NYE NOKIAN TYRES HAKKAPELIITTA R5

REN SIKKERHET

Se video

Ren sikkerhet

Nye Hakkapeliitta R5 er et piggfritt vinterdekk for personbiler og er utviklet for å gi kompromissløst grep og utmerkede kjøreegenskaper hele vinteren. Nye Hakkapeliitta R5 gir deg den reneste formen for sikkerhet takket være sin innovative kombinasjon av vintergrep, stillhet og miljøvennlighet. Det nye Double Block Grip-mønsteret gir førsteklasses grep og kjøreegenskaper, mens klassens beste ytelse på is garanteres av de unike Arctic Grip-krystallene.

  • Førsteklasses vintergrep og balanserte kjøreegenskaper
  • Utmerket kjørekomfort og støynivå
  • Miljøvennlig mobilitet med drivstoffbesparelser
Offisielt godkjent for vinterbruk
Offisielt godkjent for vinterbruk
Hakkapeliitta R5

GREP

Vinteren kan være uforutsigbar og farlig, men dekkene bør ikke være det. Nye Hakkapeliitta R5 er utviklet for alle nordiske vinterforhold og gir deg forutsigbar ytelse på bare, våte, isete og snødekte veier. Det nye Double Block Grip-mønsteret gir førsteklasses grep og kjøreegenskaper, mens den utmerkede ytelsen på is garanteres av de unike Arctic Grip-krystallene. De mikroskopiske krystallene fungerer som integrerte pigger. Etter hvert som dekket slites, kommer krystallene frem og gir deg grepet du trenger.

STILLHET

Dekkstøy kan påvirke kjørekomforten betraktelig. Lavere støynivåer kan gjøre reisen mer komfortabel og mindre utmattende for føreren. Nye Hakkapeliitta R5 gir deg et jevnt og komfortabelt lydbilde. De behagelige støynivåene har man oppnådd ved å eliminere de mest forstyrrende støytoppene som det menneskelige øret kan oppfatte. Den nye Silent Touch-mønsterdesignet gir komfortabel kjøring takket være den nye mønsterblokkfordelingen.

MILJØVENNLIGHET

Hakkapeliitta R5 er helt fra materialutvelgelsen designet til å etterlate et mindre karbonavtrykk. Den nye Green Trace-sammensetningen gir deg utmerket vintergrep, bedre kjørelengde og lav rullemotstand. Den store mengden naturgummi holder sammensetningen fleksibel under alle forhold. Den lave rullemotstanden gir drivstoffbesparelser og reduserer skadelige utslipp. Mer enn én tredel av materialene i sammensetningen er fornybare og resirkulerte.

Optimalt grep på is

Arctic Grip-krystaller. Tredjegenerasjons mikroskopiske krystaller er blandet inn i gummiblandingen. Disse krystallene fungerer som innebygde pigger, som skaper skarpe og sterke gripekanter i gummien. Etter hvert som dekket slites, kommer krystallene frem og gir deg grepet du trenger.

Utmerket grep og kjøreegenskaper

Det nye Double Block Grip-mønsteret gir utmerket grep og kjøreegenskaper, og dette kan man se spesielt på skulderområdet til dekket. Den stive raden av mønsterblokker går fra midten og deler seg i to ut mot skulderområdet. Sammenlignet med forgjengeren har nye Hakkapeliitta R5 hele 40 % flere mønsterblokker på skulderen og mellomområdet. Denne økningen betyr at det er mer gummi i kontaktflaten mellom dekket og veien, noe som resulterer i bedre grep på glatte veier.

Trygg og grønn mobilitet

Hakkapeliitta R5 er et slitesterkt, komfortabelt og svært energieffektivt vinterdekk. Lettere rulling sparer drivstoff og forlenger rekkevidden til elbiler. Takket være den lettrullende mønsterdesignen og den nye Green Trace-gummiblandingen er rullemotstanden til Hakkapeliitta R5 forbedret ytterligere. De miljøvennlige kjøreegenskapene kommer fra ingredienser som naturgummi, resirkulert stål, vegetabilske oljer og furuharpiks. Mer enn én tredel av den nye sammensetningen består av fornybare og resirkulerte materialer.

Patentert sikkerhet

Den patenterte Winter Safety-indikatoren (WSI) i banen øker sikkerheten ytterligere. Kombinert med et snøfnuggsymbol viser indikatoren den gjenværende mønsterdybden i millimeter. Snøfnuggsymbolet er synlig til det er igjen fire millimeter av mønsterdybden. Når snøfnuggsymbolet er nedslitt, anbefaler Nokian Tyres at du kjøper nye vinterdekk for å sikre tilstrekkelig sikkerhet.

FOR MEDIA

FOR MEDIA

Velkommen til vår materialbank! Her kan du finne kildemateriell, slik som lanseringer, bilder og videoer av våre nye produkter. Alt materiell kan brukes kostnadsfritt så lenge kilden oppgis.

HVA MED SOMMERDEKKENE DINE?

HVA MED SOMMERDEKKENE DINE?

Et premium-dekk sparer drivstoff, er produsert på en miljøvennlig måte, reduserer veislitasje og -støy – og tar seg godt ut. Krevende kjøreforhold vil heller ikke ta deg på sengen om sommeren når du kjører på de sikre og holdbare sommerdekkene fra Nokian Tyres.

FOR MILJØET

FOR MILJØET

Bærekraft er en viktig del av virksomheten vår. Vi tar hensyn til både sikkerhet og miljøvennlighet gjennom hele livssyklusen til dekket. Som med alle våre produkter er Hakkapeliitta R5 utviklet med tanke på bærekraft.