i testen. Den har det aller beste svingegrepet under alle forhold. Dekket gir overlegent vintergrep og maksimal kjørekomfort


Tuulilasi 11/2022
Finland

Testvinner

En klar vinner i dekktesten er Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 SUV. Det oppnår toppkarakterer i snø- og isøvelser. Dekket har utmerket svinggrep, og det er lett å kjøre på det ytterste. Dens skarpe håndtering og forutsigbare styring gjør den til et pålitelig valg på reisen.


Motor 7/2022
Sverige

1. plass

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV har utmerket akselerasjon og bremsegrep på snø og is. Utmerkede kjøreegenskaper, logisk oppførsel på våt og tørr asfalt. Det sikreste dekket i elgtest.


Motor 7/2022
Sverige

1. plass

Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 gir et utmerket grep på snø og is. Lett å manøvrere på alle typer vinterføre. Trygge kjøreegenskaper på vått og tørt, korteste bremseslengde på tørr asfalt. Sikreste dekket i elgtest.

Tekniikan Maailma 18/2022
Finland

Testvinner

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 er testens beste på is og snø. DEt eneste dekket som fikk full pott i iskategorien. Dekket fikk skryt for gode, sikre og rolige kjøreegenskaper i alle kategorier.


Moottori 9/2022
Finland

1. plass

I følge sammenligningen er Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 den ubestridte nummer én. Dekket er lett å kontrollere under alle forhold, i ekstreme situasjoner er det best presterende i testen. Dekket er det raskeste på snødekt vei og det mest balanserte på is. Selv på våt og tørr vei oppfører dekket seg veldig trygt


Aftonbladet 09/2022
Sverige

2. plass

Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 er meget god på is med godt bremsegrep og driv og med meget godt sidegrep. Styringen er presis og det er faktisk mulig å kontrollere dekket i sladd, noe som er uvanlig for piggfrie dekk. På snø er det like lett å kjøre. Veldig lav rullemotstand.


Aftonbladet 09/2022
Sverige

1. plass

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 er et stabilt og sikkert dekk på is. Dekkets 220 pigger gjør at det fungerer bra og styrer nøyaktig og med en god følelse. Dekket yter enda bedre på snø og får de raskeste rundetidene. Hakkapeliitta 10 er en perfekt kombinasjon av gummi, slitebanemønster og pigggrep.


Vi Bilägare 13/2022
Sverige

1. plass

Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 SUV er en ny ledestjerne i vintergrep, og har testens beste vintergrep. Dekket er nummer én både i snø- og istest. Mest imponerende er grepet mens du svinger på is, hvor dette er det eneste friksjonsdekket som holder god kontrollerbarhet også på feil side av grepet. Ved unnamanøver er Hakkapeliitta R5 SUV rask og stabil. Rullemotstanden er også den laveste blant alle testede dekk.


Vi Bilägare 12/2022
Sverige

Delt 1. plass

Toppscore på is og snø, med testens aller beste grep i sving. Reagerer raskt med stor kjøreglede på vinterveiene. På asfalt klarer dekket testen i unna manøver med glans. Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV er valget for de som søker det beste mulige vintergrepet og setter pris på villigheten til kurvekjøring med kjappe reaksjoner på sjåførens input.


Moottori 8/2022
Finland

1. plass

Testvinner med utmerket resultat. Dekket presterte ekstremt godt på is og snø. "Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV er testens vinner på is." Hakkapeliitta 10 EV er også testens beste dekk på vått underlag, og har best egenskaper ved ekstrem unna manøver.


Moottori 4/2022
Finland

Testvinner

Testens beste dekk på våte og tørre veier. Lettkjørt selv i ekstreme situasjoner. Beste dekket i unnamanøver.


Tekniikan Maailma 06/2022
Finland

delt 1. plass

Dekkets brems- og sidegrep er blant de beste i testen. Lett å kontrollere under alle forhold, spesielt på vått underlag. Dekket er stillegående og kjøreegenskapene fantastiske.Tuulilasi 03/2022
Finland

2. plass

Hakka Blue 3 er det beste dekket på vått underlag. Dekket er lettkjørt og forutsigbart. Behagelig stillegående på grov asfalt.Vi Bilägare 05/2022
Sverige

2. plass

Våte veier er dekkets spesialitet. Bremselengden er testens korteste. Kjøreegenskapene er logiske og lett å kontrollere. Stillegående på grov asfalt.Aftonbladet 12.3.2022
Sverige

Delt 1. plass

Nokian Tyres Hakka Blue 3 er blant testens beste dekk i bremsegrep og sidegrepstester, og er lett å håndtere i alle situasjoner. Bakhjulene mister aldrig grepet På tørr asfalt styrer dekkene utmerket selv i ekstreme situasjoner. Dekket er stillegående og har lav rullemotstand.


