Volvo-dekk

Volvo-dekk

Volvo er en svensk bilprodusent kjent for sitt fokus på sikkerhet, innovasjon, og i nyere tid, miljøvennlighet. Velg høykvalitets dekk som presterer godt under nordiske forhold for å opprettholde sikkerheten til bilen din på høyest mulig nivå.

Nedenfor følger noen anbefalinger for valg av dekk til Volvo.

Finn dekkene som passer best for deg

Ta hensyn til disse faktorene når du velger dekk til Volvo

Volvo sitt omfattende utvalg inkluderer små bybiler så vel som store SUV-er. Forskjellige biler og kjørestiler krever forskjellige dekk med varierte egenskaper. Nedenfor følger noe av det som kan være lurt å tenke over når du velger dekk til Volvo:


Drivlinje

Drivlinjen på bilen din er ikke bare en essensiell del av dens kjøredynamikk, men spiller også en avgjørende rolle i valg av dekk. De fleste nye Volvoer har forhjulsdrift eller firehjulsdrift, men det finnes også modeller med bakhjulsdrift.

For modeller med firehjulsdrift er det viktig å sikre at rulleomkretsen til dekkene på for- og bakakselen ikke er forskjellig. Dette forhindrer unødvendig stress på drivlinjen og sikrer at det fungerer som det skal.

Du kan sikre kompatibiliteten til dekkene ved å holde deg til dekkstørrelsen anbefalt av Volvo, eller ved å bekrefte egnetheten til dekkstørrelsen hos en Nokian Tyres-forhandler.


Drivlinje og ytelse

Volvos utvalg inkluderer biler utstyrt med både forbrenningsmotorer og elektriske drivlinjer. Ta hensyn til drivlinjen til bilen din når du velger dekk, da det påvirker faktorer som vekt og ytelse.

Volvo-modeller utstyrt med elektriske motorer er generelt tyngre på grunn av batterienes vekt. Derfor er det viktig å sørge for at dekkene har tilstrekkelig lastekapasitet når du velger nye.

Ytelsen til Volvo-modellene bestemmes i stor grad av drivlinjen, der de kraftigste modellene er hybrid eller helt elektriske. Høy kraft og høyt dreiemoment fra den elektriske motoren krever dekk med godt grep for å sikre trygge kjøreegenskaper.

I helelektriske biler er det også viktig å være oppmerksom på rullemotstanden til dekkene, da riktig dekkvalg kan gi ekstra kjørelengde per lading.


Hvilke sommerdekk passer til Volvo?

Ved å velge sommerdekk av høy kvalitet som passer til din kjørestil og bil, sikrer du optimale kjøreegenskaper.

Nedenfor følger et utvalg dekk fra Nokian Tyres tilgjengelig for Volvo, sammen med en kortfattet beskrivelse av deres egenskaper. Merk at ikke alle disse dekkene nødvendigvis er tilgjengelige i alle dekkstørrelser.

Vi anbefaler å sjekke tilgjengelige dekkmodeller til din bil ved hjelp av søkeverktøyet øverst på denne siden, eller ved å kontakte din nærmeste Nokian Tyres-forhandler.

Nokian Tyres Hakka Black 3

Hakka Black-serien fra Nokian Tyres er sommerdekk spesielt designet for høytytende personbiler og tilbyr premium ytelse.

Nokian Tyres Hakka Black 3 gir utmerket grep på både våte og tørre overflater, noe som sikrer trygg kjøring under stadig skiftende værforhold. Den presise styreresponsen til disse dekkene er ideell for sportsligere kjøring, og tillater nøyaktig kontroll på svingete veier og ved filskifter på motorveien.

Volvo-modeller utstyrt med kraftige drivlinjer, som de nyeste hybridmodellene, kan fullt ut utnytte sin ytelse med de riktige dekkene. Dekk med godt grep overfører bilens kraft trygt og effektivt til veien, slik at du kan nyte kjøreopplevelsen fullt ut.

Hakka Black 3-serien inkluderer også Nokian Tyres Hakka Black 3 SUV, som er spesielt designet for SUV-er med høyere lastekapasitet.

