Nokian TYRES Hakkapeliitta 10

Ro i sjela for den nordiske vinteren

Se video

Finn dekkene som passer best for deg

Selskapene i Nokian Tyres Group behandler personopplysningene dine for å kunne utvikle produkter og tjenester og for å kunne gi deg mer relevant innhold. Les mer om hvordan vi behandler personopplysninger i personvernerklæringen vår.

Selskapene i Nokian Tyres Group behandler personopplysningene dine for å kunne utvikle produkter og tjenester og for å kunne gi deg mer relevant innhold. Les mer om hvordan vi behandler personopplysninger i personvernerklæringen vår.

Hvordan finne din dekk dimensjon

Dekkdimensjonen som passer din bil er spesifisert som en rekke tall og bokstaver, for eksempel: 205/55 R 16 94 V XL. Du kan finne denne informasjonen fra siden på dekkene som sitter på bilen, eller i instruksjonsboken.

  1. Bredde f.eks. 205
  2. Høyde f.eks. 55
  3. Felg f.eks. 16

Ro i sjela for den nordiske vinteren

Det vinterdekket Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 er skreddersydd for å gi optimal sikkerhet i de situasjonene man trenger det mest. Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 gir neste generasjon sikkerhet, en innovativ kombinasjon av overlegent vintergrep, kjørekomfort og miljøvennlighet. Den unike Double Stud-teknologien gir maksimal sikkerhet på både is og snø. Piggene i midtområdet på dekket forbedrer akselerasjon og bremsegrep, mens piggene på dekkskulderen maksimerer grepet ved sving og filbytte.

  • OPTIMAL SIKKERHET - OVERLEGENT GREP PÅ IS OG SNØ
  • STABIL OG PRESIS HÅNDTERING, SELV PÅ BARE VEIER
  • MAKSIMAL KJØREKOMFORT MED BEHAGELIGE LYDNIVÅER
  • FORBEDRET KJØRELENGDE OG LAVT DRIVSTOFFORBRUK
Offisielt godkjent for vinterbruk
Offisielt godkjent for vinterbruk
Offisielt godkjent for bruk under tøffe nordiske vinterforhold
Offisielt godkjent for bruk under tøffe nordiske vinterforhold
Også egnet for elbiler
Også egnet for elbiler
elektriskekjøretøy hakkagaranti
Hakkapeliitta 10

Kundevurderinger

Rangering 4.7 basert på 538 kundevurderinger

Dekkdimensjoner

175/65 R 14 86T XL

maksimal belastning 530 kg, opp til 190 km/h

175/65 R 15 88T XL

maksimal belastning 560 kg, opp til 190 km/h

185/60 R 15 88T XL

maksimal belastning 560 kg, opp til 190 km/h

185/65 R 15 92T XL

maksimal belastning 630 kg, opp til 190 km/h

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 - Plasseringer i tester samt omtaler i magasiner

1. plass

Tuulilasi 11/2023
Finland

Piggdekket Nokian Tyres Hakkapelitta 10 utmerker seg spesielt på is og gir enestående ytelse. Det spiller ingen rolle om det er snø eller is, dekket er det beste for kjøring i svinger. Dekket har også en god kjørefølelse i sving på tørr asfalt. Hakkapeliitta 10 anbefales sterkt for sjåfører som verdsetter best mulig grep på snø og is.

Testvinner

Tekniikan Maailma 18/2023
Finland

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 er det beste dekket i testen. Dekkets grep på is og snø er utmerket. Det er lett å håndtere selv i utfordrende situasjoner. Dekket er komfortabelt stillegående.

Testvinner

Aftonbladet 9/2023
Sverige

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 er utmerket på is. Grepet er enestående og kjøreegenskapene er om mulig enda bedre. Det styrer raskt, men er enda rolig. På snø understyrer det litt, men slipper aldri bak. Lettkjørt! Stillegående for å være et piggdekk.

Testvinner

Motor 9/2023
Norge

Dekket er også best til å håndtere glatte svinger på både snø og is – uten å miste sporet. Nokian passer den som er ute etter best mulig vinterfeste på snø og is – og som setter pris på å oppleve kjøreglede på svingete veier. Best vinterfeste, bra svinggrep på alle underlag.

Testvinner

Vi Bilägare 12/2023
Sverige

Den finske vinterspesialisten plukker med seg mange poeng med sitt høye grepsnivå på is,. De er også best på å håntere kjøring i sving på både snø og is uten å miste grepet. Det er lett å få bilen rundt svingene, og de er lett å kontrollere helt på grensen av veigrep.

