må. mars 16 10:00 2020 i kategori Produkt pressemeldinger

Det beste kan bli bedre – den nye regummieringen på Nokian Hakkapeliitta Truck E2 og Noktop Hakkapeliitta E2 tar vintergrep, komfort og sikkerhet til et nytt nivå

Nesten en million enheter er solgte, og Nokian Hakkapeliitta Truck E og kompatible Noktop Hakkapeliitta E-regummieringsmaterialer har vært målestokken for ekstreme vinterdekk med godt grep i over et tiår. Grepet, sikkerheten og komforten til originale Nokian Hakkapeliitta Truck E er fremdeles vanskelig å slå, men de nye kravene som stilles av endret arbeid, lastebiler og lovgivning krever en forbedret versjon. Nokian Hakkapeliitta Truck E2 er et ekte neste generasjons drivakseldekk for ekstreme vinterforhold, og kombinerer grep og sikkerhet med lav rullemotstand og en stille, komfortabel kjøretur.

Å jobbe under ekstreme vinterforhold krever ekstreme dekk. Jobber som snøbrøyting, tømmertransport og lignende foregår ofte på dyp eller pakket snø og is, og på ujevne veier. Nokian Hakkapeliitta Truck-produktserien har et passende dekk for de fleste akselposisjoner, og representerer toppen av Nokian Tyres vinterkunnskap om lastebiler og busser. Drivakseldekket Nokian Hakkapeliitta Truck E ble designet for de mest ekstreme krav, og minimerer behovet for kjetting på svingete skogsveier – derav bokstaven E. Nå bygger nye Nokian Hakkapeliitta Truck E2 på den fremragende tradisjonen, og er forbedret på mange områder.

«Sammenlignet med forgjengeren, har Nokian Hakkapeliitta Truck E2 bedre stabilitet og grep både på dyp og pakket snø», sier Teppo Siltanen, produktsjef hos Nokian Tyres. «Også grepet varer lenger, takket være noen smarte dekkmønsteregenskaper.»

For en sjåfør på vinterveier betyr disse forbedringene mer selvtillit under allslags vær, mer komfortable arbeidsdager med mindre behov for kjetting, samt mer sikkerhet og trygghet.

Innovasjonene bak grepet

Mye teknologi og innovasjon går inn i hvert nytt Nokian Tyres-produkt. Teknologi å merke seg i Nokian Hakkapeliitta Truck E2 inkluderer lameller som muliggjør dypere rekkevidde, bedre grep og mindre riveskader. Sammenkoblet blokksystem gir jevn stivhet og jevnt slitemønster, og designet med åpent mønster og ekstra dyptgående lameller forbedrer dekkets levetid.

Gjør vinteren grønn

Foruten det forbedrede grepet og levetiden, bidrar også Nokian Hakkapeliitta E2 til å spare drivstoff og produsere mindre støy.

«Ofte blir godt grep og lav rullemotstand sett på som to motstridende kvaliteter», sier Siltanen. «Men vi har klart å redusere dekkstøyen og rullemotstanden samtidig som vi har forbedret grepet, noe som er gode nyheter ettersom lovgivningen om støy og drivstofforbruk også blir strengere.»

Få mest mulig ut av vinteren

Testsjåførene har vært begeistret for det nye dekket. Christian Embre rydder de bratte veiene for snø i Hemsedal i Norge. «Grepet var godt, og jeg trengte ikke mye kjetting med dette dekket», sier han. «Jeg anbefaler dette dekket til de som jobber på bratte vinterveier eller med snøbrøyting.»

Heikki Lepo frakter tømmer i Orivesi i Finland. «Jeg liker Nokian Hakkapeliitta Truck E2 siden det ikke er følsomt for belter og gir godt grep om vinteren», sier han. «Dette er et veldig slitesterkt dekk som er stille på veien, noe som gir mer kjøreglede», legger Lepo til.

Bærekraft for runde to

Å regummiere lastebildekk er fornuftig – både økonomisk og for planeten. Den solide Nokian Hakkapeliitta Truck E2-dekkstammen er designet med én eller to regummieringer i tankene. Det kompatible Noktop Hakkapeliitta Truck E2-regummieringsmaterialet med en Noktop-regummieringsprosess av høy kvalitet sørger for at dekkegenskapene er så nær originalen som mulig, også i runde to.

Dimensjoner og tilgjengelighet

Nokian Hakkapeliitta Truck E2 er tilgjengelig i Q3/2020 i dimensjonene 295/80R22.5, 315/80R22.5 og 315/70R22.5. Det kompatible regummieringsmaterialet, Nokian Noktop Hakkapeliitta E2, er tilgjengelig i Q2/2020 med slitebanebredder som dekker de vanligste dekkdimensjonene.

 

For ytterligere informasjon:

Toni Silfverberg, salgs- og markedsføringssjef, Nokian Heavy Tyres Ltd.

[email protected], tlf. +358 10 401 7854

Teppo Siltanen, produktsjef TBR, Nokian Heavy Tyres Ltd
[email protected], tlf. +358 10 401 7709

 

Mer informasjon og bilder:

Bilder og pressemateriale: www.nokiantyres.com/hakkapeliittatruckPR

Produktside: www.nokiantyres.com/hakkapeliittatrucke2

Selskapets nettsted: www.nokiantyres.com/heavy

https://youtu.be/5XS88IXoOoA