Kort om Nokian Tyres

Kort om Nokian Tyres

Nokian Tyres utvikler og produserer førsteklasses dekk for folk som verdsetter sikkerhet, bærekraft og forutsigbarhet. Inspirert av vår skandinaviske arv, lager vi innovative produkter for personbiler, lastebiler og tunge kjøretøy som gir deg trygghet under alle kjøreforhold. Konsernet omfatter også Vianor kjeden, som leverer dekk- og bilverkstedtjenester.

I 2023 var konsernets omsetning på 1174 millioner euro, og besto av 3.400 ansatte. Nokian Tyres er notert på NASDAQ Helsinki.

Forretnings­områder

Vi utvikler og produserer dekk av høy kvalitet til personbiler, varebiler og lastebiler. Vi er spesielt kjent for våre innovative vinterdekk, samtidig som vi også utvikler konkurransedyktige sommerdekk samt helårsdekk for det europeiske markedet. Som en av verdens ledende produsenter av spesialdekk til tunge kjøretøy, fokuserer vi på utvalgte segmenter, som skogs-, jordbruks-, havne,- og gruvemaskiner. Konsernet omfatter også Vianor kjeden, som er spesialisert på vedlikehold av dekk og kjøretøy.

Markedsområder

Nokian Tyres er et sterkt varemerke her i Norden, mens Sentral-Europa og Nord-Amerika er vekstmarkeder for oss. Våre innovative og banebrytende produkter, tjenester av høy kvalitet samt et sterkt distribusjonsnett, hjelper oss å øke markedsandelene våre i vekstområdene. På lang sikt ønsker vi å operere i alle viktige markeder for vinterdekk.

PRODUKSJONSANLEGG

Nøkkelprodukter produseres på våre fabrikker i Nokia, Finland og i Dayton i USA. Visse produkter produseres på bestilling hos andre fabrikker der vi kan være sikker på at kvaliteten oppfyller Nokian Tyres sin høye standard.

Historien om selskapet

Nokian Tyres plc er et selskap som ble grunnlagt i 1988. Selskapets røtter strekker seg tilbake til 1898, da Finlands Gummifabrik Ab ble grunnlagt. Produksjon av personbildekk startet i 1932, og verdens første vinterdekk ble produsert i 1934.

1898
Suomen Gummitehdas Osakeyhtiö stiftes
1934
Verdens første vinterdekk for lastebiler, Kelirengas
1995
Nokian Renkaat blir Nokian Renkaat Oy (Nokian Tyres) – selskapet noters på Helsingfors Aktiebörs
2015
Det første vinterdekket i verden med våtgrep og rullemotstand i den beste klassen, klasse A i EU-dekkmerkingen
2018
Pioner i dekkbransjen i mer enn 120 år
2020
Nokian Tyres startet produksjon på sin tredje fabrikk i Dayton, USA