Aftonbladet 21.9.2021
Sverige

Testvinner

Lett å kjøre og sikkert. Utmerkede egenskaper på is. God styringsfølelse på is. Kortest bremselengde på is. Grep og oppførsel på is er trygg og god. Utmerket styringsfølelse også på snø. God på våt og tørr asfalt. Relativt stabil på sporete veier.Tekniikan Maailma 17/2021
Finland

Testvinner

Testens beste isgrep. Utmerket styringsfølelse, stabile og rolige kjøreegenskaper. Stabil på snølagte veier. Presis styring. Relativt stabil på sporete veier. Lavt lydnivå og lav rullemotstand.Moottori 8/2021
Finland

Testvinner

I tillegg til å toppe testen med de beste resultatene totalt sett, så skiller kjøreegenskapene og grepet på is og snø seg særlig ut. Egenskapene på asfalt var også utmerkede, med beste kjøreegenskaper i ekstreme situasjoner, logisk håndtering på både tørr og våt vei, samt god retningsstabilitet.Motor 7/2021
Sverige

Testvinner

Utmerket grep under akselerasjon og bremsing på snø og is, utmerket grep i svinger, underholdende å kjøre. Kom best ut av dekkene i elgtesten på våt og tørr asfalt, har logiske kjøreegenskaper, og oppleves stabil på sporete veier.Teknikens Värld 20/2021
Sverige

2. plass

Testens mester på is og snø. Dekket har alltid grep i reserve og imponerer. Herlig lett å håndtere på glatt underlag. Mister ikke grepet plutselig. Bakhjulene sklir ikke uten forvarsel. Stabile kjøreegenskaper og harmonisk oppførsel. Et veldig godt og behagelig dekk.Vi Bilägare 12/2021
Sverige

3. plass

Nokians nye piggdekk presterer som ventet bra på vinterrundene. God balanse mellom is/snøgrep og grep på våt asfalt. Tydelig vinterfokus med forbedrede egenskaper på tørr asfalt utgjør en imponerende helhet. Moottori 3/2021
Finland

Delt 1. plass

Plussidene til Nokian Hakka Green 3 er vått grep under svinger, håndtering i ekstreme situasjoner og lavt drivstofforbruk. Rullemotstanden er usedvanlig lav.Vi Bilägare 12/2020
Sverige

2. plass

Dekket utmerker seg med full pott på is og snø på banen. Selv om det er best på is og snø, er også våtgrepet bra. Hakkapeliitta 9 får skryt for at det er morsomt å kjøre.Tekniikan Maailma 17/2020
Finland

3. plass

Isgrep er på topp blant piggdekkene. Styreresponsen er rask og presis, og dekket har en rolig oppførsel. Styrer sikkert i både mindre filskift og større unnamanøvrer. Stabilt og rolig også på snødekt vei.Moottori 8/2020
Finland

2. plass

Utmerket grep på forakselen på is. Svinger bra og stopper effektivt på snø og is. Logisk oppførsel på våt og tørr asfalt.Vi Bilägare 12/2019
Sverige

3. plass

Det beste dekket i testen på is og snø, med kontrollerbar adferd på alle underlag. Nokian Hakkapeliitta 9 får skryt for sine kjøreegenskaper og utmerkede handling egenskaper av vått underlag.Auto Motor & Sport 22/2018
Sverige

Testvinner

Hvis et SUV-dekk skal få smykke seg med tittelen "Kongen av Norden", så må det bli dette finske dekket. Nøyaktig og sikker styring på snø og is. Dekket er et skoleeksempel for høyt sikkerhetsnivå. Utmerket bremsing og styring på både våt og tør asfalt.Motorföraren 7/2018
Sverige

Testvinner

Definitivt det beste nordiske vinterdekket. Nøyaktig og sikkert på snø og is. Svært høyt sikkerhetsnivå. Utmerket bremsing og styring på både våt og tør asfalt.Aftonbladet 23.9.2018
Sverige

Delt 3. plass

Gode kjøreegenskaper på all slags vinterføre. Utmerket grep på is og snø. Enkelt å kjøre. Bremsing i toppklasse på våt asfalt.Tuulilasi 11/2018
Finland

Testvinner

Det beste dekket på isete veier. Grep og bevegelighet på is er på toppnivå med høy sikkerhet selv under ekstreme kjøreforhold. Velbalanserte egenskaper på snøete veier og tørre så vel som våt asfalt.Moottori 9/2018
Finland

Testvinner

Isgrep i toppklasse. Logisk og rolig på is, sikker og stabil på snø. Et av de beste dekkene på vått underlagVi Bilägare 13/2018
Sverige

2. plass

Best akselerasjon og bremsing på is og snø. Gir mye kjøreglede med rask respons og nøytral balanse. Konsistent oppførsel og responderer godt på styring fra sjåføren.Vi Bilägare 13/2017
Sverige

Testvinner

Ypperlige egenskaper for bremsing, akselerasjon og styring på is. Testens høyeste score når det gjelder kjøring både på snø og på tørr asfalt. Balanserte kjøreegenskaper og trygg atferd under krevende kjøresituasjoner.


Tekniikan Maailma 17/2017
Finland

3. plass

I sin egen klasse når det gjelder kjøring på is. Et helt ypperlig grep. Utmerket styreevne og kjøreegenskaper under vinterforhold, på snø og på isete overflater.Tuulilasi 12/2017
Finland

Testvinner

Usedvanlig godt grep og styreegenskaper på snø og isete veier. Sterk ytelse på våte veibaner. Drivstofføkonomi også på et veldig bra nivå.