to. februar 14 04:40 2019 i kategori Selskapsnyheter

Nokian Tyres rykker mot toppen i anerkjent bærekraftskåring

Store investeringer i bærekraft gjør at Nokian Tyres nok en gang blir kåret til et av de mest bærekraftige selskapene i verden.

Nokian Tyres rykker mot toppen i anerkjent bærekraftskåring

I årets RobecoSAM Sustainability Yearbook, oppnår den finske dekkprodusenten utmerkelsen i sølv. RobecoSAM er en ekspert på bærekraft, og deres årlige evaluering anses for å være en spesielt pålitelig og omfattende rapport om hvordan bærekraft implementeres i selskaper over hele verden.

– Det er svært gledelig å se at det langsiktige arbeidet vi legger ned i bærekraftige løsninger gir resultater. Denne anerkjennelsen oppmuntrer oss til å fortsette arbeidet fremover, sier Kjetil Røssel, produktsjef i Nokian Tyres.

Nokian Tyres var ett av to finske selskaper som fikk utmerkelsen i sølv. Totalt er det fem finske selskaper i gull-, sølv- og bronseklassene. I fjor mottok Nokian Tyres bronse.

Betydelig reduksjon i CO2-utslipp

Som en produsent av premium-dekk, ønsker Nokian Tyres å statuere et eksempel som et ansvarlig selskap som arbeider hardt for å oppnå en bærekraftig vekst. Selskapet har klart å redusere dekkenes gjennomsnittlige rullemotstand med 8 prosent fra 2013 til 2018. Basert på Nokians dekksalg i 2018, gir dette en årlig reduksjon CO2-utslipp som tilsvarer utslippene fra 65.000 personbiler.

– I tillegg til reduksjonen i rullemotstanden er vi svært stolte av arbeidet vårt med å benytte materialer som ikke er helseskadelige i dekkene våre. I tillegg er investeringene i solcelleteknologi i dekkvarehuset vårt i Vermont noe vi er stolte av, sier Røssel.

I årets vurdering har RobecoSAM evaluert over 2 600 børsnoterte selskaper verden over.

Last ned bilder her: www.nokiantyres.com/sustainabilityphotos

Mer informasjon:

Teppo Huovila, Vice President, Quality & Sustainability, tlf. +358 10 401 7701

Kjetil Røssel, produktsjef, Nokian Tyres Norge, [email protected], tlf.. +47 911 55 274