fr. mars 29 07:00 2019 i kategori Selskapsnyheter

En av dekkbransjens mest avanserte fabrikker snart fullført

Neste år er nok en milepæl for Nokian Tyres: Selskapets første produksjonsanlegg i Nord-Amerika står klart. Anlegget har en prislapp på 360 millioner dollar og skal kunne produsere fire millioner dekk i året.

En av dekkbransjens mest avanserte fabrikker snart fullført

Nokian Tyres har gjort stor fremgang i byggingen av sitt første produksjonsanlegg i Dayton i Nord-Amerika. Prosjektet er i rute og skal etter planen begynne dekkproduksjonen allerede i 2020. Utsiden av fabrikken er stort sett ferdig og nå installeres avansert produksjonsteknologi inne i fabrikken. Det er blant annet automatiseringsløsningene som vil gjøre fabrikken til en av de mest avanserte i verden.

– Vi er fornøyde med fremgangen og vi fortsetter å jobbe for å ferdigstille byggingen som planlagt. Det er et privilegium å kunne jobbe med så mange dyktige partnere på dette prosjektet, sier David Korda som er Facility Design og Construction Manager i Nokian Tyres.

Et resultat av økt etterspørsel i Nord-Amerika

Det 77 000 kvadratmeter store produksjonsanlegget koster 360 millioner dollar og skal forsyne dekk-kunder i USA og Canada. 150 ansatte skal jobbe på anlegget. Gjennom fabrikken i Dayton, tar Nokian Tyres et viktig steg mot å nå målet om å doble salget i Nord-Amerika innen 2023 – et marked der den finske dekkprodusenten opplever økende etterspørsel.

Fabrikken vil produsere helårsdekk til biler og lette lastebiler spesifikt for det nord-amerikanske markedet. I tillegg til produksjonskapasiteten på fire millioner dekk, vil anlegget også ha kapasitet til å lagre 600 000 dekk.

Anlegget vil forbedre kundeservice ved å sørge for kortere produksjonstid og økt fleksibilitet. Samtidig som Dayton-fabrikken skal betjene nordamerikanske kunder mer effektivt, vil den også frigjøre kapasitet fra andre fabrikker slik at disse kan betjene andre vekstmarkeder. 

Les mer om fabrikken her

Last ned bilder her

Mer informasjon

Kjetil Røssel, produktsjef, Nokian Tyres Norge, [email protected], tlf. +47 911 55 274