Vinterdekk

Vinterdekk

Mange innovasjoner, mer enn hundre vinterdekkpatenter og suksess i bilbladenes dekktester år etter år har gjort Nokian Tyres Hakkapeliitta vinterdekk til legender.

Nokian tyres VINTERDEKK

Gode og riktige vinterdekk er en forutsetning for trygg kjøring på vinterhalvåret. De sørger for maksimalt veigrep, og er designet for å takle glatte og varierende forhold. Her i Norge er utfordringene ekstra store grunnet de skiftende værforholdene, som gjør at det kan ligge både snø, is og slaps på veibanen.

Med vinterdekk fra Nokian Tyres er du sikret et produkt av ypperste kvalitet – designet og utviklet med fokus på både sikkerhet, komfort og miljø. Flest vinterdekk har vi i Hakkapeliitta-serien, der den piggfrie testvinneren Nokian Tyres Hakkapeliitta R3 er et foretrukket valg for mange. Hakkapeliitta-dekk kommer også med Hakka-garanti, som gjør at du kan få nye dekk helt gratis når uhellet først er ute.

 

FORSKJELLEN PÅ SOMMER- OG VINTERDEKK

Sydover i Europa, der forholdene holder seg mer stabile året rundt, kan det være forsvarlig å kjøre på dekk som er laget for bruk hele året. Dette er ikke tilfellet i Norge, der klimaet og kjøreforholdene endres drastisk med sesongene. Vinterdekkene vi bruker her til lands har helt andre egenskaper enn sommerdekk, som er nødvendige for å sikre trygg kjøring – bruk vinterdekk på vinteren og sommerdekk om sommeren!

Vinterdekk bruker en mykere gummiblanding enn sommerdekk, som gjør at de er bedre egnet til kjøring når det er kaldt. Det stilles også ulike krav til mønsterdybden på vinter- og sommerdekk, der vinterdekk skal ha minimum 3 millimeter dybde – men vi anbefaler minst 4 millimeter. Sommerdekk er på sin side konstruert for å yte optimalt på varmere veier, og er laget av en hardere gummiblanding. Sommerdekk takler også våte og varme sommerveier mye bedre, og drenerer bort vann mer effektivt.

VINTERDEKKENES EGENSKAPER

Moderne vinterdekk er utstyrt med flere smarte løsninger som gjør at de takler utfordringene vinterkjøring byr på. Blant annet har de mer trekk-kraft, bredere slitebaneblokker, og ekstra kutt i slitebanen som gir deg bedre veigrep i svinger og bakker.

Ved kjøring på utfordrende vinterveier, er det viktig at du kan  stole på dekkene dine. Bilens sko er ditt beste våpen mot elementene, og har en av de aller viktigste oppgavene. Gjennom en mykere gummiblanding og et nøye utvalgt dekkmønster sørger vinterdekk for optimalt veigrep på is og snø. Under de aller mest utfordrende forholdene er piggdekkene suverene, og takler selv varierende veiforhold og plutselig endringer under kjøringen. Som sjåfør har et du stort ansvar, og det er opp til hver enkelt bileier å sikre best mulig veigrep, uansett føre – med et vinterdekk av høy kvalitet fra Nokian Tyres gir du deg selv de beste forutsetningene om trygg og forsvarlig vinterkjøring.

VINTERDEKK MED ELLER UTEN PIGGER?

Hos Nokian Tyres fører vi vinterdekk både med og uten pigger. Piggdekk gir det ultimate veigrepet under de mest utfordrende forholdende, men det er ikke alle som trenger det – for en del sjåfører er det tilstrekkelig med et godt piggfritt dekk av høy kvalitet. Hvor i landet du bor, og hvor du kjører mest, kan ha innvirkning på hvilke dekk du burde velge.

Piggfrie vinterdekk gir mykere og mer komfortabel kjøring for føreren, samtidig som det sparer veibanen. De lager også mindre støy, som kan være en viktig variabel for deg som kjører mye, og over lengre avstander. Vinterdekk med pigger gir det beste grepet ved kjøring på is- og snølagte veier. Når du skal velge vinterdekk med eller uten pigger, kan det derfor være lurt å tenke over dine kjørevaner – hvor kjører du mest, og på hvilken tid av døgnet? Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 er et av våre mest populære piggdekk, som gir en kombinasjon av godt grep og komfort, samtidig som det er miljøvennlig.

NÅR BØR MAN BYTTE TIL VINTERDEKK

Hvis du bruker piggfrie vinterdekk, burde disse settes på når vinteren nærmer seg. Dekkskifte mellom sommer- og vinterdekk styres av kjøreforholdene, nærmere sagt vær og temperatur. Tiden for å bytte om til vinterdekk faller som oftest en gang i løpet av høsten, men husk at dette tidspunktet vil variere, basert på hvor du bor. En god indikasjon på at det er på tide å bytte, er når temperaturen synker og frosten ligger på bakken om morgenen.

Hvis du derimot bruker piggdekk, finnes det lover som bestemmer når disse kan brukes. For de fleste nordmenn er det tillatt med piggdekk fra og med 1. november, til og med første søndag etter 2. påskedag. For innbyggere i Nordland, Troms og Finnmark er det mellom 16. oktober og 30. april som gjelder.

SØRG FOR Å SKO BILEN DIN GODT I VINTER!

Med gode vinterdekk på din personbil får du ro i sjela på nordiske vinterveier. Bruk vår dekkvelger til å finne dekkene som passer best for deg – skriv inn registreringsnummer, bilmodell eller dekkstørrelse og få anbefalinger til vinterdekk for din bil. Uansett om du velger piggdekk eller piggfritt, vil du med vinterdekk fra Nokian Tyres være garantert et utmerket produkt, utviklet for å takle røffe, norske forhold.