on. februar 8 10:14 2017 i kategorier Produkt pressemeldinger, Selskapsnyheter

Henter kunnskap fra Arktis: Nokian Tyres samarbeider med Arctic Trucks og lanserer robuste Nokian Hakkapeliitta 44 vinterdekk

Den ekstreme nordiske vinteren krever spesialkunnskap. Nokian Tyres har derfor kombinert sin kunnskap som den nordligste dekkprodusenten i verden med erfaringen fra islandske Arctic Trucks, et selskap som spesialiserer seg på å bygge om biler med firehjulstrekk. Dette er ikke første gang disse to selskapene går sammen for å lage gode produkter til tøft vintervær, men siste resultat av det tette samarbeidet er altså Nokian Hakkapeliitta 44.

Nokian Hakkapeliitta 44

Nokian Hakkapeliitta 44 hører hjemme i tøffe vinterforhold

I det arktiske klimaet er det viktig at man kan stole på dekkene sine å være sikker på at turen ikke vil bli avbrutt av en punktering eller for krevende terreng. Arctic Trucks sine spesialbiler har blant annet blitt brukt i polarekspedisjoner. Dekkene de bruker må dermed imøtekomme ekstremt høye krav. Dette er grunnen til at nye Nokian Hakkapeliitta 44 tar vinteren seriøst. Dekkene er designet for hard bruk i tøffe vinterforhold og det er der de føler seg aller mest hjemme.

Nokian Hakkapeliitta 44 er tilpasset Arctic Trucks spesial ekspedisjonsbiler og har ekstremt godt grep og god holdbarhet. Hjulene veier rundt 70 kilo og diameteren er på over én meter. På tross av den robuste størrelsen beveger hjulene seg enkelt gjennom dyp snø. 

  • Midtseksjonen av slitebanen består av veldige skarpe V-formede vinkler som er optimalisert for å rengjøre sporene for snø og slaps. Bredden til midtseksjonen og hjulets maksimale luftrom garanterer at dekket beveger seg effektivt selv på mykt underlag. Dyp snø er ingen utfordring for Nokian Hakkapeliitta 44, sier Kalle Kaivonen, R&D Manager fra Nokian Heavy Tyres.

Grep og presis kontroll i ekstreme situasjoner

Nokian Hakkapeliitta 44 er enkle å kontrollere på alle underlag. Det forsterkede skulderpartiet hjelper til med å stabilisere bilen i uventede situasjoner og dekkets midtribbe gir presis styring. Nokian Tyres Polar Expedition kombinerer førsteklasses feste på vinterføre med en holdbarhet som gjør at man kommer seg igjennom selv det tøffeste vintervær. Nokian Hakkapeliitta 44 er tilpasset piggfri bruk, men kan ha opptil 172 pigger i dekket.

Nokian Hakkapeliitta 44 er starten på et nytt kapittel for samarbeidet mellom de to Arktis-ekspertene. Dekket er tilgjengelig i størrelsen LT475/70 R17 og er spesielt designet for Arctic Trucks sine tunge SUV-formede 4x4 biler. Produksjonen av dekket begynner i løpet av de neste månedene og de vil bli tilgjengelig eksklusivt gjennom Arctic Trucks. 

  • Nokian Hakkapeliitta 44 er dekket som vi har ventet på. Arctic Trucks tilbyr et bredt utvalg av løsninger og produkter for 4x4-kjøretøy og Nokian Hakkapeliitta 44 gjør det mulig for oss å fortsette å lage gode ekspedisjonskjøretøy. Våre kjøretøy er vant med de tøffeste av miljøer: Isbreer, Antarktis og de nordre delene av Eurasia. Samarbeidet med Nokian Tyres har resultert i svært gode resultater og vi har høye forventninger til dette nye dekket, sier Herjolfur Gudbjartsson, Managing Director for Arctic Trucks i Island.

Nokian Tyres og Arctic Trucks fortsetter å takle de tøffeste vinterforholdene sammen

Nokian Hakkapeliitta 44 er fortsettelsen på en historie som startet i 2014 når det første produktet fra samarbeidet mellom Nokian Tyres og Arctic Trucks, Nokian Hakkapeliitta LT2 AT35 vinterdekk for store firehjulstrekkere, ble lansert. Før dette hadde selskapene også samarbeidet kommersielt lenge.

Opphavet til Arctic Trucks kan spores tilbake til 1990 da Toyota på Island begynte å tilpasse sine 4x4-biler. I dag er Arctic Trucks ledende på sitt område og spesialister på å bygge om firehjulstrekkere.

Nokian Tyres utviklet og produserte tidenes første vinterdekk i 1934. Nokian Hakkapeliitta er et av de mest kjente vinterdekkene og er allerede en legende de stedene i verden som vet hva ekte vinter er. De innovative Nokian Tyres-produktene – for biler, lastebiler og tunge kjøretøy – demonstrerer den høye kvaliteten produktene har, spesielt på snøføre, i tøft klima og i krevende kjøresituasjoner. 

Nokian Hakkapeliitta 44

- Dimensjoner: LT475/70 R17

- Mønsterdybde: 18 mm

- Diameter: 1100 mm

- Vekt: ca. 70 kg

- Makstrykk: 240 kPa

Bilder og video: www.nokiantyres.com/Hakkapeliitta44_photos

https://youtu.be/rcnIFhV5xJE

Mer informasjon: 

Fredrik Hauge, Produktsjef, Nokian Tyres Norge
[email protected], +4764847700

Kalle Kaivonen, R&D Manager, Nokian Heavy Tyres [email protected], +358104017357 

Petri J. Niemi, Head of Product and Price Management, Nokian Tyres [email protected], +358104017646

Herjolfur Gudbjartsson, Managing Director, Arctic Trucks in Iceland [email protected], +354 5404915