BMW-dekk

BMW-dekk

BMW er en anerkjent tysk bilprodusent med et bredt spekter av modeller, fra praktiske bybiler til kraftige sportsbiler og luksusbiler. 

Vi har samlet våre beste tips og anbefalinger for valg av dekk til BMW. Velg dekk til din BMW basert på modell, produsentens anbefalinger og dine kjørevaner. Du kan også be om hjelp til å velge dekk hos din nærmeste Nokian Tyres-forhandler.

Finn dekkene som passer best for deg

Hva bør man tenke på ved valg av dekk til BMW?

Det brede spekteret av BMW-modeller betyr at ikke alle dekktyper er det beste valget for hver bil og kjørestil. Her er noen ting å vurdere når du velger dekk til din BMW:

Bilbruk

Biltypen din påvirker sterkt hvilken type dekk du bør velge. Noen biler i BMWs omfattende utvalg er svært ytelsesorienterte og sportslige, mens andre er praktiske kjøretøy utviklet for energieffektivitet.

Ved å velge de riktige dekkene kan du fremheve de kjøreegenskapene som er viktige for deg. Hvis du har en sportslig og kraftig BMW, og verdsetter presis styringsfølelse, anbefales det å velge dekk som er egnet for sportslig kjøring. For sommerdekk tilbyr Nokian Tyres Hakka Black-serien maksimalt grep under selv de mest utfordrende forhold.

Hvis du verdsetter drivstoffeffektivitet og miljøvennlighet, kan du påvirke disse faktorene gjennom dekkvalget. Dekk med lav rullemotstand reduserer drivstofforbruket, og holdbare dekk med optimaliserte gummiblandinger kan vare tusenvis av kilometer lenger enn andre dekk.

Driftssystem

BMW var tradisjonelt kjent for biler med bakhjulsdrift, men dette har endret seg betydelig det siste tiåret. Nå til dags produseres deres biler med bakhjulsdrift, forhjulsdrift eller firehjulsdrift, avhengig av modellen.

Driftssystemet til kjøretøyet påvirker kjøredynamikken og dekkvalget. I biler med firehjulsdrift bør hvert dekk ha en omkrets så nær som mulig hverandre for å sikre riktig funksjon av firehjulsdriftsystemet. Ved å holde deg innenfor produsentens anbefalte dekkstørrelse, kan du være sikker på å velge riktig størrelse på dekkene.

Bilens ytelse

BMW produserer biler i ulike effektklasser, fra økonomiske og energieffektive biler til sportslige biler som er ytelsesorienterte. Bilens ytelse bør tas i betraktning når man velger dekk. En kraftig bil krever dekk som kan håndtere kraften og overføre den trygt til veien.

For eksempel er Nokian Tyres Hakka Black 3 egnet for sportslig kjøring og kraftige biler. De er et utmerket valg for daglig kjøring med mange BMW-modeller. For vinterdekk tilbyr Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 et pålitelig grep for akselerasjon og filskifte med en BMW.

Bilens vekt

BMW sitt utvalg av kjøretøy inkluderer en bred variasjon av modeller, fra små bybiler til store SUV-er og luksusbiler.

Bilens vekt er en viktig faktor å vurdere når man velger dekk. Det er en betydelig forskjell i lastekapasitet og belastningsklasse mellom forskjellige dekk. Bilens vekt setter visse kriterier for dekkene.

Merk også den tunge vekten av batteriet i BMWs elektriske biler. Disse krever ofte dekk med høyere lastekapasitet.

Kjøretøyets drivlinje

BMWs utvalg inkluderer biler drevet med bensin, plug-in hybrider og helt elektriske biler. Drivlinjen til bilen bør tas i betraktning når man velger dekk, slik at dekkets egenskaper kan imøtekomme drivlinjens begrensninger og behov.

Med elektriske biler bør man ta høyde for det høye og nesten umiddelbare dreiemomentet levert av den elektriske drivlinjen. Dette lar deg velge dekk med tilstrekkelig ytelse.

Hvis du ønsker å maksimere rekkevidden på en enkelt lading, velg dekk med lav rullemotstand. Disse vil redusere bilens energiforbruk og forlenge rekkevidden.

Hvilke dekk passer for BMW?

