Retningslinjer for informasjonskapsler

Nokian Tyres retningslinjer for informasjonskapsler

Når du besøker dette nettstedet eller noen av de mulige undernettstedene («Nettstedet»), vil den nettilkoblede enheten din automatisk motta en eller flere informasjonskapsler, som overføres fra dette nettstedet til nettleseren din. Vi bruker også signalsendere og andre lignende teknologier for å drifte og forbedre nettstedene og tilbudene våre. Vi henviser til disse som «informasjonskapsler».

Hva er en informasjonskapsel og hvilke typer informasjonskapsler finnes?

En informasjonskapsel en liten tekstfil. To typer informasjonskapsler brukes: «økt» og «konstant». Økt-informasjonskapsler slettes når du avslutter nettleserøkten. Konstante informasjonskapsler forblir på enheten i den tidsperioden som er angitt i informasjonskapselen, og slettes når perioden er utgått. Disse informasjonskapslene kan imidlertid fornyes hver gang du besøker nettstedet.

Det er vanlig å skille mellom førsteparts informasjonskapsler og tredjeparts informasjonskapsler. Førsteparts informasjonskapsler er tilordnet nettstedet du besøker – Nokian Tyres – mens tredjeparts informasjonskapsler kommer fra en tredjepart, for eksempel et nettanalyseprogram. 

Hvorfor bruker vi informasjonskapsler?

Vi bruker informasjonskapsler til å innsamle data om din bruk av nettstedet, hvilke produkter og tjenester som virker å interessere deg og om du har besøkt nettstedet før. Ved hjelp av disse dataene kan vi forbedre brukeropplevelsen din, overvåke bruken av tjenestene våre og utvikle produktene og tjenestene våre. Tredjeparter bruker disse innsamlede dataene til å vise deg relevante annonser. Informasjonskapsler brukes også til å gjenkjenne deg når du kommer tilbake til nettstedet for å kunne, for eksempel, gi deg informasjon knyttet til interessene dine. Vi kan ikke og vil ikke bruke de innsamlede dataene til å identifisere en besøkende som en enkeltperson.

Hvor lenge lagres informasjonskapsler på enheten min?

Varigheten til informasjonskapsler varierer avhengig av om det er en økt-basert eller konstant informasjonskapsel. Vi beholder dataene dine så lenge det er nødvendig for formålet til informasjonskapselen eller til vi kan anta at dataene ikke trengs mer. Eksempel: Når du velger språkpreferanser, vil en bestemt informasjonskapsel huske valget for å forbedre brukeropplevelsen. Derfor trenger du ikke foreta det samme valget igjen senere. Hvis du vil ha mer informasjon om utløp av informasjonskapsler og beskrivelse av informasjonskapsler, kan du se erklæringen om informasjonskapsler. 

Kan jeg fortsatt besøke nettstedet hvis informasjonskapsler er deaktivert?

Ja, det kan du. Hvis du har deaktivert bruken av informasjonskapsler, vil du fortsatt kunne få tilgang til og bruke nettstedet. Enkelte nødvendige funksjoner, som spørreundersøkelser og verktøy, krever imidlertid bruk av informasjonskapsler og kan fungere med redusert funksjonalitet eller ikke i det hele tatt.

Hvordan kan jeg unngå eller slette informasjonskapsler?

De fleste nettlesere godtar informasjonskapsler som standard. Du kan endre nettleserinnstillingene til å ikke godta informasjonskapsler eller slette informasjonskapslene fra datamaskinen din. Sletting av informasjonskapsler hindrer ikke at informasjonskapsler blir angitt i fremtiden. De ulike nettleserne kan bruke ulike metoder for håndtering av informasjonskapsler. Følg instruksjonene fra nettleserleverandøren for å konfigurere nettleserinnstillingene. Disse instruksjonene leveres av tredjeparter, og vi har ingen kontroll eller ansvar for dem.

Vi bruker også tredjeparts informasjonskapsler. Du kan blokkere databehandling av tredjeparter ved å laste ned og installere en programutgivelse på nettleseren som er tilgjengelig fra: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en eller du kan bruke et annet verktøy for å hindre markedsføring og sporing.

Informasjonskapsler som blir brukt og data innsamlet av tredjeparter

Vi bruker også tredjeparts informasjonskapsler til analyseformål og for å vise deg reklame for produkter og tjenester som vi tror du kan være interessert i. Tredjeparts informasjonskapsler brukes også til å aktivere funksjoner for sosiale medier, som tilknytning til Facebook. Disse informasjonskapslene omfatter, blant andre, Google Analytics, Facebook, Youtube, Disqus, Investis og DoubleClick. Tredjeparter kan identifisere deg med dataene som er innsamlet med informasjonskapsler.

Vi bruker Facebook-pikselen til å innsamle data om bevegelsene dine mellom nettstedet vårt og Facebook. Dette gjør det mulig for oss å vise deg reklame for produkter og tjenester som vi tror du kan være interessert i basert på dine tidligere besøk.

Vi er ikke ansvarlige for databehandlingen, informasjonskapsler eller andre sporingsteknologier som brukes av tredjeparter. I slike tilfeller, gjelder vilkårene til tredjepartene.

Endringer i disse retningslinjene

Vi kan endre disse retningslinjene for informasjonskapsler etter hvert som vi forbedrer vår bruk av informasjonskapsler, nettsted eller drift. De oppdaterte retningslinjene for personvern vil bli tilgjengelige på nettstedet med en endringsdato. Vi anbefaler at du går gjennom disse retningslinjene for personvern fra tid til annen for å bli kjent med eventuelle endringer.

Erklæring om informasjonskapsler