Utviklingsarbeid

Utviklingsarbeid

Hovedoppgaven for Nokian Tyres produktutvikling er å utvikle verdens beste vinterdekk og skogsmaskindekk. Produktutviklingen har fulgt samme grunnprinsipp i 80 år: Det krevende målet er å utvikle dekk for nordiske forhold, for bilførere som verdsetter sikkerhet og som krever at dekkene skal fungere pålitelig under alle slags kjøreforhold.

Finn dekkene som passer best for deg

Utviklingsarbeide med nordisk utholdenhet

Utviklingsarbeide med nordisk utholdenhet

Et dekk er et overraskende komplisert teknisk produkt med mange komponenter; en helhet det stilles store krav til. Dekket er en del av din bils aktive sikkerhetsutrustning, den eneste kontakten med veien. For å utvikle et velfungerende dekk kreves det omfattende teknisk kompetanse, stor erfaring, konsekvens, utholdenhet, mye arbeid og nordisk utholdenhet.

Smart trafikkteknologi og biobaserte materialer

Smart trafikkteknologi og biobaserte materialer

Hvis vi ser 20 år frem i tid, ser vi en helt ny og smart trafikkteknologi, selvkjørende biler og vinterdekk som er laget av biobaserte materialer.

Våre verdensrekorder

Våre verdensrekorder

Testing under ekstreme forhold er vår hovedaktivitet, og det krever unike ferdigheter. Vår oppgave er å prøve nye ting og teste grensene. Bare på denne måten vil vi klare å utvikle tryggere og mer slitesterke dekk i fremtiden.

Verdens første piggdekket som også er piggfritt

Verdens første piggdekket som også er piggfritt

Nokian Tyres sitt konseptdekk som viser hvordan fremtidens piggteknikk kan se ut. Ved å trykke på en knapp på dashbordet kan bilføreren få piggene i dekket til å stikke ut for å forbedre grepet når dette trengs. Når friksjonen igjen blir bedre, er det bare å trykke på knappen igjen – og piggene trekkes tilbake inn i dekket.