Utviklingsarbeide med nordisk utholdenhet

Et dekk er et overraskende komplisert teknisk produkt med mange komponenter; en helhet det stilles store krav til. Dekket er en del av din bils aktive sikkerhetsutrustning, den eneste kontakten med veien. For å utvikle et velfungerende dekk kreves det omfattende teknisk kompetanse, stor erfaring, konsekvens, utholdenhet, mye arbeid og nordisk utholdenhet.

Hovedoppgaven for Nokian Tyres produktutvikling er å utvikle verdens beste vinterdekk og skogsmaskindekk. Produktutviklingen har fulgt samme grunnprinsipp i 70 år: Det krevende målet er å utvikle dekk for nordiske forhold, for bilførere som verdsetter sikkerhet og som krever at dekkene skal fungere pålitelig under alle slags kjøreforhold. 

Den viktigste ledestjernen er prinsippet om den holdbare sikkerheten: Et dekk må kunne beholde sine sikre egenskaper så godt som uforandret selv når dekket blir eldre og slitt. Ved hjelp av nye tekniske innovasjoner kan sikkerheten forbedres ytterligere. Ved siden av sikkerhet og økonomi betones det hvor avanserte og særpregede produktene er. Produktutviklingen har som mål at deres idéer kan konkretiseres og kommersialiseres med godt resultat. Den firkantede piggen, slitasjevarsleren (DSI) og vannplaningsvarslere er de ferskeste eksemplene på innovasjoner som øker dekkenes sikkerhet og brukervennlighet. 

Streng spesialisering styrer produktutviklingen

Det kreves nøye planlegging for å utvikle dekk. Ulike markeder krever ulike typer dekk og skreddersydde innovasjoner for sine spesifikke forhold. Markeder og forbrukergrupper blir stadig mer bevisste i sine krav. Nokian Tyres produktutvikling følger meget nøye med på hvordan forbrukernes behov utvikler seg, og prøver alltid å ligge et skritt foran når det gjelder å forutse kommende ønsker. Utviklingen mot stadig mer motorsterke bilmodeller har ført til at etterspørselen etter lavprofildekk i høyere hastighetsklasser har øket. Nokian Tyres har lansert flere nye produkter i dette segmentet.  

Piggkonseptet Nokian Eco Stud 8, pumpelameller, konseptet Nokian Cryo Crystal, venturi spor, Silent Groove Design og slitevarsler (DSI) er bare noen eksempler på innovasjoner som forbedrer dekkenes sikkerhet og komfort. I de nyeste resultatene av vår fremgangsrike produktutvikling – Nokian Hakkapeliitta 8. Nokian Hakkapeliitta R2, Nokian WR SUV 3 og Nokian Hakka Black – viser dekkindustriens toppkompetanse seg også i form av mange andre nye innovasjoner.

Sikre skreddersydde produkter

Vårt produktutvalg fornyes i raskt tempo, og er nøye skreddersydd for ulike markeder: Minst en fjerdedel av omsetningen vår er til enhver tid nye produkter. Over halvparten av produktutviklingsbudsjettet går til produkttester. Selskapet tester sine produkter under autentiske forhold i Ivalo i finsk Lappland. Testvinnerdekkene utvikles nord for Polarsirkelen, og forbrukere over hele verden kan stole på at disse fungerer godt. Gode vinterdekk fungerer forutsigbart og uten overraskelser under alle forhold. Det tar 2-4 år å utvikle et helt nytt personbildekk.
 
Dekkforhandlere, forbrukere og motorpressens kritiske journalister verdsetter sikre og pålitelige dekk. Produkter som er omsorgsfullt skreddersydd for ulike bruksområder og som har klart tøffe tester overbeviser. De åpner veien til fremgang.

 

 Finn rett dekk til din bil: 
https://www.nokiantyres.no/dekk/personbiler/vinterdekk/
https://www.nokiantyres.no/dekk/personbiler/sommerdekk/