Følelsen avgjør

Selv ikke tester med de best tenkelige måleinstrumenter kan fortelle hvordan et dekk oppleves under kjøring.

Nokian Tyres testførere kjører titusentalls mil hvert eneste år for å kjenne og kunne vurdere dekkenes kjøreegenskaper. Når bilen blir en del av ryggraden kan testføreren føle hvordan et dekk er. I tillegg til i Finland, gjøres det praktiske tester med kjøretøy over hele verden, på forskjellige underlag og under raskt skiftende forhold. Verdens beste testførere, omfattende testvirksomhet og allsidige testinstrumenter garanterer at dekkene fungerer best mulig i forskjellige situasjoner, også under ekstreme forhold.


Dekk for høye hastigheter testes også utenlands

Det skal være mulig å kjøre med dekk som er utviklet for høye hastigheter, og for biler med meget høye ytelser, i de hastighetsområdene som dekkenes hastighetsklasse angir. UHP-dekk (Ultra High Performance) kan ikke testes tilstrekkelig bare ved testsenteret i Nokia. Årstidsvariasjonene i Finland gjør at tiden som er tilgjengelig for testing av sommerdekk er veldig kort, og derfor testes dekk også på baner i utlandet.

For å samle godt dekkende testresultater om våtgrep, vannplaningsegenskaper og kjøreegenskapene, utføres tester blant annet i Idiada i Spania og i Papenburg i Tyskland. Om vinteren gjennomføres sommerdekktestene i Sør-Afrika.

Lær mer om hvordan vi tester

Produktene våre har bestått krevende tester som er skreddersydd for ulike bruksområder, som gjør de både trygge og pålitelige. Det er disse faktorene som har bidratt til Nokian Tyres sin suksess.

Last ned brosjyre