Testvinner

Tekniikan Maailma 18/2022
Finland

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 er testens beste på is og snø. DEt eneste dekket som fikk full pott i iskategorien. Dekket fikk skryt for gode, sikre og rolige kjøreegenskaper i alle kategorier.

1. plass

Aftonbladet 09/2022
Sverige

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 er et stabilt og sikkert dekk på is. Dekkets 220 pigger gjør at det fungerer bra og styrer nøyaktig og med en god følelse. Dekket yter enda bedre på snø og får de raskeste rundetidene. Hakkapeliitta 10 er en perfekt kombinasjon av gummi, slitebanemønster og pigggrep.

Testvinner

Dagbladet 28.09.2021
Norge

Lett å kjøre og sikkert. Utmerkede egenskaper på is. God styringsfølelse på is. Kortest bremselengde på is. Grep og oppførsel på is er trygg og god. Utmerket styringsfølelse også på snø. God på våt og tørr asfalt. Relativt stabil på sporete veier.

Testvinner

Aftonbladet 21.9.2021
Sverige

Lett å kjøre og sikkert. Utmerkede egenskaper på is. God styringsfølelse på is. Kortest bremselengde på is. Grep og oppførsel på is er trygg og god. Utmerket styringsfølelse også på snø. God på våt og tørr asfalt. Relativt stabil på sporete veier.

Testvinner

Tekniikan Maailma 17/2021
Finland

Testens beste isgrep. Utmerket styringsfølelse, stabile og rolige kjøreegenskaper. Stabil på snølagte veier. Presis styring. Relativt stabil på sporete veier. Lavt lydnivå og lav rullemotstand.

Testvinner

Moottori 8/2021
Finland

I tillegg til å toppe testen med de beste resultatene totalt sett, så skiller kjøreegenskapene og grepet på is og snø seg særlig ut. Egenskapene på asfalt var også utmerkede, med beste kjøreegenskaper i ekstreme situasjoner, logisk håndtering på både tørr og våt vei, samt god retningsstabilitet.

Testvinner

Motor 7/2021
Sverige

Utmerket grep under akselerasjon og bremsing på snø og is, utmerket grep i svinger, underholdende å kjøre. Kom best ut av dekkene i elgtesten på våt og tørr asfalt, har logiske kjøreegenskaper, og oppleves stabil på sporete veier.

2. plass

Teknikens Värld 20/2021
Sverige

Testens mester på is og snø. Dekket har alltid grep i reserve og imponerer. Herlig lett å håndtere på glatt underlag. Mister ikke grepet plutselig. Bakhjulene sklir ikke uten forvarsel. Stabile kjøreegenskaper og harmonisk oppførsel. Et veldig godt og behagelig dekk.

3. plass

Motor 9/2021
Norge

Presterer godt i alle vinterdisiplinene. Godt grep på vått underlag. Eneste degg som får full score i kategorien drivstoffeffektivitet. Deler også topplasseringen i kategorien akselerasjon på is.

3. plass

Vi Bilägare 12/2021
Sverige

Nokians nye piggdekk presterer som ventet bra på vinterrundene. God balanse mellom is/snøgrep og grep på våt asfalt. Tydelig vinterfokus med forbedrede egenskaper på tørr asfalt utgjør en imponerende helhet. 

VI ANBEFALER DETTE DEKKET OGSÅ FOR ELBILER OG HYBRIDBILER

Det riktige dekkvalget kan forbedre bilens sikkerhet og kjørekomfort og øke kjørelengden enda mer. Vårt omfattende produktsortiment på over 400 dekk tilbyr unike grep og skandinavisk sinnsro og trygghet. Vi har høykvalitets vinter- og sommerdekk spesielt utviklet og testet for bruk på elbiler.

Moderne piggløsninger gir et overlegent grep på vinterveier

De største utfordringene i vanskelige vinterforhold, er bremsing og dårlig grep ved sving eller filbytte på snødekte veier. I de mest krevende kjøreforholdene er vinterdekk førstelinjen når det kommer til sikkerhet. Den moderne piggteknologien i Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 bedrer grepet og gir sjåføren tid til å reagere før grepet forsvinner og bilen kommer ut av kontroll. Alle piggenes plassering i dekket er optimalisert med datamoddelering, og de nye stjerneformede piggene i skulderområdene er rotert 180 grader fra en dekkskulder til den andre for å sikre at de møter underlaget i en optimal vinkel.

