må. juni 23 09:38 2014 i kategori Produkt pressemeldinger

Nokian Hakkapeliitta Truck D - Grep og stabilitet på hovedveier med vinterføre, hele utvalget utvides

 I år er det 80 år siden Nokian Tyres fant opp verdens første vinterdekk Kelirengas (føredekket).  Kelirengas ble laget for lastebiler og utviklet for å gi grep og sikre styreegenskaper på snødekte og smale veier.

Utvikleren av verdens første vinterdekk er fortsatt en pioner innen sikkerhet på vinterføre. Nokian Heavy Tyres kommer ut på markedet med to nye størrelser av Nokian Hakkapeliitta Truck D-dekkene for lastebiler og busser beregnet for vinterforhold. Ved utvidelsen av sortimentet kan man får Nokian Hakkapeliitta Truck D i alle de vanligste størrelsene. I tillegg til 315/80R22.5-størrelsen som allerede finnes, er også størrelsene 295/80R22.5 og 315/70R22.5 tilgjengelig fra sensommeren 2014.

I tillegg til Hakkapeliittas usedvanlig gode grep ruller Nokian Hakkapeliitta Truck D mykt og pålitelig på de robuste nordlige veiene. Produktet er spesielt planlagt for krevende riksveibruk. Dekkene har i tillegg til M+S-merkingen også snøfnuggmerket, som er en offentlig vinterdekkgodkjennelse.

- Dobbeltblokkmønsteret, som vi har patent på, sikrer dekket et optimalt grep og nøyaktige kjøreegenskaper under selv de mest ekstreme forholdene. En effektiv støtte av mønsterblokkene muliggjør en dyp lamellering. Dette gjør at man oppnår de aller beste grepegenskapene uten å gi avkall på kjørestabiliteten, som førerne verdsetter så høyt. Takket være den dype 3D-lamelleringen beholder Nokian Hakkapeliitta Truck D sitt enestående grep lenge mens dekket slites ned, forteller produktsjefen for Nokian Tyres lastebildekk Teppo Siltanen.

Den tette tverrgående lamelleringen gir bedre grep både ved drift og bremsing. Lamellvekkerne i dekkets slitebane effektiviserer lamellenes funksjon og gir god kjøresikkerhet også under raskt skiftende føreforhold .Det langsgående grepet blir også forsterket av traction booster-sagtannmønsteret på dekkets overflate.

En gummiblanding planlagt for de krevende nordlige forholdene, som tåler hard slitasje og fungerer enestående i en stor temperaturskala, gjør det enestående vintergrepet og de stabile kjøreegenskapene helt suverene. 

Den enestående slitasjestyrken til Nokian Hakkapeliitta Truck D er basert på den skreddersydde gummiblandingen samt en sterk og nøyaktig planlagt blokkinndeling:mønsterets trinn er nøyaktig justert for å treffe overflatens ujevnheter. En optimal blokkinndeling og et jevnt overflatetrykk sikrer også en jevn slitasjeform. 

Nokian Hakkapeliitta Truck D sparer også i drivstoffkostnadene. Det forårsaker sparing med sin lave rullemotstand, som reduserer både drivstofforbruket og eksosutslippet. Moderne mønsterdesign og optimalisert blokkinndeling gir en behagelig og stille kjørelyd, til og med stillere enn sin forgjenger med 3dB. 

Slitasjevarslere gir økt sikkerhet

De enkle slitasjevarslerne gjør det lettere å følge med på sikkerhet og slitasje. Slitasjevarsleren (Driving Safety Indicator, DSI), som er utviklet og patentert av Nokian Tyres, viser i nummer hvor mange millimeter slitasjeoverflate det er igjen i dekkets hovedspor. 

Vinterslitasjevarsleren (Winter Safety Indicator, WSI) forteller når dekkets vintergrepegenskaper er på sitt beste. Når snøkrystallsymbolet er slitt vekk, passer dekket utmerket til sommerføre.

Nokian Hakkapeliitta Truck D dekkmønster fås også i Nokian Noktop Hakkapeliitta D-mønster, som er testet og utviklet for krevende forhold.

Nokian Hakkapeliitta Truck D er spesielt beregnet for Norden og de andre markedsområdene til Nokian Tyres som krever lastebil- og bussdekk planlagt for krevende vinterbruk. 

Dimensjoner:

295/80R22.5 Ny
315/70R22.5 Ny
315/80R22.5

Nokian Hakkapeliitta Trucks produktfamilie

Nokian Hakkapeliitta Truck D. Et solid og stabilt vinterdrivdekk for langkjøring innen frakt- og busstransport. Usvikelig grep og nøyaktig økonomi under krevende kjøreforhold. 

Nokian Hakkapeliitta Truck F. Et pålitelig vinterdekk til forakselen for lange og middels lange kjøreturer. Effektivt grep, kompromissløs styrke og økonomi for ekstreme forhold. 

Nokian Hakkapeliitta Truck E. Førsteklasses vinterdrivdekk for tung trafikk. Best mulig grep under ekstreme forhold samt en enestående slitasjestyrke. Stabile kjøreegenskaper. 

Sikkerhet og økonomi for krevende yrkeskjøring 

Nokians dekk for lastebiler og busser utvikles for krevende yrkesbruk og varierende forhold for å gjøre det mulig å kjøre sikkert under alle slags vær- og veiforhold. På våre egne testsenter i Ivalo og Nokia tester vi de mest ekstreme kjøreforholdene i alle årstider. 

Dekkene videreutvikles ved å kjøre millioner av kilometer i forskjellig bruksomgivelser og alle slags føreforhold. Vårt nære samarbeid med buss- og transportselskapene gir verdifull brukserfaring som støtte i planleggingsarbeidet. Målet med den allsidige testingen er å tilby de mest sikre og økonomiske dekkene på markedet for yrkeskjøring. Vår sterke kompetanse har lange tradisjoner. Vi utviklet verdens første vinterdekk for yrkesarbeidere innen tung trafikk i 1934. 

Bilder: www.nokiantyres.com/HakkapeliittaTruckD

Les mer om Nokians produktutvalg:
https://www.nokiantyres.no/lastebiler-og-busser

Nokian truck tyres

Se på video. http://youtu.be/mWc5-6il_to

Første vinterdekk oppfunnet for 80 år siden.

Se på video. http://youtu.be/3pb8Oe-Ki5c

Mer informasjon:

Nokian Heavy Tyres
Teppo Siltanen Produktsjef, Lastebildekk tlf.+358 10 401 7709 teppo.siltanen(at)nokiantyres.com

Marko Muhonen Salgssjef, Heavy tyres tlf. +358 10 401 7968 marko.muhonen(at)nokiantyres.com