Nokian Tyres produserer flere dekkmodeller som er utmerkede valg for BMW. Nedenfor har vi listet opp noen av våre mest populære modeller. Finn ut hvilken kjørestil de passer best for.

Merk dog at bare visse av følgende dekk kan være tilgjengelige i riktig størrelse for din bil. Du kan enkelt sjekke tilgjengelige dekkmodeller for bilen din ved å bruke dekksøk-funksjonen ovenfor ved å velge bilmodell og motor.

Nokian Tyres Hakka Black 3

Nokian Tyres Hakka Black-serien dekk er designet for høytytende biler og gir den best mulige kjørefølelsen. Hakka Black 3 tilbyr svært godt grep på både tørre og våte underlag. Presis og stabil kjørefølelse kombinert med utmerket grep muliggjør nøyaktig og sikker manøvrering i svinger og ved filskift.

Hakka Black 3 er spesielt egnet for kraftigere BMW-modeller og et utmerket valg for hybrid- og elbiler. Ikke la dekkene begrense ytelsen til bilen din – velg i stedet et sikkert dekk som lar deg få mest mulig ut av bilen og kjøringen.

Nokian Tyres Hakka Blue 3

Nokian Tyres Hakka Blue 3 er et premium sommerdekk designet for de varierende forholdene i Norden. Dette dekket tilbyr den best mulige kjørekomforten og lavt dekkstøynivå uten å gå på kompromiss med sikkerhet og grep.

Hakka Blue 3 yter godt under alle kjøreforhold, selv ved tungt regn og ved kjøring i høy hastighet på tørr asfalt. Hakka Blue 3 er et pålitelig og balansert valg for daglig kjøring. Det passer også godt for hybrid- og elbiler.

Nokian Tyres Hakka Green

Nokian Tyres Hakka Green 3 er et godt økonomisk valg for miljøbevisste sjåfører. Hakka Green 3 muliggjør grønnere kjøring. De har lav rullemotstand og en svært holdbar gummiblanding.

Lav rullemotstand betyr lavere drivstoff- eller strømforbruk, noe som lar deg kjøre lengre for den samme prisen. I hybrider og elektriske biler betyr dette verdifulle ekstra kilometer uten at man trenger å lade.

Høy holdbarhet hjelper deg med å spare penger ved å forlenge levetiden til dekkene dine. Du kan kjøre på Hakka Green 3-dekk i en sesong lenger, noe som reduserer utgiftene til dekk og minimerer miljøpåvirkningen.

Vinterdekk for BMW

Kjøring med en BMW på norske vinterveier krever dekk med eksepsjonelt grep. Velg piggdekk eller piggfrie vinterdekk basert på dine kjørevaner og typiske kjøremiljø.

Piggdekk er det riktige valget når du kjører på isete veier og under krevende vinterforhold. Piggdekket Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 har Double Stud teknologi, noe som sikrer ultimat sikkerhet og ytelse på is og snø. Piggene i det sentrale området av dekket opprettholder grepet under akselerasjon og bremsing, mens piggene i skulderområdet sørger for grep i svinger og ved filskift.

Piggfrie vinterdekk tilbyr komfortabel og stillegående kjøring kombinert med kompromissløst grep på snødekte veier. Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 er piggfrie vinterdekk med Arctic Grip Crystals i mønsteret som gir utmerket isgrep.

Hvilke dekkstørrelser passer for BMW?

Finn dekkstørrelsene for din BMW enkelt ved å bruke søkeverktøyet øverst på denne nettsiden. Velg bilmodell og motor, og søket vil vise deg dekkspesifikasjonene som bilen din ble levert med fra fabrikken. Du vil også motta anbefalinger for dekk som passer til bilen din.

Hvis dekk- eller hjulstørrelsen på bilen din har blitt endret, for eksempel av bilens tidligere eier, er det mulig at dekkstørrelsen for bilen din ikke er oppført. Du kan enkelt finne størrelsen på dekkene som er montert på bilen din ved å sjekke dekkmerkingen på den ytre kanten av dekkene.

Hvis du er usikker på hvilke dekkstørrelser som passer til bilen din, eller hvis du ikke vet hvilke dekk du skal velge, kan du få hjelp fra din nærmeste forhandler. Våre kunnskapsrike fagfolk vil bistå deg med å velge Nokian Tyres-produkter som passer til din bil og ditt bruk.

 

Finn dekk som passer til din bil