to. februar 25 10:51 2016 i kategorier Produkt pressemeldinger, Selskapsnyheter

Nokian Heavy Tyres lanserer nye Nokian Hakkapeliitta Loader vinterdekk til hjullastere

Med Nokian Hakkapeliitta Loader utvider Nokian Heavy Tyres sitt utvalg av vinterdekk til hjullastere. Dette helt nye spesialdekket er beregnet på hjullastere på vinterføre, da kundene trenger grep på referansenivå på både snø og is. De brukes ofte på flyplasser, til vedlikehold av vinterveier samt til offentlig veibrøyting. Nokian Hakkapeliitta Loader er tilgjengelig i tre størrelser: 17.5R25, 20.5R25 og 23.5R25.

– Dette produktet har alle de beste egenskapene for vinterbruk, og gir maksimalt grep og effektivitet til profesjonell bruk. Samtidig var målet vårt å ikke glemme sommerbruken. Dekket er designet på en måte som ikke går ut over slitestyrken om sommeren, oppsummerer Matti Kaunisto, produktsjef hos Nokian Heavy Tyres.

Toppytelse på is og snø

Nokian Heavy Tyres utvidet sitt allsidige vinterdekkutvalg til trekkvogner da Nokian Hakkapeliitta TRI ble lansert våren 2014. Med Nokian Hakkapeliitta Loader utvides dette utvalget nå til også å omfatte hjullastere. De skråstilte lamellene skaper spor i mønsterblokkene, noe som øker antallet kanter som griper tak i kjøreoverflaten, og gir bedre sidegrep og trekkraft.

- Her nord for polarsirkelen trenger vi skikkelige vinterdekk når veiene skal vedlikeholdes, sier Ari Räisänen, som er sjåfør på en av testmaskinene som har brukt Nokian Hakkapeliitta Loader.

I byen Kolari i Norra Lappland i Finland arbeider de med brøyting for ulike kunder.

- Vi kjører kontinuerlig i rundt 6 måneder i brøytesesongen, og i denne perioden er den gjennomsnittlige arbeidsdagen på 12 timer. Jeg må si at jeg er forbløffet over nivået av grep som nye Nokian Hakkapeliitta Loader gir. Dette gjør arbeidet mye enklere, siden jeg kan stole på dekkene og konsentrere meg om andre ting, sier Räisänen.

Egenskaper hos Nokian Hakkapeliitta Loader

Nokian Hakkapeliitta Loader har et unikt, åpent dekkmønster med lameller for maksimalt grep og selvrensing. Dette aggressive dekkmønsteret gir både sidegrep og trekkraft på referansenivå. Den nye gummiblandingen, sammen med mer slitebanegummi, gir lengre levetid og bedre grepnivå. Dekkmønsteret er asymmetrisk, med forhåndsmerkede plasser til pigger. Nokian Hakkapeliitta Loader er tilgjengelig i tre størrelser.

Mester under ekstreme forhold

Nokian Tyres er verdens nordligste dekkprodusent. Selskapet utviklet og produserte verdens første vinterdekk til vinterfrosten i 1934. To år senere ble Nokian Hakkapeliitta født i den nordiske vinteren, og det er allerede en legende overalt hvor folk vet hva ekte vinter er. De unike nyskapningene har gjort at Hakkapeliitta-dekkene har vunnet magasintestene i år etter år, tiår etter tiår.

Siden begynnelsen av har den grundige test- og utviklingsprosessen til Nokian Tyres vært ledende i arbeidet mot tryggere og mer miljøvennlige dekk. Langt nord for polarsirkelen ligger Nokian Tyres’ enorme testsenter i Ivalo, også kjent som «White Hell», som dekker et område på over 700 hektar. Her blir vinterdekkene testet under ekstreme forhold døgnet rundt.

Selskapet er den eneste dekkprodusenten i verden som fokuserer på produkter og tjenester som gjør transport tryggere og enklere under nordiske forhold. De nyskapende dekkene til personbiler, lastebiler og tungt maskineri markedsføres i hovedsak mot områder med snø, skog og krevende kjøreforhold på grunn av store årstidsvariasjoner.

Nokian Hakkapeliitta Loader

Se videoer og les mer om Hakkapeliitta Loader
www.nokiantyres.com/hakkapeliittaloader

Actionbilder –den nye verdensrekorden for raskeste trekkvogn www.nokiantyres.com/hakkapeliittaloader_photos

Mer informasjon:

Nokian Hakkapeliitta Loader – klar for alt
https://youtu.be/ONSmByxBS9M

Nokian Heavy Tyres Ltd. 
Markedsføringsansvarlig Jarkko Puikkonen, tlf. +358 10 401 7201
[email protected]

Produktsjef Matti Kaunisto, tlf. +358 10 401 7228
[email protected] 
www.nokianheavytyres.no

Facebook: www.facebook.com/nokianheavytyres 
Twitter: https://twitter.com/nokianheavy 
YouTube: https://www.youtube.com/user/NokianTyresCom 
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc