fr. februar 17 09:22 2023 i kategori Produkt pressemeldinger

Fornybar gummi laget på rester av bjørkebark vinner innovasjonskonkurranse i regi av Nokian Tyres

I fjor lanserte Nokian Tyres FAST RACE, BIG CHANGE for å finne de mest bærekraftige, nye innovasjonene som kan benyttes i dekk. Både virksomheter, studenter og forskere kunne melde seg på, og interessen var stor. Nokian Tyres mottok nesten 50 søknader fra 18 land. Til slutt sto Resolo og deres fornybare gummi av bjørkebarkrester igjen som vinneren.

Knallhard idepromotering på isbane i Finland

 

Finalen ble avholdt på Nokian Tyres sitt testsenter White Hell i finske Lappland. Det var totalt fire finalister som konkurrerte i en spennende finale. Hver finalist måtte forklare ideen sin fra baksetet av en elbil kjørt av en profesjonell testsjåfør på en isglatt testbane, og ble strømmet direkte til et panel av dommere. I tillegg til vinneren Resolo var de tre andre finalistene: Microwave Solutions GmbH fra Sveits, Universal Matter Inc. fra Canada og en simulatorekspert fra Italia. 

 

 

Fornybar gummi laget av bjørkebark sikret seieren

 

Resolos innovative løsning stakk til slutt av med seieren i konkurransen. Den fornybare gummien bruker bjørkebark fra pulp, papir og kryssfinér. Ifølge Resolo produserer et sagbruk i gjennomsnitt 100 000 tonn overskudd bjørkebark på et år, og skogsindustrien i Finland og Sverige produserer nok råmateriale for 200 000 tonn av Resolos unike gummi. Bioraffineri-konseptet Resolo bruker er også utviklet for å minimere påvirkningen på miljøet.

 

– Vi lot oss imponere av både egenskapene og allsidigheten til materialet. Det var også viktig for oss at materialet ble produsert av et biprodukt fra andre industrier. Selskapet og deres team er svært dedikerte, og vi ønsker å ta del i denne suksesshistorien. Resolo vil forhåpentligvis spille en viktig rolle på veien mot vårt mål om å oppnå 50 prosent fornybare råmaterialer i dekkene våre innen 2030, sier Produkt- og Markedssjef i Nokian Tyres Norge, Kjetil Røssel.

 

Og det er ikke bare en pengepremie som venter på den nykårede vinneren. Resolo får også muligheten til å utvikle innovasjonen videre i samarbeid med Nokian Tyres.

 

– Dette er vi veldig fornøyde med, og samarbeidet med Nokian Tyres er en fantastisk mulighet for oss. Det er også en god bekreftelse på at innovasjonen og materialet i seg selv fungerer. Selv om samarbeidet fortsatt er på begynnerstadiet, kan vi allerede se lovende resultater. På sikt håper vi at Nokian Tyres tar i bruk det fornybare gummimaterialet i dekkproduksjonen sin, sier Hernik Otendal, administrerende direktør og en av gründerne bak Resolo.

Løsninger for mer bærekraftig og sikker kjøring

 

Nokian Tyres ønsker å sette standarden for den bærekraftige utviklingen i dekkindustrien. Selskapet har ambisiøse mål om å redusere utslipp i tillegg til å øke andelen fornybare eller resirkulerte råmaterialer og samtidig ivareta sikkerhet på veiene.

 

– Vi ønsker å være offensive, og for å være det trenger vi innovative partnere. Konkurransen er et av flere grep for å oppnå akkurat det. Det var utrolig mange gode søknader, og det var utfordrende å kun velge ut fire finalister. Vi har heldigvis fått god støtte fra en ekstern jury med dyktige og velkjente dommere. Resolo viste seg til slutt som en verdig vinner, og vi tror vi kan utrette store ting sammen fremover, fortsetter Røssel.

 

 

Juryens medlemmer:

  • Anke Blume, Head of the Chair of Elastomer Technology and Engineering, Universite Twente
  • Sven Thiele, Senior R&D Leader, Process & Product Development, Synthos
  • Christer Steinsson, Manager Global Customer Service, Volvo Cars
  • Teemu Soini, Head of Innovation and Development, Nokian Tyres
  • Teppo Huovila, VP Sustainability & Quality, Nokian Tyres
  • Päivi Antola, SVP Communication, Investor Relations and Brand, Nokian Tyres
  • Anne Ojala, Senior Manager, Materials Development, Nokian Tyres


  
Les mer om konkurransen på FAST RACE, BIG CHANGE .  

Bilder: www.nokiantyres.com/challengePR  
 
For mer informasjon: 
 

Kjetil Røssel,

Markedssjef Nokian Tyres Norge

+47 911 55 274 / [email protected]

Facebook I Instagram I LinkedIn