Nokian Tyres Hakka Green 3

Nokian Tyres Hakka Green 3 er et miljøvennlig sommerdekk som ikke går på kompromiss med sikkerheten. Dette dekket gir en stabil og trygg kjøreopplevelse på alle underlag, enten det er vått eller tørt.

Miljøvennligheten til Hakka Green 3 reflekteres i dekkets utmerkede holdbarhet og lave rullemotstand. Den lave rullemotstanden gjør at bilen din kan bevege seg fremover med mindre kraft, noe som resulterer i lavere drivstofforbruk. I elektriske biler betyr lavere rullemotstand at man får lengre rekkevidde per lading.

Gummiblandingen til Hakka Green 3 er opptil 35% mer holdbar enn sin forgjenger, noe som gir opptil 10 000 kilometer ekstra kjørelengde på samme sett med dekk. Ved å kjøre med disse dekkene sparer du penger og bidrar til miljømessig bærekraft ved å forlenge levetiden til dekkene dine.


Nokian Tyres Hakka Blue 3

Nokian Tyres Hakka Blue 3 er et premium sommerdekk som har god stabilitet under alle typer forhold. Dekket tilbyr en kombinasjon av kjørekomfort, lavt støynivå og trygge kjøreegenskaper.

Mønsteret er basert på Dry Touch 3.0-konseptet, og fjerner effektivt vann mellom dekket og veien, noe som forhindrer vannplaning. Det utmerkede våtgrepet gjør Hakka Blue 3 til et godt valg for de skiftende forholdene i Norden.

Dekkteknologier som reduserer støynivået forbedrer kjørekomforten i Volvo-biler. Du kan nyte en stille kjøretur selv på slitte og grove veier.


Hvilke vinterdekk passer til Volvo?

I tillegg til å kjøre mykt og forsiktig, er valg av høykvalitets vinterdekk en av de viktigste sikkerhetsfaktorene under vinterforhold.

De ikoniske vinterdekkene i Hakkapeliitta-serien fra Nokian Tyres er tilgjengelig som både piggdekk og i piggfrie versjoner. Designet for nordiske forhold, sikrer disse vinterdekkene trygg kjøring på snø, is og slaps. Med disse dekkene kan du nå destinasjonen din trygt uansett værforhold.

Våre moderne vinterdekk er ikke bare sikre, men er også utviklet for å gi maksimal kjørekomfort. Med våre stillegående vinterdekk kan du fullt ut nyte komforten i din Volvo også om vinteren. Vi tilbyr vinterdekk spesielt designet for elbiler, med lav rullemotstand og høyere lastekapasitet.


Nokian Tyres Hakka-garanti for Volvo-dekk

Når du kjøper Nokian Tyres Hakka- eller Hakkapeliitta-dekk, mottar du også vår unike Hakka-garanti. Hakka-garantien gir deg rett til et gratis erstatningsdekk hvis dekk som har blitt forsvarlig brukt blir skadet ved et uhell. Du kan innløse erstatningsdekket hos enhver Nokian Tyres-forhandler i Norge, Sverige eller Finland. Aktiver Hakka-garantien din innen to uker etter kjøp av Hakka- eller Hakkapeliitta-dekk for å benytte deg av tjenesten. Hakka-garantien er gyldig i ett år fra datoen for kjøpet.


Hvilke dekkstørrelser passer for Volvo?

Gjennom årene har Volvo tilbudt dusinvis av forskjellige bilmodeller med ulike dekk- og hjulkombinasjoner. Bruk søkefunksjonen øverst på denne siden og velg bilmodell og motortype. Søket vil liste opp alle dekkstørrelsene som Volvo har tilgjengelig til din valgte bilmodell.

Bilen din har kanskje ikke lenger dekk som samsvarer med den opprinnelige dekkstørrelsen, da dekkstørrelsen kan ha blitt endret av deg eller en tidligere eier. Du kan enkelt fastslå riktig dekkstørrelse ved å undersøke dekkmerkingen på dine nåværende dekk.

Hvis du støter på vanskeligheter med å velge dekk eller er usikker på passende dekkstørrelser til bilen din, vil Nokian Tyres-forhandlere gjerne hjelpe deg. Våre forhandlere har ekspertisen til å hjelpe deg med alle aspekter av dekkvalg og montering.

 

Finn dekk som passer til din bil