fr. oktober 2 10:03 2015 i kategori Produkt pressemeldinger

Dobbeltseier til Nokian i årets vinterdekktest

– Gikk helt til topps i kategoriene for pigg- og piggfrie vinterdekk, for andre året på rad.

Den årlige vinterdekktesten i NAFs bilmagasin Motor har kåret piggdekket Nokian Hakkapeliitta 8 til testvinneren for vintersesongen 2015/2016. Også i kategorien for piggfrie vinterdekk gikk Nokian helt til topps med Nokian Hakkapeliitta R2. Dette er andre året på rad at Nokian stikker av med seieren i begge kategorier.

Nokian Hakkapeliitta R2

Motor skriver at Nokian Hakkapeliitta 8 er dekket som presterer best når underlaget er som vanskeligst. Dekktesterne gir dekket toppkarakterer i alle disipliner på is, med testens korteste bremselengde og godt sidegrep.

På glatt is er bremselengden til testvinneren på 40,3 meter. Det er hele 24 meter, eller nesten fem billengder(!), kortere en dekket som havner på jumboplass.

– Det er utrolig gøy å se at vi oppnår så gode resultater i vinterdekktesten til Motor, flere år på rad. Vi jobber knallhardt for å sikre at våre dekk gir best mulig grep og sikkerhet under nordiske kjøreforhold. Denne testen er et godt bevis på hvor viktig det er å drive utviklingsarbeid i de miljøene hvor dekkene faktisk skal brukes, sier Fredrik Hauge, produktsjef i Nokian Dekk Norge.

Motors vinterdekktest er gjennomført i samarbeid med Aftonbladet og Auto Motor og Sport i Sverige, Tekniikan Maailma i Finland og Auto Revue i Russland. Profesjonelle testere fra det finske selskapet Test World står bak den tekniske gjennomføringen.

Sikker og økonomisk

Det piggfrie vinterdekket Nokian Hakkapeliitta R2 gjorde det også godt i vinterdekktesten. Dekket får gode resultater i bremsing på is, framkommelighet og sidegrep, og har testens høyeste totalscore blant de piggfrie dekkene. I tillegg har Nokian Hakkapeliitta R2 testens laveste rullemotstand, noe som gir et svært lavt bensinforbruk.

– Den norske vinteren er uforutsigbar. Derfor er det godt å vite at det finnes et piggfritt dekk som er trygt på is og som også takler snøforhold. I tillegg er det bra at Nokian Hakkapeliitta R2 har lav rullemotstand, det kan ha en del å si for størrelsen på lommeboken din, sier Hauge.

I testen ble dekkene kjørt på utendørs baner og i testanlegg innendørs. Alle dekkene ble kjøpt direkte fra forhandlere.

Vinterdekktesten kan leses i sin helhet i utgave nummer fem av NAFs medlemsmagasin, Motor, og på NAF.no

Nokian Hakkapeliitta 8

Product photos: www.nokiantyres.com/Hakkapeliitta8 
Video: https://youtu.be/NPIDciOLnQ0?list=PL92C130131643E91C

Nokian Hakkapeliitta R2

Product photos: www.nokiantyres.com/HakkapeliittaR2 
View the product video: https://youtu.be/wMwHoXW0c0A?list=PL92C130131643E91C

Kontaktpersoner:

Fredrik Hauge, produktsjef, Nokian Dekk AS, tlf. 64847700, fredrik.hauge(at)nokiantyres.com