FacebookInstagrammenu-iconicon-playscroll-downsearchTwitterYouTube

Kort om Nokian Tyres

Nokian Tyres er verdens nordligste dekkprodusent og gir bilister trygghet under alle forhold. Vår kunnskap stammer fra våre skandinaviske røtter og verdier. Bæredyktig sikkerhet og miljøvennlighet i hele livssyklusen er målet for våre dekk til personbiler, lastebiler og tunge kjøretøy. Konsernet omfatter også Vianor kjeden, som har spesialisert seg på vedlikehold av dekk og kjøretøy.

I 2017 var konsernets omsetning på omtrent 1,6 milliarder euro, og besto av 4.600 ansatte. Nokian Tyres er notert på NASDAQ Helsinki.

Forretnings­områder

Vi utvikler og produserer dekk av høy kvalitet til personbiler, varebiler og lastebiler. Vi er spesielt kjent for våre innovative vinterdekk, samtidig som vi også utvikler konkurransedyktige sommerdekk samt helårsdekk for det europeiske markedet. Som en av verdens ledende produsenter av spesialdekk til tunge kjøretøy, fokuserer vi på utvalgte segmenter, som skogs-, jordbruks-, havne,- og gruvemaskiner. Konsernet omfatter også Vianor kjeden, som er spesialisert på vedlikehold av dekk og kjøretøy.

  • Dekk til personbiler
  • Dekk til lastebiler og tunge kjøretøy
  • Vianor

Net sales by market areas

Markedsområder

Nokian Tyres er et sterkt varemerke, spesielt i Norden og Russland, mens Sentral-Europa og Nord-Amerika er vekstmarkeder for oss. Våre innovative og banebrytende produkter, tjenester av høy kvalitet samt et sterkt distribusjonsnett, hjelper oss å øke markedsandelene våre i vekstområdene. På lang sikt ønsker vi å operere i alle viktige markeder for vinterdekk.

Production

Key products are produced in our factories in Nokia, Finland and in Vsevolozhsk, Russia. Certain products are produced by off-take contract manufacturers in factories where the quality level corresponds to Nokian Tyres’ high standards.

Historikk

Nokian Tyres plc er et selskap som ble grunnlagt i 1988. Selskapets røtter strekker seg tilbake til 1898, da Finlands Gummifabrik Ab ble grunnlagt. Produksjon av personbildekk startet i 1932, og verdens første vinterdekk ble produsert i 1934.

Historien om selskapet

1898

Suomen Gummitehdas Osakeyhtiö stiftes

1934

Verdens første vinterdekk for lastebiler, Kelirengas

1995

Nokian Renkaat blir Nokian Renkaat Oy (Nokian Tyres) – selskapet noters på Helsingfors Aktiebörs

2005

Nokian Tyres andre fabrikk åpner i Vsevolozhsk i Russland

2015

Det første vinterdekket i verden med våtgrep og rullemotstand i den beste klassen, klasse A i EU-dekkmerkingen

2017

Nestegenerasjons piggdekk, Nokian Hakkapeliitta 9 og Nokian Hakkapeliitta 9 SUV