to. april 3 07:08 2014 i kategorier Produkt pressemeldinger, Selskapsnyheter

Nokian Hakka sommerdekk gjør det godt i tester: Nokian Hakka er meget gode på våt vei

Nokian sommerdekk – utviklet for skiftende nordiske sommerforhold – gjør det meget godt i motorbladenes dekktester i Norden, Russland og Sentral Europa. Nokian Hakka Blue kom på delt andreplass i årets sommerdekktest i Motor (2/2014), i svenske Auto, Motor & Sport (7/2014) og i finske Tekniikan Maailma (5/2014).

Nokian Hakka Blue vant testen i hviterussiske Auto Bild (3/2014). Nokian Hakka Green var det beste dekket i testen i Ukrainas ledende bilblad AutoCentre (12/2014), og kom på andreplass i russiske Za Rulem (3/2014).

I Motor får Nokian Hakka Blue spesielt ros for sine gode våtegenskaper:
”Når det gjelder stabilitet og kjøreegenskaper på vått og tørt underlag, kommer Nokian best ut av alle,” skriver Motor (2/2014) blant annet i sin omtale av dekket.

”Dekket gir bilen eksemplarisk styrefølelse i kritiske situasjoner og er derfor enkelt å kontrollere. Dekket mister aldri grepet helt, og dersom det oppstår en sladd, er den enkel å rette opp igjen. Dekket har også godt bremsegrep og god evne til å motstå vannplaning,” skriver Motor videre.

Svenske Auto, Motor & Sport er enige: ”Nokian er meget godt på vått underlag. Det kombinerer ypperlig grep, presis styring og stabil oppførsel. Stabilt på kupert vei, lettkjørt. Nokian er stillegående og komfortabelt, og har lav rullemotstand,” skriver Auto, Motor & Sport.

Nokian Hakka Blue fikk toppkarakteren 10 i deltestene vannplaning, veiegenskaper og rullemotstand. Dekket var det som rullet lettest av alle de testede dekkene. AMS testet i alt åtte sommerdekk i dimensjon 205/55 R16 V.

Også svenske Vi Bilägare (4/2014) gir mye ros til Nokia Hakka Blues kjøreegenskaper på våt vei: ”Nokian Hakka Blue er blant de to-tre beste på våt vei. Nokian har åpenbart satset på å oppnå meget sikre egenskaper på vått underlag og har lykkes godt.

Hakka Blue bremser effektivt, har godt kurvegrep og er meget sikkert og letthåndterlig på våt vei. Kjøreegenskapene er ekstremt gode, og dekket gir meget god styrerespons”, skriver Vi Bilägare. Nokian Hakka Blue kom på delt tredjeplass i testen.

Også finske Tekniikan Maailma berømmer våtegenskapene til Nokian Hakka Blue: ”Dekket er en sjeldent god kombinasjon av grep, stabile kjøreegenskaper og – ved behov – presis styring. Dekket klarer selv krevende unnamanøvre på en stabil og sikker måte, rapporterer Tekniikan Maailma.

Det andre finske bilbladet, Tuulilasi (4/2014), liker også Nokian Hakka Blues meget gode kjøreegenskaper på våte veier: ”I deltester på vått underlag var Hakka Blue blant de beste. I bremsetester og i svinger var Nokian meget bra. Bilen er lettkjørt, og kjøreegenskapene er sikre. Styreresponsen er utmerket,” skriver Tuulilasi. Nokian Hakka Blue ble nr. 3 i testen her.

Topplasseringer også i Russland og Sentral Europa

I russiske Za Rulems (3/2014) sommerdekktest ble Nokian Hakka Green nr. 2. Lettrullende Hakka Green hadde testens laveste rullemotstand. Dekket fikk også ros for sine gode kjøreegenskaper på både våte og tørre veier.

SUV-dekket Nokian Z SUV for sentraleuropeiske forhold vant testene i tyske OFF ROAD (4/2014) og SUV-Magazin (1/2014). Det robuste og stilige dekket fikk høyeste mulige poengsum for kjøre- og bremseegenskaper – både på våt og tørr vei.

Nokian Line fikk toppkarakteren ”Meget godt” i sommerdekktesten 2014 til tyske ADAC og Stiftung Warentest, TCS i Sveits og ÖAMTC i Østerrike. Dekket ble ”sterkt anbefalt” som ett av de beste: ”Meget velbalansert dekk, godt på både vått og tørt underlag.”

Nokian Hakka – utviklet for nordisk sommer

Nokian Tyres har i mer enn 80 år utviklet, testet og patentert løsninger som øker kjøresikkerheten. Nokian Tyres er verdens eneste produsent som utvikler sine sommerdekk spesielt for kjølige, krevende og skiftende nordiske forhold.

På typisk norske grove og ujevne asfaltveier, med raskt skiftende værforhold, stilles det også spesielle krav til dekkene. De skal gi gode kjøreegenskaper ved varierende temperaturer, skal være slitesterke og mestre selv dårlige veier. Nokian Hakka sommerdekk produseres for nordiske forhold, og gir sikre kjøreegenskaper under alle slags vær- og føreforhold.

Hakka-garanti er en unik tjeneste som følger med alle nye Nokian Hakka og Nokian Hakkapeliitta dekk kostnadsfritt hos Nokian Tyres-forhandlere i Norge, Sverige og Finland. Dersom et dekk som er korrekt montert og normalt brukt går i stykker slik at det ikke kan repareres, får kunden et nytt tilsvarende dekk uten kostnader.

Les mer: www.nokiantyres.no/hakkagaranti/

Sommerdekkfamilien Nokian Hakka for skiftende nordiske forhold: https://www.nokiantyres.no/dekk/personbiler/sommerdekk/

Bilder:

Nokian Hakka Green: www.nokiantyres.com/HakkaGreen

Nokian Hakka Blue: www.nokiantyres.com/HakkaBlue

Nokian Hakka Black: www.nokiantyres.com/HakkaBlack

Mer informasjon om Nokian Hakka Black:
https://www.nokiantyres.no/sommerdekk/nokian-hakka-black/

Mer informasjon om Nokian Hakka Blue:
https://www.nokiantyres.no/sommerdekk/nokian-hakka-blue/

Mer informasjon om Nokian Hakka Green:
https://www.nokiantyres.no/sommerdekk/nokian-hakka-green/

Videoer:

Nokian Hakka Green – Naturally Safe
http://youtu.be/wqebSYA0Dx0

Nokian Hakka Blue – Wet Performer
http://youtu.be/TcQpuiubS2Y

Nokian Hakka Black – cool performance for Northern European summer
http://youtu.be/t9fZeEGmBdk

Mer informasjon:

Produktsjef Fredrik Hauge, tel. 64 84 77 00 – epost: [email protected]