Tesla-dekk

Tesla-dekk

Teslas moderne, høytytende og praktiske elbiler har oppnådd stor popularitet i Norge. Vekten av elbiler og det høye og umiddelbare dreiemomentet fra den elektriske motoren bør tas i betraktning når man velger dekk. Vi har satt sammen en kortfattet guide for å hjelpe deg med å velge dekk til din Tesla.

Finn dekkene som passer best for deg

Hva bør man vurdere ved valg av dekk til Tesla

Tesla kan bruke samme type dekk som en hvilken som helst bensindrevet bil, så lenge dekkene har tilstrekkelig lastekapasitet og riktig størrelse.

Når man velger dekk for elbiler, er det imidlertid mulig å fremheve kjøretøyets styrker ved å velge stillegående dekk, lav rullemotstand, og miljøvennlige dekk. For en sportsligere kjørestil anbefales det å velge dekk med eksepsjonelt grep som effektivt kan overføre det umiddelbare dreiemomentet fra den elektriske motoren til underlaget.

Nokian Tyres produserer noen dekk spesifikt designet for behovene til elbiler. Disse dekkene fremhever sikkerhet og utmerket grep, samt egenskapene nevnt ovenfor.

Nedenfor finner du våre anbefalinger til Tesla-dekk. Hvis du trenger ytterligere hjelp til dekkvalg eller noe annet dekkrelatert, kontakt din nærmeste Nokian Tyres-forhandler.

Hvilke sommerdekk passer for Tesla?

Når man velger sommerdekk til en Tesla, er det viktig å ikke nøye seg med hvilket som helst dekk, ettersom elbiler stiller høyere krav til dekkene sammenlignet med gjennomsnittlige, bensindrevne biler.

Spesielt for høytytende elbiler som Tesla, er det viktig å vurdere det høye og umiddelbare dreiemomentet som muliggjøres av den elektriske drivlinjen. Dette krever dekk med godt grep, både på tørre og våte overflater.

Vurder også lastekapasiteten og lasteindeksen til dekkene, ettersom mange Tesla-modeller veier mer enn gjennomsnittlige personbiler på grunn av det store batteriet som kreves for den elektriske motoren. Derfor bør man velge dekk som er designet for bilens vektklasse.

Nokian Tyres Hakka Black 3

Nokian Tyres Hakka Black 3 er et premium sommerdekk designet spesielt for høytytende biler.

Hakka Black 3 legger vekt på presis håndtering og kjørefølelse, samt ekstremt grep uansett forhold. Hakka Black 3 er spesielt egnet for høytytende Teslaer med høyt dreiemoment. Det gir maksimalt grep på både tørre og våte overflater.

I hver fase av Hakka Black 3-dekkenes levetid tas sikkerhet og miljøvennlighet i betraktning. Som et resultat sørger dekkmønsteret for førsteklasses kjøreegenskaper selv når de er slitte.

Hakka Black 3 er også tilgjengelig i en SUV-versjon spesielt designet for SUV-er, som Tesla Model X og Y. Nokian Tyres Hakka Black 3 SUV-dekk har høyere lastekapasitet enn de vanlige Hakka Black 3-dekkene, og det finnes også dekkstørrelser med høyere profil tilgjengelig.

Nokian Tyres Hakka Green 3

Nokian Tyres Hakka Green 3 er et miljøvennlig sommerdekk designet for varierende nordiske forhold, som gir sikker og økonomisk kjøring. Hakka Green 3 er også egnet for små og mellomstore elbiler, som Tesla Model 3.

Hakka Green 3 er et utmerket valg for elbilsjåfører som ønsker å maksimere rekkevidden på en enkelt lading. Gummiblandingen i Hakka Green 3 gir kompromissløst våtgrep og lav rullemotstand. Lav rullemotstand betyr lavere energiforbruk, noe som lar deg kjøre lengre per lading.