KONTROLLERTE KJØREEGENSKAPER OG UTMERKET STABILITET

Selv om godt grep på is er essensielt, er stabil og allsidig ytelse på våte, tørre og snødekte veier også en nøkkelfunksjon i varierende vinterforhold. Et av de mest krevende forholdene for et dekk å håndtere er slaps, spesielt om det er kaldt og forekommer mellom filene på en motorvei. Dekkmønsteret til Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 er tett seipet, noe som sjåfører vil oppleve som forbedret stabilitet og snøgrep. Mønsteret i senterområdet er veldig stivt, noe som gjør kjøreresponsen presis på bare veier uten at det går på kompromiss med vintergrepet.

HOLDBAR SIKKERHET

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 har lav rullemotstand og utmerket vintergrep for kalde vinterdager, men har også utmerket veigrep i mildere temperaturer. Takket være den nye gummiblandingen er rullemotstanden meget lav, noe som reduserer bilens utslipp. Den skreddersydde blandingen av miljøvennlige ingredienser gjør Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 til et ansvarsfullt alternativ for bilister.

JEVN OG KOMFORTABEL KJØRING

Nye Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 tilbyr et behagelig og stabilt støynivå. Den optimaliserte piggplasseringen er utformet for å øke kjørekomforten gjennom å minske forstyrrende lydbølger til et minimum. Når en pigg slår mot underlaget så skaper den lydbølger som føres videre gjennom gummiblandingen til dekkets stålbeltekonstruksjon og videre til dekksidene. Derifra føres lydbølgene til felgene og til bilens karrosseri og til kupeen. Fordelen med den optimaliserte piggplasseringen er at man kan eliminere de mest fremtredende frekvenstoppene som det menneskelige øret opplever som forstyrrende.

Double Stud Technology

Maksimal sikkerhet på is og snø

Piggene i dekkets midtparti forbedrer grepet under akselerasjon og bremsing mens piggene i skulderpartiene maksimerer grepet ved sving og filbytte. De nye stjerneformede piggene i skulderområdene er rotert 180 grader fra en dekkskulder til den andre for å sikre at de møter underlaget i en optimal vinkel. Den nye plasseringen av piggene forbedrer dekkets sidegrep og kjøreegenskapene spesielt på is, samtidig som den fobedrer støynivået og kjørekomforten.

Eco Stud 10 concept

Bedre isgrep, mindre veislitasje

Eco Stud 10 concept, innebærer økt tykkelse på basegummien og en spesiell gummipute med luftdempende teknologi. Luftrommet i midten av piggens flens demper piggens anslag mot underlaget og minsker veislitasjen. Livslengden til Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 er også økt gjennom at piggene sitter bedre fast i dekket på grunn av den økte tykkelsen på basegummien.

Gummiblanding

Overlegen ytelse under alle forhold

Utmerket vintergrep og lav rullemotstand. Gjennom banebrytende blandingsteknologi og høyt presterende råmaterialer tilbyr den neste generasjon vintergummiblanding i Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 også overlegent vintergrep og stabil ytelse i mildere vintervær. Nye innovative råmaterialer, som furu kvae og canola olje utgjør 30% av ingrediensene i gummiblandingen, mens mer enn 50% av alle oljene brukt i dekket er bio-baserte. Lav rullemotstand gir drivstoffbesparelser og reduserer farlige utslipp.

Winter Safety-indikatoren (WSI)

Patentert sikkerhet

Den patenterte Winter Safety-indikatoren (WSI) i dekkmønsteret forbedrer sikkerheten ytterligere. Den viser den gjenværende mønsterdybden ved hjelp av et snøfnuggsymbol. Snøfnugget er synlig helt til fire millimeter mønsterdybde gjenstår. Når snøfnugget er slitt helt vekk, betyr det at du bør kjøpe nye vinterdekk for å sikre en trygg kjøreopplevelse.

HAKKA-GARANTI I TILFELLE DEKKET GÅR I STYKKER

Vår kundefordel gir deg hell i uhell!

En overraskende hindring på veien kan skade dekket. Hakka-garanti erstatter kostnadsfritt et dekk som går i stykker slik at det ikke kan repareres!

OPPLEV NOKIAN HAKKAPELIITTA 10 I 3D

Med Augmented Reality (AR) kan du oppleve Nokian Hakkapeliitta 10 på en helt ny måte. Alt du trenger er mobiltelefonen din. Last ned Arilyn-appen til telefonen din, åpne skanneren, skann AR-utløseren (bildet i denne teksten) og et 3D-bilde av dekket vises på telefonens skjerm.

Nyt magien!