Holdbarheten til Hakka Green 3-dekk er forbedret med opptil 35 prosent sammenlignet med tidligere modeller. Dette tilsvarer opptil 10.000 ekstra kilometer på et sett med dekk. Lengre levetid på dekk hjelper deg med å spare penger og redusere miljøpåvirkningen av kjøringen.

Hvilke vinterdekk passer for Tesla?

Valg av riktige dekk er viktig for å sikre trygg kjøring i Norges skiftende vinterforhold. Velg dekk som passer til bilen din og som er designet for nordiske forhold for å sikre kontrollert håndtering selv under ekstreme forhold. Dette sikrer bedre grep, spesielt ved bremsing på isete overflater.

Nokian Tyres har et godt utvalg både piggfrie vinterdekk og piggdekk for vinterbruk i Hakkapeliitta-serien. De er utviklet for nordiske forhold for å gi best mulig grep når vær og føre krever som mest.

Valget mellom piggfritt og piggdekk bør baseres på ditt typiske kjøremiljø. Hvis du hovedsakelig kjører på tørr asfalt eller snødekte overflater, er piggfrie vinterdekk et godt valg. Hvis din vanlige rute inkluderer isete strekninger eller dårlig vedlikeholdte veier, kan piggdekk være det beste alternativet.

 Vi anbefaler spesielt Nokian Tyres Hakkapeliitta vinterdekk designet for elektriske biler og hybridbiler for Tesla-sjåfører. Du kan gjenkjenne disse dekkene ved modellbetegnelsen EV.

Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 EV

Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 EV er et nordisk vinterdekk uten pigger, spesielt designet for hybrid- og elbiler, SUV-er og crossovere.

Hakkapeliitta R5 EV fortsetter arven fra vinterdekk i Hakkapeliitta-serien ved å sørge for maksimalt grep og kontroll under alle vinterforhold. Arctic Grip Crystal-partiklene på dekkets mønster sikrer utmerket ytelse selv på isete overflater.

Hakkapeliitta R5 EV er et utmerket valg for Tesla, da dekkets egenskaper er tilpasset behovene til elbiler. Dekkets støydempende teknologi sikrer en stille kjøretur i din elektriske bil, selv om vinteren. Denne teknologien, basert på akustisk skum, minimerer dekkstøy inne i bilen uten å gå på kompromiss med ytelsen.

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV er et piggdekk utviklet for behovene til elektriske og hybridbiler, og bruker Double Stud teknologi. Double Stud teknologi muliggjør konsekvent og pålitelig grep under akselerasjon, bremsing, svinging og ved filskifte.

Med Hakkapeliitta 10 EV kan du nyte stillheten fra den elektriske motoren selv om vinteren, da dekkets indre overflate er foret med akustisk isolasjon basert på SilentDrive™-teknologi. SilentDrive™-teknologien demper og balanserer mengden dekkstøy som overføres til kabinen.

Hakkapeliitta 10 EV passer også for elbiler på grunn av sin lave rullemotstand, som er muliggjort av den oppdaterte gummiblandingen. I tillegg er dekkets sidvegger gjort mer aerodynamisk. Disse faktorene forbedrer kjøretøyets rekkevidde betydelig i vinterforhold.

Hva er riktig dekkstørrelse for Tesla?

Den enkleste måten å finne de riktige dekkene til din Tesla på er å bruke søkefunksjonen øverst på denne siden. Du kan søke etter dekk basert på bilmodellen din.

Velg bilmodell og type drivkraft for å se listen over tilgjengelige dekkstørrelser som leveres fra fabrikken. Velg deretter størrelse for å finne anbefalte dekk. Hvis du er usikker på hvilke dekk som for øyeblikket er montert på bilen din, kan du sjekke dekkstørrelsen på sideveggen av dine nåværende dekk.

Husk også at den forrige eieren av bilen kan ha endret den opprinnelige størrelsen på dekkene og felgene. Hvis du trenger hjelp til å finne riktige dekk til din Tesla, kan du kontakte din nærmeste Nokian Tyres-forhandler.

 

Finn dekk som passer til din bil